Marek  Dołączył: 21 Kwi 2006
Chłopaki postarajcie się bo Kuba nie kupi Pentaxa! Kurcze, muszę chyba połazić po tarnowskich sklepach w poszukiwaniu DA 18-55 ver. II, żeby ratowac honor polskich Pentaxjan :mrgreen:

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
Marek napisał/a:
w poszukiwaniu DA 18-55 ver. II

Dobra, miałem z K200D Kita II. Jeżeli może być z K200D (K20D kupiłem body bo podpinam wcześniej nabyte szkiełka DA*) to proszę o namiary na ftp. Wrzucę co tam trzeba.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Jakub Jewuła napisał/a:
Wyslalem Ci wczoraj namiary na ftp (pw) i nic :(((

:shock:

Właśnie chciałem napisać, że wciąż czekam, bo do mnie żadne PW nie dotarło. :-|
Kolorowi! Znowu nie dokarmiliście forum i zjada PW! :-P

Jakubie, dla pewności podaję skrzynkę zwykłą: thrackan(małpiszon)tlen.pl. Albo, (jeżeli to nie są dane poufne) podaj namiary prosto w wątku.

[ Dodano: 2009-01-15, 11:26 ]
Ok, poszła ósemka rawów. Zwróć, proszę, uwagę, że szczyt możliwości zestawu tego szkła z korpusem przypada według testów na okolice 35mm/f8/200ISO. Niestety niewiele mam zdjęć z takimi parametrami. Podobno najgorzej jest przy 18mm i f3,5 - o ile pamiętam, jeden plik jest i taki (jeżeli nie, daj znać - zrobię i doślę dla porówania).

Jakub Jewuła  Dołączył: 13 Sty 2009
thrackan napisał/a:

Ok, poszła ósemka rawów. Zwróć, proszę, uwagę, że szczyt możliwości zestawu tego szkła z korpusem przypada według testów na okolice 35mm/f8/200ISO. Niestety niewiele mam zdjęć z takimi parametrami. Podobno najgorzej jest przy 18mm i f3,5 - o ile pamiętam, jeden plik jest i taki (jeżeli nie, daj znać - zrobię i doślę dla porówania).

Dzieki :)

Faktycznie jak na kita to bardzo przyzwoite szklo.
W srodku jest naprawde dobrze, slabiej dookola...

Bardzo jestem ciekawy jak wypadloby porownanie z Tamronem 17-50/2.8...

q

Skocz do: