emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
Winda nr 7
Od jutra można ściągnąć celem przetestowania wersję β Windows7 (angielską i hiszpańską).

Ja na razie poczekam, ale jeśli ktoś lubi być królikiem i podzieli się wrażeniami w tym wątku, chętnie poczytamy. Zwłaszcza, jeśli ma ekran wrażliwy na pieszczoty ;-)

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
A jakie wymagania minimalne? 4GB RAM i Core2Duo, zeby ruszylo i mozna bylo na tym pracować, czy moze jakis postęp i udało im się zoptymalizować kod i nie trzeba do pisania na forum zaprzęgać do pracy superkomputera ???

forestowy
[Usunięty]
Testowałem w połowie grudnia przez 3 dni. Poprawiona viśta - tak jednym słowem.
Wkurzający nowy pasek zadań, system lżejszy od viśty, wszystkie stery podeszły od viśty. Pracuje zdecydowanie szybciej na identycznej platformie sprzętowej, jeśli pójdzie to w tym kierunku to wróże mu sukces na miare xp. W końcu może system zmienie :)

256mb  Dołączył: 26 Maj 2008
Siódemka ma podobne wymagania jak XP.

macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
Fajny system, ale nie zasługuje na nową nazwę - to powinien być drugi service pack dla Visty. No ale ludziom Vista kojarzyła się źle, więc z marketingowego punktu widzenia trzeba wypuścić coś nowego ;-)

[ Dodano: 2009-01-08, 19:56 ]
PS. Jeśli to będzie build 7000, to nie korzystajcie z niego w podstawowym środowisku; szczególnie jeśli macie dużo muzyki w mp3. Ludzie donoszą o błędzie, który rozwala nagłówki plików. MS pracuje nad łatką.

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
Jeszcze nie probowalem, ale opinie sa dosc entuzjastyczne. Oby nie bylo rozczarowania...

256mb napisał/a:
Siódemka ma podobne wymagania jak XP.

O, to w takim razie będzie coś dla mojego PCta. Wywalę tego próbnego XP, co go mam od 2 lat i kupię legalnego Windowsa 7 :mrgreen:

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
Bawię się od poniedziałku b7000 i mi się podoba. Wygląda jak Vista, chodzi jak XP. Mi się podoba ten nowy pasek. Fajny program "żółte karteczki" do notatek na pulpicie, kalkulator w końcu ma pierwiastek kwadratowy :) To tak na szybko.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
emigrant napisał/a:
Od jutra można ściągnąć celem przetestowania wersję β Windows7
Tylko 2 500 000 pobrań ustawili, wiec jak komus zalezy na tym, to niech sie spieszy, bo potem z drugiej reki bedzie musiał.

forestowy napisał/a:
Pracuje zdecydowanie szybciej na identycznej platformie sprzętowej, jeśli pójdzie to w tym kierunku to wróże mu sukces na miare xp. W końcu może system zmienie :)
Pocieszające info.

[ Dodano: 2009-01-08, 20:25 ]
deckard napisał/a:
kalkulator w końcu ma pierwiastek kwadratowy
No to warto się przesiąść - jak nic :evilsmile:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
tref napisał/a:
deckard napisał/a:
kalkulator w końcu ma pierwiastek kwadratowy
No to warto się przesiąść - jak nic :evilsmile:

wcześniej też miał

może nie explicite, ale miał :-P

tref, chyba nadinterpretowałeś wypowiedź forestowego. Chyba chodziło mu o zmianę OSa z XP na W7, a nie na politycznie poprawny Linux :-P

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
opiszon, ale nie każdy zna potęgi ułamkowe :-P

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
phi :!:
to po co mu pierwiastki :-P

256mb  Dołączył: 26 Maj 2008
Legalne to raczej do firmy. Do domu wystarczy próbny z torrenta. Pasek zadań podobny do tych z Linuxa tylko lepiej dopracowany.

forestowy
[Usunięty]
pawelek-79 napisał/a:
tref, chyba nadinterpretowałeś wypowiedź forestowego. Chyba chodziło mu o zmianę OSa z XP na W7, a nie na politycznie poprawny Linux :-P

tia, w życiu się z xp na linucha nie przesiąde :evilsmile: Jak mi się zachciewa linuxa to się loguje na serwer, wpisze parę linijek w konsoli, popatrze w logi od UPSa czy prąd w nocy był :) rzut oka na Sambe i czuje się zaspokojony :mrgreen:

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
emigrant napisał/a:
Ja na razie poczekam, ale jeśli ktoś lubi być królikiem i podzieli się wrażeniami w tym wątku, chętnie poczytamy.

Korzystam na co dzień z Windowsa 7 już od wersji build 6956. Od początku bardzo sobie ją chwalę...
emigrant napisał/a:
Od jutra można ściągnąć celem przetestowania wersję β Windows7
Legalną wersję systemu ?
Cytat
A jakie wymagania minimalne

U mnie chodzi szybciej niż XP (Celeron 1,73GHz, 1,5GB ram)
tref napisał/a:
Tylko 2 500 000 pobrań ustawili, wiec jak komus zalezy na tym, to niech sie spieszy, bo potem z drugiej reki bedzie musiał.

Skąd można pobrać ?! Bo ja znam tylko warezowe źródła...

hitman1986 napisał/a:
Legalną wersję systemu ?
hitman1986 napisał/a:
Skąd można pobrać ?!
Stąd http://www.microsoft.com/windows7
Ale, jak pisałem wcześniej - od jutra.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
pawelek-79 napisał/a:
tref, chyba nadinterpretowałeś wypowiedź forestowego.
Hmm, czemu?

pawelek-79 napisał/a:
Chyba chodziło mu o zmianę OSa z XP na W7
Mnie też o to chodziło.

pawelek-79 napisał/a:
a nie na politycznie poprawny Linux
Czy ja wiem, czy on taki poprawny :roll:

hitman1986 napisał/a:
Skąd można pobrać ?!

microsoft KROPKA com/windows/windows-7/

[ Dodano: 2009-01-08, 21:11 ]
emigrant był szybszy :-D

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
deckard napisał/a:
Wygląda jak Vista, chodzi jak XP
To jak Windows Server 2008 :-)

dzerry, z nowości, ma dobrą obsługę ekranów pieszczotliwych, czego chyba nie miał server 2008. Niestety za wcześnie kupiłem lapka, bo teraz będzie bodziec do większej produkcji tablet-PCtów.

Skocz do: