cotti napisał/a:to zależy, czy dużo robisz pod słońce
bardzo lubię to szkło - przepiękny bokeh
na analogu - całkiem, całkiem
na cyfrze - robi się przyzwoita portretówka
szczególnie cenny - bardzo za niego przepłaciliśmy, ale za każdym razem, kiedy oglądam sobie obiektyw... to jakoś ciepło mi się robi![]()
niestety, od niedawna dokładniej opisuję zdjęcia i mogę Ci tylko pokazać ostatnie - cz-b i tylko z analoga
http://picasaweb.google.pl/m.kazior/Rikenon5014
guerilla napisał/a:TYLKO z analoga?!
cotti napisał/a:guerilla napisał/a:TYLKO z analoga?!
nie jest to oznaka braku szacunku, Broń Boże, tylko stwierdzenie faktu, że nie wiem, które zdjęcia robione cyfrą są robione z owym rikenonem
jeśli chcesz większe sample, nie ma sprawy, wyślę na priva![]()
ale widzę, że już zdecydowałeś![]()
cotti napisał/a:mam właśnie od Jewuły owego rikenonaa do Wrocka bardzo chętnie, jakbyś był w okolicach Górnego Śląska, możesz dać znać
![]()
guerilla napisał/a:bo na allegro leży taki rikenon i sprzedający też się powołuje na Jewułe
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
guerilla napisał/a:to zabawne, bo na allegro leży taki rikenon i sprzedający też się powołuje na Jewułe i jego test tego szkła, tzn pisze tak jak by to był właśnie ten testowany egzemplarz :)
guerilla napisał/a:((btw takie pytanie,bardziej na priv,ale tam, znasz może Martę Mądrą ? (Z tych właśnie)
czasami cuda się zdarzają:)dlatego pytam))
allegrowicz napisał/a:
Kupiłem go od jednego z bardziej znanych zawodowców zajmujących się
obróbką obrazu, przeprowadził on kiedyś test - ten obiektyw vs. jeden z Pentaxów 1.7/50. Test polegał na wykonaniu
ogromnego powiększenia tego samego obrazu utrwalonego na slajdzie ...Pentax odpadł w przedbiegach
"... są dobre szkła, ale nie ma bardzo dobrych czy świetnych, a nikon.canon ma właśnie swoje ed i l, które są robione po to, żeby były świetne ..."