Yalin  Dołączył: 04 Sie 2007
[fotografowie] Niesamowita metamorfoza !!!
Znalazłem w sieci galerię która dosłownie powaliła mnie na kolana, a szczęka opadła mi do samej ziemi.
Dedykuję ją szczególnie tym którzy ponad wszystko muszą mieć ostre jak brzytwa obiektywy :)

http://www.machcinski.getphoto.net/

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Jak obejrzec w wiekszej rozdzielczosci? Widze tylko miniaturki

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
U mnie (Firefox) zadziałało kliknięcie w miniaturkę.

gebi napisał/a:
U mnie (Firefox) zadziałało kliknięcie w miniaturkę.

U mnie też. Spróbuj na innej przeglądarce.

jungli
[Usunięty]
Gosc niesamowity, koncepcje swietne, wykonanie jeszcze lepsze, chyle czola...

Yalin,

Jak tam nowy system?:)

hej

Mi1980  Dołączył: 13 Maj 2008
Na forum Nikona to bardzo znana postać. Swego czasu zorganizowano zbiórkę, z której środki przeznaczono na zakup sprzętu Nikon (D80 z kitem i 50 1,8) dla autora strony. Do tej pory przez te wszystkie lata fotografował bodajże Zenitem z podpiętym Heliosem.

Hmm... moze mam cos zablokowane w pracy. Sprawdze w domu.

pawel1967 Dołączył: 03 Maj 2006
Aparat np Zeiss 6x9 dla najlepszego kontrastu . Film jakaś foma 200 aby nie było najwyższej jakości , zależy zresztą co kto lubi. Dalmierz - portret wymaga małej głębi ostrości zwłaszcza przy 105 mm lub 110 (Novar , Novonar lub Industar 23 zresztą to to samo) . Pomiar światła na -1EV . I portret gotowy polecam tanią Moskwę 2 z dalmierzem może być 5 tka ale to Tessar ostrzejszy. Zawsze reakcją było o jakie piękne zdjęcia . Stosowalem go takze do powiększalnika z dopiskiem y mozna było robić tym zestawem lub bardzo ostra optyką a tym tylko przenosić na papier . Optyka innych producentów rodem z przed 1939 roku daje tzw wybuch odblasków (rozproszenie bieli), ma to swój urok ale nie przy portrecie . Nadmienię że u p Bujaka widziałem Super Ikontę tzn Moskwę , do czego on jej uzywał może ktoś zgadnie

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
Wy tak na serio, czy żarty sobie robicie ?! :shock:

hitman1986 napisał/a:
Wy tak na serio, czy żarty sobie robicie ?!

A ty?

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Dla mnie nieco zbyt spooky.

pawel1967 napisał/a:
Aparat np Zeiss 6x9 dla najlepszego kontrastu . Film jakaś foma 200 aby nie było najwyższej jakości , zależy zresztą co kto lubi. Dalmierz - portret wymaga małej głębi ostrości zwłaszcza przy 105 mm lub 110 (Novar , Novonar lub Industar 23 zresztą to to samo) . Pomiar światła na -1EV . I portret gotowy polecam tanią Moskwę 2 z dalmierzem może być 5 tka ale to Tessar ostrzejszy. Zawsze reakcją było o jakie piękne zdjęcia . Stosowalem go takze do powiększalnika z dopiskiem y mozna było robić tym zestawem lub bardzo ostra optyką a tym tylko przenosić na papier . Optyka innych producentów rodem z przed 1939 roku daje tzw wybuch odblasków (rozproszenie bieli), ma to swój urok ale nie przy portrecie . Nadmienię że u p Bujaka widziałem Super Ikontę tzn Moskwę , do czego on jej uzywał może ktoś zgadnie

Wątki pomyliłeś czy co?
Nie zauważyłem tu dyskusji o sprzęcie foto :/

alkos napisał/a:
A ty?

Nie odpowiada się pytaniem na pytanie. To niekulturalne.

Pytam się, bo ja w tych zdjęciach nic nie widzę...

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Genialny pomysł, świetna twarz, dużo wyobraźni. Szacunek...

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ja np nie widzę w nich "glamour" i to mi odpowiada ;-)

ktoś woli jedną konwencję, drugi inną, ot filozofia

opiszon napisał/a:
ja np nie widzę w nich "glamour" i to mi odpowiada

Bez osobistych wycieczek proszę...
opiszon napisał/a:
ktoś woli jedną konwencję, drugi inną, ot filozofia

No na pewno - na tym świat jest zbudowany, na różnorodności... Ale nie wiem, czy tutaj jest się czym podniecać... Mówię np. o tym zdjęciu: http://www.kalisz.mm.pl/~...%20-%202;l;.jpg

[ Dodano: 2009-01-15, 12:53 ]
A, tutaj strona tego jegomościa: http://www.kalisz.mm.pl/~machcinski/index.htm

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
hitman1986 napisał/a:
Bez osobistych wycieczek proszę...

nie mówię o tobie, mówię ogólnie

zdecydowanie bardziej podoba mi się konwencja
Cytat
NIE STOSUJĘ PERUK, TRIKóW, NATOMIAST WYKORZYSTUJĘ
WSZYSTKO CO DZIEJE SIĘ Z MOIM ORGANIZMEM JAK: ODRASTANIE WŁOSÓW, UBYTEK ZĘBÓW, CHOROBY, STARZENIE SIĘ ITP.

od konwencji, plastik, fotoszop, retusz, itp... którą jestem otoczony na codzień

kwestia wrażliwości

hitman1986 napisał/a:
alkos napisał/a:
A ty?

Nie odpowiada się pytaniem na pytanie. To niekulturalne.

Pytam się, bo ja w tych zdjęciach nic nie widzę...

Aż zajrzałem na Twoją stronę.
Przecież również uprawiasz portret i nic nie widzisz?

callistratis  Dołączył: 31 Sie 2007
niezłe te zdjęcia.

Yalin napisał/a:
Przecież również uprawiasz portret i nic nie widzisz?

Widzisz, ja jestem widocznie troszkę "z innej epoki". Na przykład, na zajęciach z komunikacji medialnej dr Tomaszczuk (zainteresowani widzą, kim owa persona jest) pokazywał nam podobno fajne zdjęcia minionych lat. Nie poruszały mnie.

Nieostre, nieciekawe, brzydkie - takie są moje pierwsze spostrzeżenia. Ale wiem, że ja się na sztuce przez duże S nie znam...

Skocz do: