bosmanzbryzy  Dołączył: 25 Cze 2006
VI PPD oficjalna oferta cenowa
No dobra, pocisnalem troche i udalo sie zgrubnie dopiac wszystko przedswiatecznie. To ponizej to juz jest oferta zobowiazujaca.

15-17 maja 2009 Stawiska k/Koscierzyny

W cenie

2x nocleg w pokojach 2, 3 i 4 osobowych, rozdzial pokoi wg kolejnosci zgloszen, doplata do jedynki 40zl
2x ognisko kolacyjne (kielbasy, chleb, piwo (2-3 na leb, z kega), ketchup, musztarda, tacki papierowe)
2x sniadanie
sobotnie:
Żurek „Babci Józi”
Półmisek wędlin kaszubskich, serów i jarzyn: Masło, Pieczywo, Herbata,
Stół szwedzki: Mussli, płatki kukurydziane, mleko, dżem, sok owocowy, woda mineralna,
kawa, herbata
niedzielne:
Kiełbaski Frankfurterki na ciepło,
Półmisek wędlin , serów i jarzyn, Masło, Pieczywo,
Stół szwedzki: Mussli, płatki kukurydziane, mleko, dżem, woda mineralna,
kawa, herbata

2x obiad
sobotni:
I danie: Krem z zielonego groszku,
II danie: Schab duszony a’la Stawiska
Bukiet surówek, ziemniaki, woda mineralna,
Ciasto domowe, Kawa, Herbata
niedzielny:
I danie: Bulion z zieleniną,
II danie: Pierś w panierce z migdałami
Bukiet surówek, ziemniaki, woda mineralna,
Ciasto domowe, Kawa, Herbata

autokar wozacy w sobote grupy do parowozowni i skansenu
sale seminaryjna i dwie sale warsztatowe do dyspozycji caly czas bez dodatkowych oplat
Cena first minute (z zaliczka wplacona) do 15 stycznia:
212 PLN
Po 15 stycznia
232 PLN

Cena nie zawiera kosztu warsztatow (nie znam jeszcze), biletow do parowozowni i skansenu, ubezpieczenia uczestnikow, ani koszulek zamawianych w formularzu.
Pozdrawiam i Swiat Wesolych zycze

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Bosmanzbryzy :-B :-B :-B - o coś takiego mi chodziło!

:-D

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
bosmanzbryzy, :-B ! Teraz nie pozostaje nic inne jak knuciem, jakby tam dojechać :-)

wintermute  Dołączył: 18 Cze 2007
Cytat
Cena first minute (z zaliczka wplacona) do 15 stycznia:

zaliczka od uczestnika czy calego PPD?

matb, znow ruszy akcja "kto z kim i kiedy" :mrgreen:

ja p!"£$%^&*!
wintermute,
a jak myslisz?

wintermute  Dołączył: 18 Cze 2007
bosmanzbryzy, jakbym wiedzial to bym sie nie dopytywal, ale po Twojej reakcji sadze, ze chodzi o zaliczke od uczestnika. w jakiej kwocie jest ta zaliczka?

PS.
elektrownia wodna do zwiedzania kolo kolbud (47km od Stawisk)
http://www.energazew.pl/galeria_lapino.php

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
bosmanzbryzy, ty lepiej wypisz ciekawe fotograficznie miejsca a nie "krajoznawczo" ciekawe :-P

dobre zdjecie to wiesz...
bez wychodzenia z domu mozna zrobic ;-)
Wdzydze Kiszewskie to nie tylko skansen, podobniez Koscierzyna...

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Szukając w internecie znalazłem parę miejsc :
Ruiny zamku krzyżackiego, Młyn wodny nad rzeka Wdą, Kręgi kamienne w Odrach, Węsiory - Kamienne kręgi i kurhany. Cmentarzysko Gotów z I - II w. naszej ery.
Jeszcze poszukam.

te plenery to rozumiem na wycieczki fakultatywne, bo ciezko mi sobie wyobrazic wiecej niz 10 glow w Odrach,
takich mikro miejsc to w odleglosci pieszej jest kilka nawet,
totalnie zapomniane cmentarze itp

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Mam 2 pytania:

1. Do kiedy można się zgłaszać i wpłacać zaliczkę - wiadomo, że część ludzi nie może się zdecydować do 15 stycznia i woli zapłacić więcej, ale chciałoby wiedzieć do kiedy może się zgłaszać...

2. Pytanie związane z 1 - czy jeśli wpłaci się zaliczkę, to gdyby się zrezygnowało, to czy byłaby do zwrotu - jeśli tak to do kiedy i w jakim prcencie.
[ostatnio praktycznie do początku maja osoby rezegnujące [a było ich sporo] miały zwrot całości..]. Ale oczywiście - co kraj to obyczaj.

Aha - i chciałabym zauważyć, że jeszcze w rzeczach niezapłaconych nie wymieniłeś identyfikatorków - ostatnio ze smyczkami było to paręnaście plnów..

[ Dodano: 2008-12-24, 12:57 ]
Hmmm... Obad niedzielny - ciekawe jaka frekwencja będzie :/

Ad 1 Do wyczerpania miejsc lub pierwszego maja, cokolwiek nastapi pierwsze (stawiam na miejsca sadzac z tego ile jest juz zaklepanych).
Ad 2 Nie ma zwrotow, trzeba znalezc kogos na swoje miejsce, zglosic na liste z adnotacja i... byc odpowiedzialnym za deklaracje wlasne.
Ad 3 Identyfiaktory uwzglednilem, nie uwzglednilem superwszystkomajacych ;-) smyczek, identyfikatory przypinane sa dobre, bo tanie :-P , smyczki jako opcja moga byc

Kieruje sie taka zasada, ze na liscie zapewniam mniej niz w rzeczywistosci i od kilku lat to dziala i "(...)bedzie Pan zadowolooooony..."

obiad niedzielny nie jest opcja, jest w pakiecie i nie ma mozliwosci rezygnacji z niego tzn mozna nie zjesc ale zaplacic trzeba,
cena jest za nierozlaczny pakiet

Oki :-)

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
A czy wiadomo już coś o możliwości przybycia wcześniej?

bosmanzbryzy napisał/a:
obiad niedzielny nie jest opcja, jest w pakiecie i nie ma mozliwosci rezygnacji z niego tzn mozna nie zjesc ale zaplacic trzeba,

Bosmanie - mam małą sugestię... aby w późniejszym czasie jak juz osoby, które pojadą będą mniej więcej wiedziały, że jadą [czyli np w kwietniu] zrobić ankietę, czy chcą w ogóle zostać na obiad w niedzielę. Bo może okazać, że będzie mniej niż 50% ludzi [nie sądzę, aby ludzie przed którymi 8-10h podróży czekali do 14, aby coś zjeść] - i wtedy b. dużo jedzenia się zmarnuje.

Z doświadczenia dwóch poprzednich ppd wynika, że w niedzielę ludzie rozjeżdżają przed południem.
Oczywiście nie mozna powiedzieć na 100% jak będzie tym razem - i dlatego tym bardziej by się przydało rozeznać...

[ Dodano: 2008-12-25, 21:40 ]
fotonyf napisał/a:
A czy wiadomo już coś o możliwości przybycia wcześniej?

I czy wtedy noclegi wg cennika?

fotonyf, o mozliwosci przybycia wiadomo, ze jest, cennikowa niestety

mygosia, bede probowal cos w zamian, moze jakis zaprowiantowanie na droge czy cos

Dlatego własnie najlepiej zrobić ankietę w późniejszym terminie.

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
fotonyf napisał/a:
coś o możliwości przybycia wcześniej?

bosmanzbryzy napisał/a:
o mozliwosci przybycia wiadomo, ze jest, cennikowa niestety

Tzn.?
Jeśli gdzieś padła i przeoczyłem to przepraszam, przejrzałem, nie widzę.
(Biorąc pod uwagę odległość i wzrok już nie ten ;-) muszę rozpatrywać przyjazd poprzedniego dnia).

[ Dodano: 2008-12-26, 09:21 ]
???
Mam odpowiedź?
http://meteor.turystyka.p...a,stawiska.html

dickkett, :-D
bylo w sasiednim watku ale gwoli jasnosci jest tutaj: http://www.stawiska.gdanskafundacja.pl/oferta.html
tam sa ceny,
w formularzu zgloszeniowym jest rubryka dluzszy pobyt i jak przyjdzie pora informacje stamtad beda wykorzystane ;-) aby zebrac konkretne zamowienia i deklaracje, z tym akurat nie ma zupelnie pospiechu...

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
bosmanzbryzy, OK, dzięki za info.

Skocz do: