opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
:mrgreen:

dobra, nie spoufalajmy się, bo wyjdzie na to, że między Falubazami i Stalowcami miłość zapanowała :evilsmile:

kalif  Dołączył: 06 Lut 2008
na tego hakowanego 1.1 wgralem sobie jeszcze 1.1 z pentax.co.uk

Na razie właśnie nie mam za bardzo tych podwójnych klapnięć, więc nie mam z czym iść do serwisu... Wydaje się już zupełnieOK
Na moje oko coś musiało namieszać w sofcie. Nevermind. Używajmy sprzętu dedykowanego Pentaxowi, tylko Pentaxowi:)

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
kalif, ja bym na to nagrał 1.30 ze stronki pentaxa i wsio :-) fajnie, że udało się to naprawić.. Dzisiejsze aparaty nie różnią się wiele od kompów, pada to reinstalka i wsio ;-)

I tak zrobiłem. Mam 1.30. Jest OK. Puki co :)

:-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :mrgreen:

kalif napisał/a:
17 piw ? tyle na pewno nie dam rady, a na 2 matthem się średnio dzieli ;-)
choć wnioskując po jego posturze z awatara, to nie będzie wymagał wielu :-P

opiszon napisał/a:
kalif napisał/a:
17 piw ? tyle na pewno nie dam rady, a na 2 matthem się średnio dzieli ;-)
choć wnioskując po jego posturze z awatara, to nie będzie wymagał wielu :-P

Rozpracujemy w ramach współpracy regionalnej :-P Może być w dwóch ratach ;-)

matth napisał/a:
Może być w dwóch ratach
po jednej na każdą stolicę województwa oczywiście :-)

hmm, wątek zmierza nam w kierunku kolejnego spotkania poznańskiego w jakimś (zacisznym może tym razem) pubie :-P

rntr  Dołączył: 06 Gru 2007
Nie wiem czy to pocieszenie, ale u mnie podobnie się dzialo, raz na kilkanaście klapnięć. Nie sfilmowałem tego, ale dżwięk podobny a i zdjęcia wychodzą mocno niedoświetlone. Co gorsza niezależnie od wgranego softu. Po wyciągnieciu i założeniu akumulatorka objawy ustały, ale może za mało zdjęć zrobiłem ? :-/

dorzucam jedno :-B i dzielta sie po równo (8 ma zostać dla mnie:D)

rntr, u mnie też niedoświetlone, tak jakby czas ustawiony na zdjęcie dzielił na dwa i w tym czasie dwa obroty lustrem wykonywał z czego tylko jeden rejestrował zdjęcie. Coś na ten smak... :[

opiszon, to jest pomysł do wdrożenia w życie.. :-)

Znasz może klub Meskal? Podobno w każdy ostatni poniedziałek miesiąca spotykają się tam fotografowie z Poznania. Kiedyś taką notkę spotkałem tu: http://pawelkosicki.blogs...zapraszamy.html
Ostatnie spotkanie jakoś przegapiłem, a chciałem się wybrać :-/ 29 pewnie będzie ostatnie w tym roku i o ile będę w PO - a chyba będę to bym się wybrał :-)

myślałem w sumie o ludziach z forum, których miałem już okazję poznać ;-) zawsze to milej w znajomym gronie ;-)

ja w razie czego jestem w PO do 23 grudnia

No a co szkodzi iść z mocną ekipą pentaksian? ;-)

Oczywiście można się styknąć ot tak :-) Chociaż w moim przypadku to po przyszłym weekendzie będzie możliwe najwcześniej..

matth napisał/a:
No a co szkodzi iść z mocną ekipą pentaksian? ;-)

nie szkodzi :-)

to co, zakładamy nowy temat w dziale spotkania ?

No trzeba coś uskutecznić :-) Ale to nie dziś, muszę się za przekładnie zabrać :-P Jak masz propozycje terminu to zapodaj, ja jestem dostępny od przyszłego poniedziałku (jak mnie nie zabiją na konferencji w weekend ;-) )

No i sprawa jest do kiczu. Problem nie ustapił, tj ustąpił na 1 dzień, ale i tak klepie podwójnie to lustro... Jutro dowiem się co powiedzą mi w serwisie... eh:(

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
kalif, miałem kiedyś podobną sytuację. Mój k10 zmarzł troszkę, przewiało go czy co. Efekt był taki, że czegokolwiek nie dotknąłeś, nie tylko spustu, ale i każdego innego przycisku, wyzwalałeś serię kłapnięć lustrem. Robił przy tym zdjęcia czasem normalne, czasem całe czarne. Ale po powrocie do domu wszystko powróciło do normy. Zrobił minę niewiniątka i zaczął działać poprawnie.

Qster  Dołączył: 10 Gru 2007
Witam.
Od pewnego czasu niepokoi mnie dżwięk dobiegający z mojego k10. Mianowicie po zrobieniu zdjęcia słychać w puszce że coś się tam jescze dzieje, tak jakby smer czy coś takiego,(najbardziej przypomina mi to odgłoś czyszczonej matrcy) w zeszłym tygodniu wgrałem sobie 1.30 i wydaje mi się ze ten dźwięk pojawił się po tym ale szczerze to już sam nie wiem czy bbyło to wcześniej. Na początku myślałem ze to stabilizacja ale dzieje się tak bez wględu na o czy jest włączona czy nie.
Jak macie jakieś pomysły dziękuje za napissanie co to może być.
Pozdrawiam

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
szmer to raczej pasuje do SRa, bo czyszczenie matrycy, to raczej dość energiczne i wyczuwalne trzepotanie (jeśli można to tak określić).

Witka

Podwójne uderzenie lustra trafiło do serwisu. Oczywiście na gwarancji :-)
Wstępna diagnoza brzmiała tak: Wydaje się że elektronika przy spuście, tak jakby coś tam nie stykało, było popsute, wytwarzało przeto zły sygnał, przez który trafiają się podwójne uderzenia lustra.

W serwisie został, po niespełna tygodniu odebrałem. W gwarancji wpisane 'poprawienie łączeń i regulacja'.

No i chodzi tak jak za dawnych czasów, a może i lepiej :P

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych,
bisous :PP :-B :-B

Skocz do: