matb  Dołączył: 02 Lis 2006
KrzysztofGud napisał/a:
. Wiem, że pojawią się głosy nt. zarobków Owsiaka,
To z ciekawości zapytam: ile zarabia?

KrzysztofGud  Dołączył: 21 Gru 2008
Nie chcę rzucać tutaj liczbami z kosmosu, trzeba zajrzeć do sprawozdań, ale z tego co mi wiadomo nie jest to tak wiele z całej sumy.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
KrzysztofGud napisał/a:
aukcjach Wośp allegro?

Czy allegro pobiera prowizję od tych aukcji?

KrzysztofGud  Dołączył: 21 Gru 2008
Nie pobiera, co jest niemalże cudem ;)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
KrzysztofGud napisał/a:
nie jest to tak wiele z całej sumy.

teoretycznie nic nie biorą z sumy całkowitej, a praktycznie zostawiają dla siebie odsetki od kwoty zgromadzonej na zbiórce

teraz pytanie kiedy wydawana jest kasa zebrana w styczniu ?
ze sprawozdań wynika że przetargi rozstrzygane są zazwyczaj na jesień, a nawet rok po zbiórce

przy takiej dużej kwocie pieniędzy, fundacja zapewne może negocjować oprocentowanie, co oznacza, że mogą wyciągnąć nawet ok 5% z zebranej kwoty (nie wszystkie pieniądze pracują cały rok na odsetki! - dlatego wziąłem bezpieczną wartość) - dla kwoty 28mln złotych zebranych w roku 2008, będzie to kwota 1,4mln złotych - z samej tylko akcji

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
przetarg trwa - i to dlugo
zbyt wiele widzialem uzadzen zakupionych przez ta fundacje , urzadzen ratujacych zycie .
Widzialem noworodki i dzieci potwornie pobite - ktore podlaczone do tych urzadzen dostaly szanse nz zycie
CZY NAPRAWDE TRZEBA GADAC O TYM ILE OWSIAK ZARABIA? !!!
W dupie mam to ile kasy dostaje - wazne ze w niedofinasowanej sluzbie zdrowia pojawia sie sprzet - nawet w zapadlych dziurach...

[ Dodano: 2009-01-09, 08:34 ]
KrzysztofGud, - inicjatywa fajna
oferuje 55 1.8 pentaxa
tylko jak to zorganizowac?

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Miałem okazję osobiście rozmawiać z Owsiakiem. On jako on z tego nie ma nic. On żyje z witraży. Jakiś tam procent jest pobierany na funkcjonowanie całej instytucji zajmującej się rozdziałem i zakupem urządzeń, no i organizacją całego tego młynu co się WOŚP zwie.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Taki np. Caritas zbiera w ciągu roku więcej pieniędzy, ale że to organizacja kościelna, to niektórzy stronią od niej tak samo jak od Owsiaka, lub nawet bardziej, bo to modne.

W sumie ciekawi mnie ile z takich zbiórek idzie dla organizatora (gdzieś wyczytałem, że 3% zgodnie z ustawą, ale nie wiem czy to prawda)?

Z drugiej strony nie dawanie kasy, bo ktoś na tym zarabia, nie jest dobrym wytłumaczeniem, bo w ten sposób nie wpłacało by się nigdzie.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Raven napisał/a:
3%

Dokładnie tyle.

mecius  Dołączył: 01 Sie 2008
Kto wywalił pierwszego posta w temacie :-P , przyznać się, bo teraz nie wiadomo o co chodzi - ja dałem radę przeczytać a inni ...

...mogę dorzucić coś na aukcję, jak będą znane zasady ofcors

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
mecius napisał/a:
Kto wywalił pierwszego posta w temacie :-P

wątek został wydzielony z wątku o WOŚP

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
No i znowu ci tajemniczy "inni" ;-)

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Nikt nie wywalił, tylko "teorie finansowo-spiskowe" zostały wydzielone do tego wątku. Pierwszy post jest tu:
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=377003#377003

mecius  Dołączył: 01 Sie 2008
piotr_luk dzięki ale ze mnie melepeta, Raven tak w pośpiechu napisałem i brakło mi ... "użytkownicy" :evilsmile: chyba się pozostali ;-) nie obrażą za "innych"

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
Fafniak napisał/a:
tylko jak to zorganizowac?

Może droga jest przetarta?
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=18347

Skocz do: