Przemekbelch  Dołączył: 05 Lut 2008
Dobra, na posylwestrowym kacu z wielkim trudem trafiania w klawisze ale napiszę , że możecie spać spokojnie, pie^telele ten pomysł, skoro mówicie, że będą oślepiać.

Na przeglądzie instalacji już byłem dwa razy i ponoć jest OK.
Kwestia dziur w mieście i zmęczenia wolframu ? Nie wiem...

Kupię zwykłe, nie wysilone żarówki i zobaczymy.

W Nowym Roku pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję za pomoc w pójściu po rozum do głowy :lol: :-B

Wszystkiego dobrego !!

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Nie zachęcam nikogo do montowania Xenonów zamist H_ilestam, bo to nielegalne. Ale dodam coś od siebie.

Widziałęm na własne oczy auto, które miało zaiast H4 zamontowane Bi-Xenony. W seryjnych kloszach. Xenony o barwie 6000K. Gdyby nie silniejszy strumień światła to nie domyśłił bym się tej zmiany. Podobno auto przeszło przegląd i kontrolę świateł, ale nie wiem co to za diagnosta był.

Są Policjanci i policjanci. Kolega ma zamontowane światła do jazdy dziennej. W 100% zgodnie z prawem. Przy kontroli drogowej musiał pokazać panom policjantom gdzie i jakie oznaczenia są na kloszach. :-/

No i zbyt wiele razy oślepiały mnie fabryczne Xenony, żeby takie "nie oślepiaj" zrobiły duże wrażenie na mnie. :roll: Wolał bym, żeby Policjanci baczniej zwracali uwagę na źle ustawione reflektory i tym podobne "drobiazgi". :-B

Ganz  Dołączył: 30 Kwi 2007
Przemekbelch, nie musisz od razu olewać całego tematu, wszystko da się poprawić, ulepszyć i na dodatek z sensem i logiką. Popytaj przede wszystkim na forum poświęconym konkretnej marce (modelu) samochodu. Xenony również odradzam bo żeby zrobić to porządnie muisiałbyś wywalić z 1,5kpln i wymienić lampy...
Tak jak powiedział Kiwak : sprysiwacz i ściera twoim najlepszym nocnym sewisantem tuningowym ;-)
Całkiem niezłym rozwiązaniem są dodatkowe lampy, które wyglądają jak halogeny, ale działają jak światła drogowe. Niestety też trzeba popytać, żeby nie kupić lipy.

Kcysiu  Dołączył: 13 Paź 2006
Przemekbelch, a czy Ci "fachowcy" sprawdzali Tobie regulator napięcia? Nie jestem specem od elektryki samochodowej, ale może to być przyczyną Twoich problemów.

Skocz do: