Który obiektyw najostrzej rysuje ?
Tamron 17-50/2.8
38% Complete
10 (38%)
Pentax 16-50/2.8
57% Complete
15 (57%)
Sigma 18-50/2.8
3% Complete
1 (3%)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Enzo napisał/a:
polski pocisk ćwiczebny kalibru 125 mm przeznaczony do szkolenia w strzelaniu pociskami przeciwpancernymi pod kalibrowymi stabilizowanymi brzechwowo* ?
taka jest właśnie "cięta riposta" by Jarek Dabrowski ;-)

gin z tonikiem  Dołączył: 17 Paź 2007
specmisiek napisał/a:
Jak ktoś uważa inaczej to jego problem,

Jaki tam problem. Pentax jest ostrzejszy i basta! :-P
specmisiek napisał/a:
chyba że pokaże namacalnie że jest inaczej

Może ktoś się ogoli gwiazdką Pentaksa? :lol:

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Enzo napisał/a:
Jarek Dabrowski napisał/a:
Nawet jeśli mój głos to baryt?

Słyszałem że można mieć głos jak dzwon
Nie będę się sprzeczał, możliwe, że coś pomieszałem. Nie byłem w szkole prymasem.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
Nie byłem w szkole prymasem.

Czyli to seminarium to jednak sciema byla 8-)

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
dan napisał/a:
Czyli to seminarium to jednak sciema byla 8-)

Szkoda. Jednak z drugiej strony wierni uniknęli zabójczego sarkazmu spowiednika (jest coś gorszego?). Ojciec Dyrektor też odetchnął z ulgą... podatkową.

szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
O, Jarek stracił kolor. Teraz jest czarny, więc jednak z tym seminarium coś na rzeczy jest... :-P

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
Jarek pewno coś przy służbach miesza.. no i coś mi się wydaje że razem z Enzo za dużą wiedzą o technice wojskowej (uwaga na ochronę informacji) :mrgreen:

rysio100  Dołączył: 05 Paź 2008
Bardzo serdecznie dziekuje wszystkim wypowiadającym sie i uczestniczącym w ankiecie :-)

gin z tonikiem  Dołączył: 17 Paź 2007
Czyli jednak miałem rację, że DA*16-50/2.8 jest najostrzejszy ;-) .

seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
gin z tonikiem napisał/a:
Czyli jednak miałem rację, że DA*16-50/2.8 jest najostrzejszy ;-) .

No niekoniecznie poprostu większość tak wybrała :-/ . Ja stawiałem na Tamrona bo IMO jest bardzo ostry, ale Da* nie miałem, myślę że wielu tak ma stawia na to szkło bo kiedyś już je wybrało, po większych lub mniejszych konsultacjach, oglądaniu sampli itp. Jedyny mój zarzut do Tamrona to szybkość ostrzenia, niby światło 2.8 ale kit chyba szybszy.

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
espresso napisał/a:
Jednak to co mnie w chwili obecnej pobudziło do uśmiechu o ile nie do śmiechu) to bardzo liczny udział w głosowaniu... pod wzgledem zaludnienia Polska ma 33 miejsce na świecie, powazne forum i tylu głosujacych...

Ja nie głosowałem, bo nie mam pojęcia któy obiektyw lepiej rysuje - mam tylko jeden z ww. trójki. Myślę, że osób myślących podobnie jak ja jest więcej. A co to ma wspólnego z liczebością Polski? :-/

espresso napisał/a:
...przy aż (lub tylko) 26 głosach próbujemy ocenić jakość produktu (w tym wypadku obiektywu).

A kto Ci powiedział, że to jest ocena jakości produktu? Ankiety nie do tego służą :-P Proponuję trochę luzu na początek roku :-B

espresso napisał/a:
Jak sama nazwa wskazuje ankiety służą ankietowaniu, a nie wyciąganiu z nich jakichkolwiek wniosków.

A tu już wkraczamy na śliski temat, nie mający nic wspólnego z fotografią ;-)

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
espresso napisał/a:
W swoim czasie sledziłem ten temat, brałem nawet udział w głosowaniu

espresso napisał/a:
Jednak to co mnie w chwili obecnej pobudziło do uśmiechu o ile nie do śmiechu) to bardzo liczny udział w głosowaniu

espresso napisał/a:
pod wzgledem zaludnienia Polska ma 33 miejsce na świecie, powazne forum i tylu głosujacych

espresso napisał/a:
bardzo zatem reprezentatywna grupa i opinia zarazem

wow, jakie "ambitne" spostrzeżenia/wnioski ;-) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

wojtek_c  Dołączył: 28 Lut 2008
W sumie, jakbym chciał powiesić taką ankietę na forum, to zadałbym sobie takie pytania:
1.) Ilu jest na forum takich twardzieli, którzy mieli choćby na kilka dni wszystkie te trzy szkła celem porównania?
2.) Wśród tych co mieli - ilu jest takich, którzy mieli dobry egzemplarz wszystkich tych trzech szkieł?

Bo ta ankieta to raczej pytanie o ideologię, nie o wiedzę...

Ale za banana mogę głosować, a co mi tam...

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
wojtek_c napisał/a:
Ale za banana mogę głosować, a co mi tam...

Banany nie są takie złe.... ;-) Podobno Małysz przestał je jadac.. I zobacz ... :-?

Skocz do: