sledzik  Dołączył: 26 Cze 2008
[sledzik] Pierwsze foto z lustra, bądźcie litościwi :)
Póki co staram się opanować KITa, przelotka na m42 w drodze więc niedługo dodam coś zrobionego pentaconami :)

Jak na razie pierwszy wypad w plener -> kołobrzeg (450km od mojego miejsca zamieszkania), sam aparat z kitem, bez statywu, bez niczego więcej :)

1.

2.

3.

4. ISO 400, 30sek

5.

6.

No... to teraz wyżywajcie się do woli :)

gonia65  Dołączyła: 06 Sie 2008
Mnie nie powaliły te zdjęcia. 1 i 6 trochę lepsze od reszty jeśli chodzi o kadr, ale takie bez wyrazu kolorystycznego. Pewnie 6 z polarem wyszło by lepiej. Reszta taka sobie. wg mnie oczywiście, ale ja sie nie znam :-P

na razie 0 filtrów - goła kasetka z kitem :)

bez wyrazu kolorystycznego... być może troche przez to że nie umiem, może troche przez to, że większość z nich to jpegi, a tych nie podkolorowywuje :)

luhso  Dołączył: 22 Maj 2008
Wszystkie są bardzo rodzinno-albumowe, czyli warte zachowania sobie. Technicznie poprawne.

Poza tym, zmniejszaj zdjęcia do 700px na dłuższym boku- zgodnie z regulaminem.

Czekam na następne.

dzięki, głównie chodziło mi o tą "poprawność techniczną", bo ze starą minoltą miałem problem krzywych fotek :)

A że zdjęcia rodzinno-albumowe :) poza pierwszym i ostatnim właśnie takie miały być :PP

jak tylko dojdzie przejściówka na m42 śmiało łape za pentacona i pojawi się pewnie pare portretów.

[ Dodano: 2008-12-09, 20:51 ]
jeszcze jeden, który się zawieruszył..

wyostrzony, "zaniebieszczony", dodana winietka.

widać niedoskonałości obiektywu aż szok :(

andreo  Dołączył: 27 Cze 2008
a Witam ....krajana....

tak po 'łódzkiej solidarności' napiszę, że 1 jest nawet... nawet.... ale w moim odbiorze wszystko się zlewa..... w brąz..... = brak kontrastów....

P.S. przepraszam za prywatę
do WSZYSTKICH.. niedawno odświeżyłem swój wątek.... a komentów ... mało = 1
co jest... aż tak źle czy Wam się nie chce....

peterkki  Dołączył: 08 Lip 2008
O dworcu powiem tyle, widzę dworzec, tak normalnie bez szaleństwa, ekstazy oraz paranoi

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Jedynka ok. :-)

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Ot zdjęcia, często ze szwankującym balansem bieli. Brakuje Ci na tych fotach jakichś mocniejszych akcentów, które bardziej przyciągnęłyby uwagę.

Jeszcze was pomęcze dwoma :)

Od miesiąca nic nie pstrykałem... czas to zmienić chyba, bo wnerwia mnie leżąca kasetka :D

jungli
[Usunięty]
sledzik,

Mnie siem 4 podoba, lubie gwiazdki:) Nie bacz na komenty idz jak taran, beda wyniki, szukaj fajnych tematow, jak to kiedys grandmasta P powiedzial:

Psiejsko, czarodziejsko:)

hej

Macky  Dołączył: 28 Lis 2008
Dworzec najciekawszy ze wszystkich - jakiś klimat się zaczyna budować...
A przy dwóch ostatnich głowa mi latała z lewo na prawo i odwrotnie - jakoś nie mogę złapać równowagi w tych zdjęciach. Ale może to wina mojego błędnika;)

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Najbardziej pasuje mi 1, ale brakuje mi trochę światła na horyzoncie. Czy na zdjęciu 9 chodziło ci o pokazanie równoległej linie drutów i smugi kondensacyjnej samolotu? Jeśli tak, może inaczej to skadrować bo lewa strona mocno odciąga uwagę. Na pozostałych zdjęciach brakuje mi mocnych akcentów.

Bo to rzeczywiście zdjęcia były takie dość... powiedzmy... nie-stereotypowe :)

w pierwszym kadr całkowicie zmyślony i nic nie było docinane w programie, tak samu drugi, tyle że ten był troszkę bardziej przemyślany - chciałem by linie energetyczne z paskiem samoloty były równoległe i jednocześnie prostopadłe do lampy :P taki matematyczny majstersztyk :)

dziś postaram się wybrać na polowanie po aleksandrowie, może coś uchwyce :)

gonia65  Dołączyła: 06 Sie 2008
Widzę, że i autoportyret Ci się udał. Fajny obiektyw z tulipanem :mrgreen: I wnętrze niczego sobie :-P

Jak na warunki panujące wtedy w pokoju (2ga w nocy jak mnie pamięć nie myli) to i tak wyszedł niezły :)
Tulipan i obiektyw to standardowy KIT :) natomiast lampa to topca pod kątem 30stopni :D

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Poprzednie zdjęcia były lepsze. Ostatnie 2 sztuki bardzo na siłę.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
sledzik, wez ty sie do roboty, bo tylko aparaty zmieniasz a postepow nie ma ;)

I nie będzie, robie bo lubie, a nie bo mi każą :D
Chory leże, sesja jest, pogoda do d....
Wena odeszła i nie chce wrócić, a cykać na siłę to też bez sensu.
Poza tym zgubiłem szybkozłączke od statywu i musze teraz na taką polować na allegro :P

Hm... może przejrze forum w poszukiwaniu "konkursów" to mi da jakiś temat :)

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Cytat
robie bo lubie, a nie bo mi każą

Popieram.

Skocz do: