Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Pentax F 17-28 Fish-Eye do kupienia
Witam

W komisie na deptaku w lublinie jest w/w szkło za 550zł
Sprzedawca powiedział, że cena jest do mocnej negocjacji więc pewnie spokojnie za 500zł
by poszedł.
Jest to baaardzo rzadkie szkło pełnoklatkowe, więc jeśli ktoś go poszukiwał
lub po prostu mu na nim bardzo zależy to jestem w stanie je mu kupić i przesłać.
Oczywiście wcześniej zainteresowana osoba będzie musiała mi przelać kwotę, jaką uda mi się wynegocjować z sprzedawcą w komisie.

Normalnie czegoś takiego nie robię, ale obiektyw jest tak rzadki że warto by trafił do kogoś z forum. :-D
Link do tego szkła u bożydara
Pozdrawiam

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Eldred, No to negocjuj. Co prawda nie poszukiwałem, ale jestem chętny, najwyżej za jakiś czas wróci na giełdę.

Dada, ok spytam dzisiaj za ile mi sprzeda jeśli wezmę już jutro. I jeśli by przelew dotarł to jutro bym go miał. Jedynie przesyłka może być obecnie lekko utrudniona (kurier) :-?

Spokojnie, może z przesyłką coś sie wymyśli, jak będziesz miał w łapkach szkło. Negocjuj mocno, to może i będzie mniej niz 500 :mrgreen: Przelew to mogę Ci zaraz wysłać, tylko na ile ? Podaj na PW namiary konta.

Ok więc tak, udało się wynegocjować za 500zł. Tyle, że facet jutro już ma wolne i dopiero w poniedziałek będzie otwarte, jeśli udało by się przelać dzisiaj szybkim przelewem to wziąłbym go już dzisiaj po pracy. Podam dane na PW ;-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Eldred napisał/a:
jeśli udało by się przelać dzisiaj szybkim przelewem to wziąłbym go już dzisiaj po pracy.

wątpię żeby dzisiaj dotarło, jeżeli nie macie konta w tym samym banku :-|

No właśnie jeśli by to było inteligo to by dotarło od razu. Szkoda że nie mam takiej kwoty na koncie bo bym za Dadę założył.

No właśnie było. :-P I juz dotarło. :mrgreen:

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
fcuk....

perl, wczoraj widziałem na ebayu

[ Dodano: 2008-12-23, 15:28 ]
o tutaj:
http://tnij.org/pentax-fiszaj

Juz kupiony dla Dady, zrobię nim parę fotek na analogu i wysyłam :-P
także ew. błagania o odsprzedanie to już tylko do niego :evilsmile:

Eldred, a nie możesz go skserować w kilku sztukach dla innych userów :?: ;-)

PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
Piekne szkielko, moje ulubione, kupiles tanio, gratuluje, a wlasciwie I hate you!!!!

Noo Dada.. być shejtowanym przez PiotraB.... juz nigdy żadno hejtowanie nie będzie smakowało tak samo... :->

Teraz tylko jeszcze muszę do Żaby udać się po nauki jak robić wszystko fiśajem, ze szczególnym uwzględnieniem portretów . :evilsmile:

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Dada napisał/a:
Teraz tylko jeszcze muszę do Żaby udać się po nauki jak robić wszystko fiśajem
Albo do Izy :mrgreen:

[ Dodano: 2008-12-23, 19:13 ]
3/4 zdjęć jej z Belgii jest fiszajem :shock:

Szkiełko jest rzeczywiście fajne miłe w dotyku i kosmicznie wygląda, dziwna sprawa bo to kolejny obiektyw z serii F który wyglada jakby był z serii FA:

Dla ciekawskich zrobiłem małe porównanie:
- 17mm na sigmie 10-20 (nie fiśaj):

- 17mm na Pentax 17-28 fiśaju:

- i 10mm na sigmie 10-20:

Oczywiście robione kasetką, na razie mogę tylko powiedzieć, że fiśaj jest na analogu zdecydowanie (ale nie tak bardzo jakby się wydawało) szerszy na 17mm niż sigma 10-20
na 10mm na kasetce (jakby 3-4mm szerzej). Dodam też że wydaje mi się, że fiśaj nie ma wcale 180 stopni na 17mm tak jak podał Bożydar, chociaż możliwe, że tak mi sie tylko wydaje bo wizjer p30t nie ma pokrycia pełnego kadru.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Cenne porówniania.

Skocz do: