kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Ładnie choć jakiś niedosyt pozostaje. Jak już to za dużo prawej strony na której rządzi przepał :mrgreen: .

afuszejk  Dołączył: 28 Maj 2008
hitman1986, za całe poparcie mojej propozycji wystarczy to co widze na ostatnich zdjeciach, najwyrazniej na zdj nr 12.

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
Cytat
Ładnie choć jakiś niedosyt pozostaje. Jak już to za dużo prawej strony na której rządzi przepał :mrgreen: .

Aaaa, to tak jak ja lubię. Wreszcie powypala mi pixele w monitorku :-)
Z ładnym "królikiem" na szarościach:!:
:-B

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
afuszejk napisał/a:
najwyrazniej na zdj nr 12

Widzę, że kolega zna się na rzeczy. Słucham zatem, co jest nie tak. Twoje uwagi przekażę wizażystce...
quasi napisał/a:
Z ładnym "królikiem" na szarościach

Modelka się ucieszyła z docenienia jej urody :-)

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
hitman1986, czy nr 9 miało być portretem? Dla mie to fotografia makijażu.

Nie piszę tego złośliwie, tylko chcę zaznaczyć, że jak wiadomo każdy rozumie pewne pojęcia inaczej :-)

Zdrówka życzę.

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
Ucałuj w pyszczek ;-)
Gwoli wyjasnienia, ucałuj modelkę za jej naturalność, piekno i świeżość :!:
Czasami skrótami popiszę i już ... gotowa awantura.
Pozdrowienia

dagio napisał/a:
Dla mie to fotografia makijażu.

Alleluja ! :-D Ktoś w końcu na to wpadł. :-B Przecież pisałem, że sesja dość spontaniczna, prawda ? Pisałem również, że modelką jest wizażystka, prawda ?

Typowym portretem są zdjęcia 12 i 13. A przecież glamour (a taki jest tytuł wątku i takie zdjęcia będę tutaj wrzucał, bo cholernie mi się ta dziedzina fotografii podoba) to przede wszystkim makijaż, stylizacja, światło, lekko plastikowa skóra...

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
hitman1986 napisał/a:
A przecież glamour (a taki jest tytuł wątku i takie zdjęcia będę tutaj wrzucał, bo cholernie mi się ta dziedzina fotografii podoba) to przede wszystkim makijaż, stylizacja, światło, lekko plastikowa skóra

Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że to nie jest glamour...
Z ostatnich zdjęć tylko 13 ok.
Przecież 10tka wygląda jakby w prosektorium była zrobiona....

Arti napisał/a:
Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że to nie jest glamour...

To czym jest glamour wg Ciebie ?

hitman1986, opisałeś prawie dobrze, to co pokazałeś nie pasuje do tego opisu. Glamour ma też kusić, uwodzić, prowokować, lekki podtekst... A tu tego nie ma. Makijaż koszmarny, skóra jakaś dziwna, zamknięte oczy, niee... Już na tej 13 stce jest inaczej, są oczy, są usta.. i te usta już kuszą. Widzisz?

Hasek  Dołączył: 07 Lis 2007
hitman1986, ciezko w sumie zdefiniowac glamour, ale to co napisales glamour nie jest. W glamour chodzi przedwszystkim o to, zeby pokazac jakas niezwyklosc, piekno modelki, jej ubioru, ciala czesto ludzie . Plastikowosc skory raczej ciezko z tym polaczyc, gdyz plastik kojarzony jest z kiczem. Predzej zdjecia, ktore robisz sa fashion, bo ukazuja jakas mode, stylizacje etc.
W sumie pewnie ktos sie z tym co napisalem nie zgodzi. Ale ja osobiscie tak to widze.

dany  Dołączył: 30 Wrz 2008
13.bardzo fajna.
pozostałe jakoś kojarzą mi się ze zdjęciami panieńskimi mojej mamy :-/

Jak widać pokazywanie swoich zdjęć zakończyłem na "pechowej" 13. Pozwolę sobie odświeżyć trochę wątek i dodawać kilka prac. Zdjęcia zrobione między styczniem a dniem dzisiejszym można zobaczyć w moim PF, do czego zachęcam.

A teraz najnowsze zdjęcia z ostatnich dwóch sesji.

14.

15.

16.

jungli
[Usunięty]
14. dla mnie reka lewa powinna byc widoczna, dodatkowo lampa z gory? duzy cien nad prawym okiem no i tlo jakos nierownomiernie pomarszczone...

15. duzo lepiej ale laska wyglada jakby lezala, jakos dla mnie nienaturalnie...

16. super, oczy ciut nizej i w lewo...

hej

White  Dołączył: 31 Paź 2008
No 16 bardzo mi pasuje

Dzięki za komenty :-)

Tymczasem coś z szuflady, dwa zdjęcia z sesji sprzed kilku m-cy

17.

18.

jungli
[Usunięty]
Jako, ze tamt mi pokrewny pozwole sobie po raz kolejny...

17. Chyba jednak bardziej centralnie bym dal i do tego cos z dlonmi zrobil, moze pokazal? na szczescie wg mnie ratuje to zdjecie przepalenie, no i troche sie kluk przez to powiekszyl modelce:)

18. Co z tym tlem nie halo i chyba za malo jedno oczko widac, moze glowa bardziej pochylona?
I chyba lewa reka palce szerzej..

Fajne!

hej :mrgreen:

14tka jest ciekawa, zaczyna się coś dziać. Tylko wiesz co, ta dziewczyna jest tak piękna, że mam niedosyt. No chciałbym więcej i jeszcze lepiej, bo ona zasługuje nie na dobre zdjęcia, a na genialne. Wydaje mi się też, że za bardzo ją "splatikowałeś".
16. OCZY!! Takie oczy i nieostre. Ja wiem, że ma też fajne usta, ale ja chcę jej oczy.
17-18 niee...

Arti napisał/a:
14tka jest ciekawa, zaczyna się coś dziać. Tylko wiesz co, ta dziewczyna jest tak piękna, że mam niedosyt. No chciałbym więcej i jeszcze lepiej, bo ona zasługuje nie na dobre zdjęcia, a na genialne. Wydaje mi się też, że za bardzo ją "splatikowałeś".

Powiem więcej - ta dziewczyna jest tak ładna, że nie wiem, czy ktokolwiek potrafiłby z niej wydobyć 100% jej urody. Poważnie - najładniejsza modelka, jaka mi pozowała...

Na życzenie będzie jeszcze jedno dzisiaj wieczorem ;)
Arti napisał/a:
16. OCZY!! Takie oczy i nieostre. Ja wiem, że ma też fajne usta, ale ja chcę jej oczy

Jedno jest w GO, drugie już nie. Właśnie taki był zamysł - zabawa głębią (na tym zdjęciu jest wykorzystana maksymalna dziura obiektywu - 1.4)
Arti napisał/a:
17-18 niee...

Może dlatego, że sprzed pół roku ;)

[ Dodano: 2009-07-22, 13:21 ]
Obiecałem Artiemu to daję bonus z Darią (bo tak ma na imię modelka)
19.

No i dwa następne zdjęcia z szuflandii (typowe fashion)
20. Paulina

21. Magda

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
14, 15 , 16 fajne- no moze lokiec na 14
18 obrobka mniej mi sie widzi
19 fajne
20 patyki za glowa raczej nie potrzebne
21 jak dla mnie skora za bardzo blurem pojechana

ogolnie to chyba lubisz waskie kadry

Skocz do: