zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Brak aberracji potwierdzony :-B

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
no mozliwe że dobre szkielko ale mam już penataxa 50-200 i tamrona 70-300 wiec juz i tak sie kilka sztuk dubluje i raczej niepotrzebuje 3 szkieł do tego samego
chyba że o czymś niewiem :]

ale testy planuję machnąć tym wszystkim, tylko coś mi pogoda nie sprzyja odkąd przyjechałem do kraju

ile daliście za Tokinę i kiedy?
strzelcie jakąś cenę :]

dziex

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Moją kuipiłem na allegro za 160 zł (+ przesyłka) bodaj w 2004 roku. Albo w 2003.

[ Dodano: 2009-01-07, 18:36 ]
Chyba ;-)

ohoho

taką cenę jakbym uzyskał to bym dużo piwek na forum postawił :D

rysiekp17  Dołączył: 27 Wrz 2008
nie chcę zakładać nowego tematu
co myślicie o tym za 300 zł ? http://www.optyczne.pl/11..._obiektywu.html

a to za 250 - http://www.optyczne.pl/30...iektywu.html???

Witam ponownie

miałem chwilę temu przypływ obiektywów raczej "sanacyjnych" jeszcze :-D

Czy ktoś ma/miał lub zna któryś z nich

i mógłby wypowiedzieć się na jego temat

pisząc szczerze nie zdążyłem jeszcze każdego ostro przetestować, bo jak jest czas to warunki kiepskie zza oknem (jak dziś :(

no i posiadam k10d który jak wiadomo ma problemy z prześwietlaniem przy manualnych szkłach sterowanych przesłoną z poziomu korpusu, więc tylko na pełnej dziurce mogę pstrykać fotki

myślę o wrzuceniu na giełdę lub allegro znaczną część z tej kolekcji

może jakiegoś rodzynka sobie zostawię, bo może za niedługo przejdę na k20d lub lepiej a tam już aparaciki nie prześwietlają z takimi szkłami

OTO MINI KOLEKCJA:wszystkie full manual

CENTON 50mm 1:1.7 MC śr. 52mm
MITSUKI 28mm 1:2.8 MC
SUPER PARAGON 28mm 1:2.8 PMC II AUTO śr. 52mm
AUTO CHINON 135mm 1:2.8 MULTI-COATED Śr. 52mm
MIRANDA 70-210mm 1:4.5-5.6 MC MAKRO śr. 52mm (chyba się powłoki zepsuły bo na przedniej soczewce od wewnątrz plamy wyglądają jak tłuszcz na rosole:)

SOLIGOR AUTO TELE CONVERTER 3x TO FIT PENTAX - z czym to się je?

no i mam jeszcze po pentaksie 50mm 1:17 i 1:2, ale o nich już wiem dość dużo, ale coś mi ten jaśniejszy nie chce wcelować się, pewnie trzeba by w puszcze skalibrować

dzięki za ewentualne info o nich, muszę coś zhandlować bo bezrobotny musi też jeść :-(

:-B

charfa  Dołączył: 03 Maj 2009
dlugas1982 napisał/a:
AUTO CHINON 135mm 1:2.8 MULTI-COATED Śr. 52mm

Jeśli to to samo co AUTO REVUENON 135mm 1:2.8 ø52mm, to mogę się wypowiedzieć (choć mój nie ma oznaczenia MC). Nie mam porównania z Pentaksowymi 135-tkami, ale jestem zadowolony. Ostrość jak dla mnie wystarczająca, pod światło nie flaruje, choć kontrast nieco gorszy niż w kicie, deczko aberruje. Pełnowymiarowe sample prosto z puszki - wszystkie w okolicach pełnej dziury:

Skocz do: