Gandalf  Dołączył: 18 Wrz 2008
Jakie MP3?
Cześć. Mam zamiar kupić jakiś odtwarzacz MP3. Macie jakieś ciekawe propozycje?

Wymagania to:
-cena ok 200-250 zł
-dobra jakość dźwięku
-pojemność tak 2 GB
-fajnie gdyby był equalizer i zasilanie na normalne baterie
-radio nie musi być(i tak nie korzystam) najlepiej bez żadnych głupich bajerów

Z góry dzięki za pomoc :-B :-B

Kosior  Dołączył: 26 Cze 2008
meizu m3

256mb  Dołączył: 26 Maj 2008
Re: Jakie MP3?
Pentagram bardzo dobra polska firma. Np Pentagram Cineo.

luhso  Dołączył: 22 Maj 2008
Polecam SAMSUNGA k3. Świetny odtwarzacz.

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
pentagram to jeden z najgorszych kiczów w dziedzinie mp3.
Chińskie badziewie z polskim softem i logo

tak jak kolega wyżej.
Meizu lub dorzuć trochę i kup jakiegoś cowon iaudio

lub zaoszczędź trochę na playerku a resztę przeznacz na dobre słuchawki:
http://allegro.pl/item508...ss_gw_2lat.html

jeden z lepszych odtwarzaczy w tej cenie. Jest po prostu rewelacyjny.
Ładować go można również przez zwykłe gniazdko używając ładowarki do motoroli za 8zł

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Ja mam takie coś:

Zaletą jest praca na dwóch R6 i kartach CF, a więc problemy z zasilaniem i brakiem pamięci odpadają. Do tego doskonały dźwięk. No ale duże i ciężkie jak na dzisiejsze standarty.
Do tego producent (Frontier Labs) chyba padł, bo na listy nie odpisują.

Dzięki za pomoc. A jakie macie zdanie o produktach creativa? Chyba jednak wybiorę tego sandiska. Mam rozumieć że się ją ładuje przez USB? I ma equalizer?

klimecki_  Dołączył: 12 Cze 2007
YellowLabel napisał/a:
pentagram to jeden z najgorszych kiczów w dziedzinie mp3.
Chińskie badziewie z polskim softem i logo

to chyba odnosi sie do wielu produktow z tym logiem (myszy o wytrzymalosci skorupki jajka itp, aparaty o tragicznych osiagach i kretynskiej reklamie, - te cuda mialem okazje uzywac)
Gandalf napisał/a:
A jakie macie zdanie o produktach creativa?

czesc kart muzycznych jest bardzo ok, jednak odtwarzaczy tej firmy nie polecam - dosc slabe wykonanie, jakosc dzwieku niespecjalna - autopsja z porownania z produktami iriver ktorych uzywam
pozdrawiam
kp

aha dzięki. Wezmę tego Sandiska. A co do Pentragrama miałem 4 produkty. Aparat-nie za bardzo. Ładowarka średnia. Za to mam Pentagram Gecko i moduł GPS i jestem bardzo zadowolony.

Effendi  Dołączył: 20 Kwi 2006
iRiver T60
Spełnia wszystkie Twoje wymagania. Używam od 1,5 roku z Sennheiserami PX-200. Malutki, wygodny, na jeden akku AAA, ale potrafi głośno grać.
Odradzam tanie Creativy, Samsungi, Pentagramy i inne firmy krzaki. Za 200zł można spokojnie kupić bardzo dobry player firmy, która zbudowała swą markę tylko na produkcji grajków (iRiver, Cowon) i nie nakleja swojego loga na chiński badziew OEM.

Gandalf, będziesz zadowolony.
owszem, ma EQ, ładuje się go przez USB. Akumulator wystarcza na cholernie długo ;)
Zawsze, jak już mówiłem, możesz dokupić ładowarkę do motoroli (chyba v3) i ładować ją normalnie w gniazdku.

Teraz tylko jakieś niezłe słuchawki. Jak nie masz zbytnio pieniążków to polecam od siebie SHE9500 (broń boże 9600) od philipsa.
A jak masz więcej, no to senheiser lub creative zen aurvana.

Co do creative (mp3) to są mocno średnie. Dużo ludzi (tych siedzących w temacie) ma o nich kiepskie zdanie.

SiekaSS  Dołączył: 11 Maj 2008
:-> Sandisk to robi Dobre karty SDHC :-P a do słuchania muzy przenośny grajek w tej cenie polecam jak wyżej iRiver nie koniecznie ten model na zapałkę :-P

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
iRiver.. i Audio.. sam używam dość wiekowego już iRivera iFP-799 a do tego sluchawki AKG k26p, bardzo mocny duet.

SiekaSS, widać, że nie wiesz co to Sansa w dziedzinie mp3 playerów.
(bynajmniej tych do 200zł)

Cytat
SiekaSS, widać, że nie wiesz co to Sansa w dziedzinie mp3 playerów.

Zachwalasz tą Sanse jak byś w MM pracował :-P
a do 200zł może kupić iRiver dokupić KOSS PORTA PRO i będzie zadowolony :evilsmile:

nie mówię, że jest najlepsza.
Ale dla mnie iriver wcale nie ma lepszego dźwięku niż sansa i tyle :] a sansa jest ładniejsza chociaż :D
Wiele razy czytałem zestawienia t60 i sansy clip. Nie ma zbyt dużych różnic między nimi. Bardzo dużo zależy także od Twojego słuchu. Tobie pasuje iRiver, mi Sansa. A jakbym miał dużo pieniędzy to i tak nie wybrałbym żadnej z tych firm.
no a co do słuchawek to .. kwestia gustu. Ja takich bym nosić nie mógł. Zbyt niepraktyczne.

YellowLabel napisał/a:
nie mówię, że jest najlepsza.
Ale dla mnie iriver wcale nie ma lepszego dźwięku niż sansa i tyle :] a sansa jest ładniejsza chociaż :D
to chyba kwestia uznania i rodzaju muzyki której słuchasz na odtwarzaczu i na jakich słuchawkach... a to że ładniejsze to kwestia gustu. :roll:
a o słuchawkach możemy napisać w osobnym wątku... :roll:

kruk  Dołączył: 11 Sie 2007
Hm. Z praktyki poleciłbym coś takiego:
link
mam jakieś 2 lata. Małe, energooszczędne, proste aż do bólu. Jest wersja 2 giga. Dla mnie co najważniejsze, z dobrymi słuchawkami daje naprawde porządny dzwięk. Bez przesterów, czysty tak jak ma być. Ja jade na neutralnych ustawieniach,ale equalizer jest.

squonk  Dołączył: 01 Wrz 2008
przy tych preferencjach to iriver t60 na AAA. jego starszy brat t10 niestety nieosagalny. meizu m6 fajny sprzet ale ma wbudowane accu. ifp799 to mercedes ale juz nieprodukowany no i w wersju 1gb. na japonski rynek iriver wypuscil cos a'la kontynuacje ifp700 wersji 4gb ale cena chora. zajrzyj na http://forum.mp3store.pl

Po świętach kupuje Sanse. Słuchawki już mam ww. Kossy Porta Pro. Meizu itp raczej nie gdyż mam zamiar kupować w sklepie gdzie mają ofertę Komputronika . YellowLabel mówisz o takiej ładowarce ?

Skocz do: