zbyllu  Dołączył: 01 Mar 2008
Świetne!
Oprócz sztuki jest tu jeszcze (i przede wszystkim) konsekwentnie realizowany program, humoru poczucie, kreatywność codzienna, komentarz społeczno-polityczny, itd.
hitman1986, może nie warto skupiać się na wyszukiwaniu słabych zdjęć tylko cieszyć się tymi dobrymi. Dziesiątkami dobrych. :-)

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Ale ja też nic rewelacyjnego nie widzę, poza tym przecież nie muszę. Jest wiele rzeczy nad którymi jedni ludzie pieją, inni się pukają w czoło, a jeszcze innych to gąbka nie zwilża.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Panowie, rozumiem, ze same fotki mogą się wam nie podobać, z różnych powodów. Że czarno-białe, że nieostre, że takie-siakie. Bywa. Gusta-guściki, jeden lubi panienki inny pograć w szachy. Ale nie uwierzę, że można przejść obojętnie obok faktu, że jeden człowiek od kilkudziesięciu lat robi sobie autoportrety nie wykorzystując do tego żadnych tricków, a jedynie korzystając z naturalnych efektów starzenia, poprzez przycinanie brody, zapuszczanie włosów. I że na tych portretach jest łudząco podobny do tak wielu, tak różnych od siebie postaci.

Powtórzę - zdjęcia mogą się nie podobać i to rozumiem. Ale naprawdę trudno mi zrozumieć obojętność i lekki stosunek wobec samej idei i pomysłu, które facet realizuje już tyle lat.

Benek, jak już mówiłeś:
Benek napisał/a:
Gusta-guściki, jeden lubi panienki inny pograć w szachy.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Benek napisał/a:
Powtórzę - zdjęcia mogą się nie podobać i to rozumiem. Ale naprawdę trudno mi zrozumieć obojętność i lekki stosunek wobec samej idei i pomysłu, które facet realizuje już tyle lat.

dokładnie
zresztą nawet co do zarzutu jakości zdjęć - po pierwsze sprzęt jakim to było robione, po drugie, czy naprawdę wszystko musi być idealnie, ostre i wszystkie inne możliwe cudeńka :?:

chyba nie do końca
moim zdaniem to przekaz się liczy najbardziej
wszyscy przecież mówią - to nie sprzęt robi zdjęcia
ale jak są zdjęcia słabe jakościowo (z winy sprzętu), to się mówi, że jest ble
nie rozumiem tego

ja mam szacunek do tego gościa, za konsekwencję w tym co robi, przemyślanym jakby nie było planie, kreatywność, zaangażowanie, poświęcenie siebie samego w pewien sposób

lukas  Dołączył: 01 Lis 2007
ja pierdziele, niewiarygodna wprost sprawa. duzy szacun dla tego Pana.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
hitman1986 napisał/a:
Nie odpowiada się pytaniem na pytanie. To niekulturalne.

Och.

hitman1986 napisał/a:
Pytam się, bo ja w tych zdjęciach nic nie widzę...

No, dużo lepiej. Jak już zrozumiałeś zapewne, tym wyżej się podoba, tobie nie. Po co to pytanie? Czego sie chcesz dowiedziec?

hitman1986 napisał/a:

Bez osobistych wycieczek proszę...

Czy ty sie przypadkiem nie spiales zbytnio?

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Osobiście też wolę kwiatki i landszafty ;-)

mecius  Dołączył: 01 Sie 2008
hitman1986 napisał/a:
Nieostre, nieciekawe,brzydkie

nie każde zdjęcie musi być ostre , coby mozna było powiedzieć że jest ciekawe i ładne :-) ,
i nie każde zdjęcie musi wyglądać jak okładka z CKM-u czy tp., żeby się podobało :-B

archi  Dołączył: 30 Gru 2008
hitman1986 napisał/a:

Nieostre, nieciekawe, brzydkie - takie są moje pierwsze spostrzeżenia. Ale wiem, że ja się na sztuce przez duże S nie znam...

To jest akurat ostatnie co o tych fotografiach należałoby powiedzieć.
To nie akty zgrabnych pań, ani moda, ani foto do NG :-P
Twórczość Machcińskiego jest piękna inaczej :evil:

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
mecius napisał/a:

i nie każde zdjęcie musi wyglądać jak okładka z CKM-u czy tp., żeby się podobało :-B

Ja bym powiedział nawet, że zdjęcie nie może wyglądać, jak okładka CKM-u, żeby mi się spodobało :) Po prostu zupełnie co innego mnie w zdjęciach fascynuje, coś, czego okładki CKMu nie mają, ale nie jest to ich wadą - one pełnią inną funkcję. Ja zupełnie nawet nie rozpatruję ich w kategoriach fotografii. Nie odmawiam im tego miana, tylko nie mieszczą się w moim fotograficznym świecie.

elena  Dołączyła: 15 Cze 2008
archi napisał/a:
hitman1986 napisał/a:

Nieostre, nieciekawe, brzydkie - takie są moje pierwsze spostrzeżenia. Ale wiem, że ja się na sztuce przez duże S nie znam...

Bzdury piszesz. Nie ostrość zdjęć się liczy, a ostre pomysły. Przeglądając Twoje zdjęcia widzę że zdecydowanie brakuje Ci tego drugiego :-P

Może jednak nie przeginajmy w drugą stronę z ostrością? Zaraz wyjdzie, że się nie liczy ;-) :lol:

Liczy się ostrość reakcji na nieostrość widzenia :evilsmile:

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
elena napisał/a:
Nie ostrość zdjęć się liczy, a ostre pomysły.

:!:

(ktos to kiedys powiedzial po angielsku, nie? :-) )

Raven napisał/a:
Zaraz wyjdzie, że się nie liczy

Czasami w ogóle.

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
“Co po ostrych zdjęciach, kiedy nie ma ostrych pomysłów” Jean-Luc Godard

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
alkos napisał/a:
Och.

Nie ma co, popisałeś się. Teraz czekam na "ach" lub "ech".
elena napisał/a:
Bzdury piszesz.

Opinia jest jak dupa - każdy ma własną. Ja nie mówię, że Twoja opinia jest bzdurna, chociaż się z nią nie zgadzam...
elena napisał/a:
Nie ostrość zdjęć się liczy, a ostre pomysły. Przeglądając Twoje zdjęcia widzę że zdecydowanie brakuje Ci tego drugiego

Dla jednego liczy się to, dla drugiego tamto. Na brak pomysłów nie narzekam. BTW: skoro tak chętna do komentowania moich prac jesteś, to podaj link do swoich, z przyjemnością zobaczę, jak bardzo pomysłowa jesteś Ty.

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
hitman1986, a ja powiem tak:

auć
:mrgreen:

quasi, ostudziłeś ostrą dyskusję tym linkiem do ciekawej galerii LH.
Wszyscy oglądają ;-)

Skocz do: