bosmanzbryzy  Dołączył: 25 Cze 2006
VI PPD - jaki plan?
Witam,
Spytal Ktos o koszty calkowite, wiec plan dni trzeba ustalic jakis.
Zaczynajac od piatku popoludniem...

piatek

ognisko rozumiem za oczywiste
wczesniej kwaterka i zwiedzanie indywidualne

sobota

sa dwie atrakcje glowne o ktorych myslalem i proponuje autokar zeby to sprawnie przeprowadzic, podzielimy sie na trzy grupy (przy zakladanej frekwencji 100osob) dzieki czemu srodek transportu malo bedzie stal (przy tak malych przebiegach placi sie za czas glownie a nie km)
atrakcja nr 1 to skansen we wdzydzach kiszewskich
atrakcja nr 2 to koscierzyna z lokomotytywownia
wieczorem ognisko oczywiscie
w ciagu dnia (popoludniem) slajdowisko, wskazane jest zrobienie listy kto, co i jak dlugo chce pokazywac, jakis limit czasu bedzie konieczny zaleznie od liczby chetnych ;-)

niedziela

zajecia w podgrupach (nieopodal sa klimatyczne juszki np - odleglosc spacerowa)
mozna pokusic sie o slajdowiska bardziej rozwiniete dla mniejszych grup (po sobotniej prezentacji wiadomo bedzie kto co chce zobaczyc raz jeszcze/dokladniej)
popoludniem zakonczenie

dla osob pragnacych spedzic wiecej cdni w osrodku, przygotuje liste miejsc wartych czasu w okolicy

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Chciałem tylko nadmienić, że w programie trzeba zostawić czas na planowane warsztaty.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Lokomotywownię w Kościerzynie polecam, mogę się podjąć roli przewodnika po świecie kolei jako rzeczy w pełni świadom. :-)

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
bosmanzbryzy napisał/a:
w ciagu dnia (popoludniem) slajdowisko

A czy jest tam jakaś zaciemniona sala? Ale tak zupełnie? Idealne są rolety zewnętrzne...
W lecie ciemno robi się ok 22. I w ciągu dnia raczej ciężko myśleć o slajdach :-/

bosmanzbryzy napisał/a:
jakis limit czasu bedzie konieczny zaleznie od liczby chetnych

Hmmm...
Moja propozycja - limit 2 magazynki na głowę.
To jest 60 - 70 slajdów.
Tyle, że się nie znudzą. Ci którzy dużo robią spokojnie wybiorą 60 najlepszych zdjęć z roku.
A może mniej?

W sumie lepiej zobaczyć np 40 bardzo dobrych zdjęć i miec uczucie niedosytu, niż zobaczyć 100 przeciętnych zdjęć i być przesyconym... :mrgreen:

@soltys - ile i jakich tych warsztatow? jak dlugich? dla ilu osob w jednej grupie na raz? czy Ci co je beda prowadzic licza sie z niewykonaniem planu wlasnego dot innych zajec? czy potrzebne sa do tego jakies specjalne udogodnienia (sala, wiata, projektor, ciemnia)?

@mygosia przy przegladach turystycznych sa ograniczenia prezentacji wypraw do kilkunastu minut, policz ile slajdow mozna w tym czasie pokazac.
sala jest odpowiednia do takich celow z audytorium na 120osob wiec swiatlo nie bedzie problemem raczej

@Meggido - trzymam Cie za slowo ;-)

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
bosmanzbryzy, nie ma sprawy. :-)

bosmanzbryzy napisał/a:
ile i jakich tych warsztatow? jak dlugich? dla ilu osob w jednej grupie na raz? czy Ci co je beda prowadzic licza sie z niewykonaniem planu wlasnego dot innych zajec? czy potrzebne sa do tego jakies specjalne udogodnienia (sala, wiata, projektor, ciemnia)?

Bosmanie - wstrzymaj konie!

Jak było juz napisane - najpierw szukamy orgniazora, którego zadaniem będzie znalezienie miejsca, zarezerwowanie i poszuaknie [mniej więcej] atrakcji w okolicy.

Natomiast reszta - będzie to praca kolektywna, nad której szczegółami dyskutujemy już dłuższy czas.

Ale wszystko w swoim czasie - najpierw musimy wiedzieć gdzie się odbędzie impreza i jakimi pomieszczeniami dysponujemy.

rozumiem, ze bedzie to kolektywnie poprowadzone ale jakies wytyczne dotyczace niezbednych facilities musze miec czym predzej, stad powyzsze pytania
sala konferencyjna, sale mniejsze itp potrzeby sa fragmentem negocjacji...
wybacz ale nie bede sie dalej produkowal, bo z takiej wiedzy zyje na co dzien :-)
pzdr robert

ps a koni wstrzymywac nie bede tylko im porcje dzienna paszy trasciwej zmniejszylem ostatnio, bo za malo jezdzimy :mrgreen: - brak czasu niestety

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
bosmanzbryzy napisał/a:
Spytal Ktos o koszty calkowite
Chciałam wiedzieć czy będą i jeśli będą, to jakiego rzędu, koszty dodatkowe oprócz opłaty za nocleg. Ponieważ wprowadzono zasadę, że po jakimś terminie (?) będzie trzeba płacić więcej, mam nadzieję, że do tego terminu będzie znana ORIENTACYJNA cena za wzięcie udziału w imprezie. Niestety w tym momencie nie mam tego komfortu, żeby w ciemno zadeklarować udział, choć bardzo bym chciała. Mam nadzieję, że osoby z tego typu rozterkami będą miały możliwość uczestnictwa w PPD, a nie będzie to tylko impreza dla tych, którzy w każdej chwili mogą zdecydować o wydaniu kilkuset złotych na jeden weekend.

p.s. Nie chciałam nikogo tym postem urazić czy obrazić, tylko pokazać może trochę inny punkt widzenia.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Ponieważ bosmanzbryzy musiał wyjechać, więc prosił mnie o wpis.
Jest po wstępnych rozmowach telefonicznych i stara się wynegcjować wszystkie dodatki w cenie.
Na pewno jest obiad, śniadanie na 90% też, jeżeli dobrze zrozumiałem to ośrodek dysponuje własnym autokarem.
Szczegóły powinny być znane zaraz po Świętach.

@Iza- bedzie wiadomo zanim lista zostanie zamknieta, przeciez nie oczekuje ze wszyscy sie w ciemno zglosza, aczkolwiek doceniam zaufanie ;-)
tu nie chodzi o jakies zamykanie listy (kto to wymyslil?) tylko o naklonienie przy pomocy zachety finansowej do szybkich ruchow, jak znasz inny trick w tej kwestii to sprzedaj mi go prosze, zaplace, oglaszam publicznie, ze zaplace jak znasz lepsza metode (czytaj przynajmniej rownie skuteczna jak bez zachecania znizkami - proszenie odpada ;-) )
moze dotychczas bladze (podobnie jak tysiace touroperatorow na swiecie)

zgodnie z wpisem Zdana pertraktacje trwaja i na dzis juz rozmawiam o cenach tegorocznych w roku przyszlym (czyli juz zaoszczedzilismy ladnych kilka procent) - pamietajcie ze te cenniki co wisza to sa z sezonu 2008!
ponadto kilka innych freebies mozna wyhaczyc wiec dajcie mi szanse, please

bosmanzbryzy napisał/a:
przeciez nie oczekuje ze wszyscy sie w ciemno zglosza, aczkolwiek doceniam zaufanie
Przykro mi, że wychodzi na to, że Ci którzy czekają na ostateczne oszacowanie kosztów, nie mają zaufania do organizatora. Tylko że w moim przypadku zaufanie nie ma tu nic do rzeczy, tylko stan mojego konta. Życzę powodzenia w negocjacjach.

alez to znowu nadinterpretacja ;-)
ja tylko dziekuje za zaufanie :-) kropka
a koszty beda najnizsze jak sie da, przeciez o to chodzi zeby ludzi bylo jak najwiecej, (im wiecej nas bedzie tym taniej rowniez) chociaz z drugiej strony darmowe spd nie powoduje jakis mega tlumow, wiec nie wiem jak to jest, chyba jednak nie bede szukal zaleznosci,
a jesli chodzi o budzet to mysle, ze nie pomyle sie wiele jesli napisze, ze weekendowy pobyt z pelnym wyzywieniem i ogolniedostepnymi zajeciami, piwem, kielbasa i musztardka nie przekroczy 252zlotych

to jest tylko prognoza (zawyzona) zeby nikt za slowka mnie nie lapal potem

platnosc rozbita bedzie na kilka rat, tak zeby nie trzeba bylo wyskoczyc jednorazowo z gotowki

milego wieczoru

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
bosmanzbryzy napisał/a:
a jesli chodzi o budzet to mysle, ze nie pomyle sie wiele jesli napisze, ze weekendowy pobyt z pelnym wyzywieniem i ogolniedostepnymi zajeciami, piwem, kielbasa i musztardka nie przekroczy 252zlotych
No nareszcie. O coś takiego mi chodziło. O orientacyjne koszty imprezy i ogólną ofertę za co te koszty są. Jakbyś tak zaczął, to nie byłoby problemu. :roll: Tearz mam świadomość za co płacę i mogę zaliczkować.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
tref, :-P :mrgreen:

bylo napisac ze chodzi Ci o wycene pi razy drzwi zawyzona :-D
wymiekam, dorosli ludzie :lol:
:-P

a tak wogole to mania przesladowcza jest zdaje sie uleczalna teraz ;-)

sorki nie moglem sie powstrzymac

bosmanzbryzy napisał/a:
tylko o naklonienie przy pomocy zachety finansowej do szybkich ruchow, jak znasz inny trick w tej kwestii to sprzedaj mi go prosze,

Do tego momentu działała zwykła prośba :-)

Ale z drugiej strony - forum sięzmienia, więc może mniej zdyscyplinowanych uzytkowników być.

Ot co - chodzi właśnie o obopólne [kurcze - dobrego słówka uzyłam? Jakos dziwnie brzmi...] zaufanie...
:-P

Mygosia - zaufanie konczy sie tam gdzie zaczynaja sie pieniadze i wchodza do gry osoby trzecie (tu - osrodek)

:-) wiec mi tu nie szafuj obopolnym zaufaniem prosze 8-)

bosmanzbryzy napisał/a:
alez to znowu nadinterpretacja
Ok, w takim razie będę się trzymać tylko liczb, skoro w języku polskim tak trudno jest się porozumieć.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
bosmanzbryzy napisał/a:
a tak wogole to mania przesladowcza jest zdaje sie uleczalna teraz
Tego nie rozumiem, ale to wytłumaczalne, bo jeśli tak niezrozumiale formułujesz wypowiedzi... to tym razem może naprawdę nadinterpretuję ten wpis.*

Koniec tematu, nic więcej mnie nie interesuje, mam nadzieję, że to PPD będzie równie fajne jak poprzednie, bo wszystkim na tym zależy.

* emotka do wyboru
:-) ;-) :-> :-D :-P :-o :mrgreen: :lol: :-( :-| :-/ :-? :-x :shock: :cry: :oops: 8-) :evil: :evilsmile: :roll: :!: :?: :idea:

Skocz do: