xolox  Dołączył: 11 Paź 2008
Ostatni Rok
To co bez zbędnego gadania wkładamy po 12 fotek podpisanych od styczeń do grudzień co wy na to ? Pokażcie na co stać Pentaxiarzy i Pentaxian (nie chodzi mi o fotki z NK z Porshakami i willami.) W ogóle w temacie można poprowadzić jakieś rozmowy.
Styczeń: Zimno i nudnawo lepiej ogladać świat przez szybę.

Luty: Ciepły Luty wycieczka rowerowa ale była pogoda cieplutko !

Marzec: Pojawiły się boćki zwiastun wiosny lub powiększającej się rodziny

Kwiecień: Podziwiajcie piękne widoki góry i doliny ! (Gdzieś na śnieżce)

Maj: Kolega się chyba nie obrazi :)

Czerwiec: Taak czerwiec impresjonista :)

Lipiec: Cieplutko i miło :)

Sierpień: Cieplutko i miło

Wrzesień: Fotka na niskim poziomie

Październik: Pentaxem przez szybę (Era Pentaxa)

Listopad: Wenecja Opolska

Grudzień: Rezerwacja miejsca i przestrzeni.

Jak wam się nie spodoba to wrzucę autokasowanie postu :)
http://picasaweb.google.p...ey=MfOrwP36X6E# <-- Wyższa rozdzielczość.

Dorzućcie sie do tematu :)

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Lipiec całkiem przyjemny.

Poprostu sie przyłaczcie :) bo to niema być solo.

Hakro  Dołączył: 25 Gru 2007
podoba mi się zamysł wątku, proponowałbym jednak o dodawanie krótkich opisów, komentarzy do wybranych przez siebie zdjęć jednocześnie argumentując, dlaczego właśnie to kojarzy nam się z danym miesiącem - zdjęcia lepiej będą docierać i temat będzie miał sens :-)
przejrzałem co mam, i:

styczeń - zimno, brudno, nudno, spędzanie wolnego czasu na deskorolce możliwe tylko pod zadaszeniem

luty - pogodziłem się już z zimą, ale nie tą przytłaczającą w mieście. przejechałem więc ponad 400km żeby spędzić chociaż dzień nad morzem. w 2009 również mam zamiar, i mam zamiar przywieźć lepsze zdjęcia

marzec - okres, w którym mój organizm ma skłonności do zarywania nocy aż do świtu. towarzyszy mi przy tym zawsze pies zza fotela :-) zdjęcie oświetlone tylko światłem z monitora

kwiecień - jasno robi się już po 5:30, więc po zarwaniu nocy nie poszedłem spać, tylko wyszedłem na powietrze zrobić jakieś zdjęcie

maj - wkońcu ciepło. nareszcie można normalnie pojeździć na desce :-)

czerwiec - uwielbiam ten okres. coraz cieplej, coraz więcej luzu w szkole więc zdarzy się z niej urwać i pójść cieszyć się życiem. to zdjęcie jest moim ulubionym i osobiście najlepszym, bo dało mi jak narazie najwięcej satysfakcji. pozatym przywołuje dobre wspomienia

lipiec - wakacje, życie bez ograniczeń, cudowna pogoda

sierpień - jak wyżej, lato w pełni

wrzesień - upał powoli ustępuje a światło coraz częściej miękko wpada przez okna, słońce szybciej gaśnie

październik - idealna temperatura do wszystkiego, ostatnie chwile pogody i cieszenia się pasją, pozatym wiadomo - jesień :-)

listopad - jesień, ale już ta brzydka. mokra, zimna, codziennie puszczająca słońce w górę o 5 minut później

grudzień - ciemno, mokro, zimno, wietrznie, ochydnie. gdyby jeszcze śnieg był..

lubię się tak cofać w czasie przy pomocy zdjęć..

p.s. znów zarwałem noc :roll:
ale jestem chory więc to da się zrozumieć

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
nie jestem pewien, czy ten grudniowy kotek tęskni za śniegiem

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
podoba mi się takie osobiste zestawienie fotograficzne :-)

KITT  Dołączył: 28 Lip 2008
Hakro napisał/a:
maj - wkońcu ciepło. nareszcie można normalnie pojeździć na desce

FS Croocked bodajże :-D

Wątek fajny

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Az sobie bloga przejrzalem. To bedzie moj taki maly de best.

Styczen. Nowy aparacik, nowe fascynacje.

Luty. W tym roku chyba najwiecej zdjec zrobilem w drodze do pracy. To jedno z nich. Praca schowala sie za cysternami.

Marzec. Bardzo wczesnie wypadla nam Wielkanoc w tym roku. Spedzilismy ja w Szkocji. Cale szczescie, bo tam przynajmniej juz bylo czuc wiosne w powietrzu.

Kwiecien. Rozpoczac nowy sezon nie jest latwo.

Maj. To niewiarygodne jak wiosna na polnocy Polski powoli sie rozkreca, a potem nagle przyspiesza. Dlatego daje dwa zdjecia. Poczatek maja. Spacer bulwarem nadmorskim w Gdyni. To byly chyba pierwsze cieple dni tego roku. Mimo to, pod koniec dnia bylem przemarzniety.

A to jest koneic maja. Inny swiat.

Czerwiec. Kolejne zdjecie w drodze do pracy. W powietrzu czuc juz zapach letniej kanikuly ;-)

i takie male PS.

Lipiec. Sandomierz. Zakochalem sie w tym miescie. Tydzien, ktory bede pamietal cale zycie.

Sierpien. Pierwszy w zyciu samodzielnie zrobiony od poczatku do konca slajd cz-b. Dzieki matb!

Wrzesien. Niby lato, a juz jesien. Tak to juz jest na polnocy.

Pazdziernik. Nowa fascynacja w rozkwicie. Cos czuje, ze 2009 uplynie dla mnie pod znakiem fotografii natychmiastowej.

Listopad. Oj zmarzlem tego dnia w Jelitkowie.

Grudzien. Nowy pomysl. Chyba jednak zbyt trudny, by go kontynuowac. No ale przynajmniej mam to zdjecie.

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
Zakochałem się w marcu :!:

Kiwak  Dołączył: 28 Paź 2007
Sierpień; wątek "pary"; pozamiatane.
Wszystkie zestawy tu - dla mnie bomba.

Maciej  Dołączył: 18 Cze 2007
karmazyniello napisał/a:
Zakochałem się w marcu :!:
Ja w lutym i w marcu!
Ogólnie bardzo dobre zestawienie.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Świetny wątek. Sam się przymierzam do swojego występu rocznego. Z komentarzem faktycznie super. Robiłem w tym roku kalendarz na prezent. Szkoda, że nie pomyślałem nad urozmaiceniami tego właśnie typu. Nagie zdjęcia mogłyby być czymś przeze mnie uzupełnione.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
dzerry napisał/a:
Kwiecien. Rozpoczac nowy sezon nie jest latwo.
Hy, hmmm... W kwietniu to się zaczyna starty. A sezon to w listopadzie/grudniu, ostre treningi (takie do bólu) to gdzieś w marcu. Kwiecień to jest luzik.
A tego zdjęcia to bym chciał odbitkę mieć :roll:

Dodam jeszcze że pomysł na taką zabawę i podsumowanie roku nie jest mój. Zauważyłem go na australijskim forum, spodobał mi się wiec napisałem posta.
http://forums.overclocker...ad.php?t=739446

No i zapraszam do dodawania się :)

Serafion  Dołączył: 01 Gru 2007
dzerry, przygniotłeś mnie tym zestawem, totalnie cudowny i eh kocham trójmiasto piękne jest.. dlaczego żem się wyprowadził nie rozumiem po raz kolejny;)

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Styczeń - Zalew Jeziorsko

Luty - gzieś przed Rabką

Marzec - Częstochowa

Kwiecień - okolice zalewu Jeziorsko

Maj - przejazd kolejowy Łódź Chojny

Czerwiec - zalew Jeziorsko

Lipiec - ukochane Tatry

Sierpień - Żelazo, II SPD

Wrzesień - moja działeczka

Październik - Chodaki

Listopad - Bełchatów, hotel "Wodnik"

Grudzień - Bukowina Tatrzańska

Ah niemogłem edytować dodaję więc tutaj
Grudzień: Pełen magii :)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Chyba tu raczej chodziło o nasze dokonania. ;-)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Meggido, no wiem ale nie chciałem tworzyć nowego tematu o prawie identycznej nazwie bo ktoś mógłby go wywalić zanim by się zorientował że chodzi o coś trochę innego :->

Skocz do: