j+  Dołączył: 01 Sty 2008
Co do 2 i 3... Fajne, ale ile masz wzrostu? :-)
*puf*

peterkki  Dołączył: 08 Lip 2008
Nie wiem sam co o tym zdjęciu myśleć mam

mlmar  Dołączył: 03 Lip 2008
szkoda że takich umiejętnych jak ty nie stać na lepsze obiektywy (;
na większym otworze ostatnie byłoby bardzo bardzo (;
ale i tak świetne

ps. numeruj

kenzo  Dołączył: 23 Gru 2007
peterkki, świetne i dwuznaczne :-)
Gratuluję dobrych pomysłów na kadry, mi pewnie nawet nie wpadłoby do głowy, żeby tak to sfotografować.

Mrówka  Dołączyła: 28 Lip 2008
To ostatnie, jak nie lubię BW, mnie się podoba. I te takie z jakiegoś koncertu - też, też. (numerkowo byłoby łatwiej powiedzieć)

Niemy  Dołączył: 22 Cze 2008
2. zdecydowanie super
3. za jasne, ujęcie fajne

Znana postać zielonogórska przyłapana na woodstockowym polu
7

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Ze wszystkich zdjęć podobają mi się tylko 2 i 3, mają to coś.

AfterDark  Dołączył: 17 Gru 2008
pomijając "1", to bardzo miękko i za każdym razem coś do opowiedzenia masz "2" czy to J. Ptaszyn Wróblewski? :-D Dobre B&W jest "spokojnie" i czytelnie oczy mają gdzie błądzić w wyniku kontrastu, który ma balans. Kompozycje kadrów nie pokazują na siłę ;-)

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
peterkki, mi 3 się bardzo podoba

ente  Dołączył: 22 Lip 2008
poza pierwszym wszystkie mi podchodzą, nawet bardzo- acz przekazuję radę jaką dostałem na początku własnego wątku- popracowałbym na obróbką do cz/b :-D pozdrawiam

Jako że mróz siarczysty nastał a aparatu szkoda chłodzić na ulicy, to tak na chłodno przejrzałem zbiory i wyciągnąłem coś z przełomu lipca i sierpnia, kiedy było niemiłosiernie gorąco na kostrzyńskim polu

8

9

10

11

12

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
peterkki, ciemne strasznie

matth napisał/a:

które? wszystkie czy któreś konkretnie, może ja źle siedzę przed tym monitorem i wydają mi się w porządku podczas obróbki a tak nie jest?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Wszystkie

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
matth napisał/a:

peterkki napisał/a:
może ja źle siedzę przed tym monitorem i wydają mi się w porządku podczas obróbki a tak nie jest?

Tak myślę... albo masz monitor ustawiony zbyt jasno jednocześnie ze zbyt dużym kontrastem - na moim monitorze biała koszula gościa na pierwszym zdjęciu jest bardzo jasno szara, a jego twarz ciemno szara... Czy Ty na LCD odbrabiasz fotki? Spróbuj jakoś ustawić - jest dziale Lightroom przyklejony wątek "Kalibracja monitora", o LCD też tam jest parę słów.

No faktycznie na LCD obrabiam i do tego jeszcze mam go niżej niż siedzę, ale poprawiłem i jak mi się zdaje powinno być ok

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
peterkki, jeśli teraz wiszą poprawione to dalej nie to. Nie ma kontrastu, a szarości są strasznie zbite i ciągle ciemne.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Zdjęcia są wyraźnie jaśniejsze teraz, ale tak jak mówi matth, kontrastu nie ma - wszystko się wśród jednrodnych szarości - a tu ma być czarno-białe, a nie szaro-szare ;-)

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
zorzyk, szaro-szare też sposób ;-)

Jeśli chodzi o zdjęcia to 11 ma fajną sytuację, tylko kadr wg. mnie ją popsuł. Gdyby tak ręce pana z pierwszego planu przesunąć bardziej w lewo...

Skocz do: