Ekajana  Dołączył: 30 Lis 2006
No właśnie Dada - czy mówisz o pełnej dziurze, która tu i tu jest zupełnie inna?

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Mówię o przysłonach porównywalnych, np. 3.5, 4 itd.

Ekajana  Dołączył: 30 Lis 2006
Wkopał się w trefnego limiteda i ciągnie innych ;-) Dzięki Dada - znowu ltd prowadzi :mrgreen:

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007

Mi to wygląda na brzegi porównywalne z moją sigmą (przynajmniej w tabelkach) a sigma jest ok, także wieżę Dadzie bo to pokazuje że rozrzut jakościowy jest też w pentaksie. No chyba że w pentaksie jest lepsza kontrola jakości i wszystkie egz. tak mają.

A tak w ogóle to Dada.. nie możesz po prostu zrobić ze 2-3 fotek tak specjalnie teraz, żeby pokazać jak się sprawuje 21? W sumie wcześniejsze sample były widoczkowe, a jak na zdjęciu jest widoczek to detale są zawsze bardzo małe i ciężko na ich podstawie oceniać ostrość szkła, bo mogą być po za jego możliwościami (i matrycy). Inne sample z kolei były takie że jedna osoba była w GO a druga już nie.

Najlepiej ustawić jakieś przedmioty w jednej linii tak żeby wypełniały kadr i były wszystkie w GO, wtedy się zobaczy dopiero jak się szkło sprawuje.

Wiem że nie musisz itd.. ale po prostu nie chcemy żeby nasz kolega się męczył z decyzją.

Błagam nie obraź się ale te wcześniejsze zdjęcia na prawdę... jakby mi ktoś powiedział że były zrobione kitem II, to bym uwierzył (do czasu sprawdzenia exifa) :-?

[ Dodano: 2009-01-09, 15:08 ]
Nawet stara sigma 24/2.8 macro (AF) wypada lepiej na brzegach

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Pomyślę nad tym, ale w tej chwili mało czasowy jestem.Jak wytrzymacie do niedzieli....

Skocz do: