Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
CytatNazywa się to "zarządzanie kolorem". Pod Windows można doinstalować dodatkową małą aplikację która do tego służy i teoretycznie powoduje że kolory obrazków wyświetlane są z odpowiednią "kompensacją", tylko nie wiem jak efektywnie ona tym kolorem zarządza.
CytatMożemy sobie w nieskończoność debatować o tym że ktoś ma "nieco za zimne" albo "za dużo zielonego", ale tak naprawdę to niewiele z tego wynika, ponieważ nasze "okna na kolory" czyli monitory, każdy wyświetla coś innego. No może z wyjątkiem kilku którym się chciało kalibrować ....
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Ż jest P... p.
cotti napisał/a:a może jest zakaz??
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Ż jest P... p.
Komisji jest przykro, ale komisja się nie zgadza.zorzyk napisał/a:A czy jeden korekcjon*ist może przesłać więcej prac? Takie dylematy już miałem, ze chciałem przygotować 2 wersje....
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
zorzyk napisał/a:A czy jeden korekcjon*ist może przesłać więcej prac? Takie dylematy już miałem, ze chciałem przygotować 2 wersje....
Michu napisał/a:Macioh - Twoja wola. Postaraj się tylko dobrać torebkę i buty do koloru lakieru.
Bronek napisał/a:
bEEf, Dancer, Clicofantastico - przyznac się, skad macie takie kolory?
cotti napisał/a:
Clicofantastico - wersja mroczno-niebieska, skóra nabrała ciekawego zabarwienia
Dancer napisał/a:
Clicofantastico - za ciemno........ i zielona twarz?
"Jeśli twoje zdjęcia nie są wystarczająco dobre, to znaczy że nie masz odpowiednio dużego zuuuma"
Pozdrawiam
Michał
K10D+Sigma10-20+Pentax50-135
Manfrotto055XProB+804RC2
Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:ja troszkę (chyba) przesadziłem, i jeszcze wygładziłem (wystempelkowałem różne plamki) bo uznałem, że tak trzeba Ale to było jawne przekroczenie dopuszczalnej granicy obr...óbki koniecznej
Pozdrawiam
Michał
K10D+Sigma10-20+Pentax50-135
Manfrotto055XProB+804RC2
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
Ż jest P... p.