dany  Dołączył: 30 Wrz 2008
jiro44, Pooglądaj galerię w necie,pogrupuj sobie tematykę,zobacz jak ją ukazują,dodaj coś od siebie aby było jeszcze lepiej.Ważny jest pomysł i szczęście.Kadrowania nauczysz się robiąc dużo ujęć i przycinając na kompie.

Acer  Dołączył: 08 Maj 2008
dany napisał/a:
Kadrowania nauczysz się robiąc dużo ujęć i przycinając na kompie.

dla mnie zdjęcie zaczyna się właśnie od kadrowania, jak już znajdziemy temat oczywiście... a w necie najłatwiej podglądnąć chyba kadr, do dobrego kadru dołożyć np. głębie ostrości jeśli jest czym i można coś fajnego wyciągnąć, ale jak kto lubi, każdy musi prędzej czy później znaleźć swoją filozofie, swój sposób postrzegania świata, a czerpać tylko wzorce, pomysły,
a odnośnie zdjęć to dla mnie 1 i 3 mają coś w sobie, pewnie można by lepiej ale wszystko w życiu, w teorii można lepiej ;-)

jiro  Dołączył: 15 Lis 2008
i kolejne... dzisiaj od 7 rano biegalem z aparatem, jedno ze zdjec ocencie sami:

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Za ciemny dół zdjęcia, za jasna góra. Bardzo polecam stosowania filtra połówkowego czyli nd grad np 0,9 lub 1.2. Nie jest to drogie a efekty powalające. Np Hitech lub Cokin. Nawet można kupić sam pojedynczy filtr i przykładać go ręcznie do obiektywu, to już tak zupełnie najtańsza opcja.

Buczo  Dołączył: 14 Lis 2008
Wydaje mi się, że lepszy byłby troszkę węższy kadr (parę kroków bliżej), bo te sylwetki są za małe. I nie wiedzieć czemu mój wzrok pada na prawy dolny róg, gdzie nic nie ma... a chyba nie o to chodziło :-)

Pozdrawiam
Buczo

denvi  Dołączył: 09 Lis 2008
5. bardzo :!: , za...fajny klimat.

jiro  Dołączył: 15 Lis 2008
dzisiaj wyszedlem w miasto i oto efekt(jeden z kilku):

7.

[ Dodano: 2009-03-17, 09:28 ]
kilkadziesiąt wejść i zadnego komentarza? :-) Az sie mozna zastanowić czy na pewno warto wstawiac tu zdjecia. :-D

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Najbardziej podoba mi się 3.

Skocz do: