MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
  [dubel] FF Pentax
Prośba - jak ktoś chce pisać o FF Pentaksa to niech to tutaj robi. Marzenia, plany, oczekiwania etc.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Mię się zdaje, że jest wystarczająca liczba wątków na ten temat i nie trzeba mnożyć nowych.

Wątki: ile dasz za FF, plotki-ploteczki, coś no następcy K20D... (nie chce mi się szukać linków). Tam pełno wylano wody na ten temat.

TomaSzSz  Dołączył: 05 Lip 2007
a wiadomo kiedy pentax wypuści nowe korpusy jakaś data ? i Co z tym K20d GPS o którym było głośno swego czasu.

malyglod  Dołączył: 11 Lip 2007
Można na forum jakoś filtrować wątki? Na przykład opcja "Ignoruj tematy z 'FF', 'K30D', 'pełna klatka' w nazwie", przydałoby się :roll:

malyglod napisał/a:
Można na forum jakoś filtrować wątki? Na przykład opcja "Ignoruj tematy z 'FF', 'K30D', 'pełna klatka' w nazwie", przydałoby się :roll:

dokładnie po to utworzyłem temat by może Koledzy od FF tutaj wpisywali... a ja sobie go zignoruję ;-)

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
MacRayers napisał/a:
dokładnie po to utworzyłem temat by może Koledzy od FF tutaj wpisywali... a ja sobie go zignoruję ;-)

Jesteś zbyt dużym optymistą. Wystarczy hasło: nowa puszka, nowe coś tam, polityka finansowa Hoyi, nowy FF konkurencji, etc, etc, ble ble ble... i zaraz masz psioczenie, z pewnym forumowiczem w roli głównej.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
MacRayers, nie podchodzisz czasem do tego tematu zbyt emocjonalnie?
W dziale "Inne systemy", w temacie "D90" dziwisz się postępowaniu kolegów z forum Nikona. Piszesz
Cytat
Tylko, że w świecie Nikona jak widać mówienie za dużo złego o boskim D700 odbierane jest właśnie tak a nie inaczej - włącznie z pouczaniem o podstawach fotografii.
, a sam postępujesz dokładnie tak jak oni. Jak ktoś wytyka wady w naszym systemie, odsądzasz go od czci i wiary.
Ten temat, moim zdaniem, jest do zamknięcia.

Pentagram napisał/a:
, a sam postępujesz dokładnie tak jak oni. Jak ktoś wytyka wady w naszym systemie, odsądzasz go od czci i wiary.

Drogi kolego Pentagram, jaką wadę mają DSLR-y FF Pentaksa ? To, że ich nie ma ?
Jak będą - to ok i nie mam nic przeciwko - może być pełno uwag, obelg i słusznego wytykania wad (jeśli takowe będą). Tylko teraz przy braku FF Pentaksa, w co 2 poście info albo o Nikonie albo FF. Dlatego zaproponowałem by osoby chętne do porozmawiania o FF Pentaksa tutaj sobie popisały.
Dla mnie brak FF to nie wada tylko rozmawianie o czymś czego nie ma.

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
MacRayers napisał/a:
Dlatego zaproponowałem by osoby chętne do porozmawiania o FF Pentaksa tutaj sobie popisały.

Biedactwo, nie masz FF? Nie martw się wójci Żaba pomoże. Po co te krzyki? Pomogę Ci - włącz sobie menu serwisowe i ustaw korektę na np +250. I już, gotowe. Śliczniusi duży FF.
Nie było się w zasadzie o co denerwować.

Co prawda w innych systemach można ponoć uzyskać większy FF, no ale przecież nie rozmiar się liczy ;-)

teta  Dołączył: 28 Kwi 2006
MacRayers napisał/a:
W rzeczy samej, FF Pentaksa nie ma, ale coś mi mówi, że jak szybko nie będzie chociażby zapowiedzi czegoś takiego, to Pentax zdechnie :-( Ja sam będę się trzymać Pentaksa tak długo, jak długo istnieć będą slajdy. Nie wydaje mi się, aby mogło to potrwać długo. Jeśli do tego czasu Pentax nie wypuści pełnej klatki, to do wyboru będzie: system 4/3 (bo w tym jest jakaś logika), albo Nikon lub Canon (Sony jakoś nie lubię). Nie chcę przez to powiedzieć, że FF jest mi niezbędnie potrzebna, ale nie lubię mieć ograniczeń od góry. Do niektórych forumowiczów: możecie ignorować wątek FF, ale historii nie zmienicie - wielcy tego rynku, FF już mają.

Żaba napisał/a:
Biedactwo, nie masz FF?

Od FF ginie bieda czy coś ? Widocznie to już tak działa, że nawet FF na biedę wystarczy. Jak nic, w Polsce musi być FF. W Zimbabwe też. ;-)
Żaba napisał/a:
Nie było się w zasadzie o co denerwować.

Zapewniam Ciebie Kolego Żaba, że jestem oazą spokoju.
Żaba napisał/a:
ale przecież nie rozmiar się liczy ;-)

....
Żaba napisał/a:
ponoć
:-P

[ Dodano: 2009-01-16, 18:11 ]
Cytat
Do niektórych forumowiczów: możecie ignorować wątek FF, ale historii nie zmienicie - wielcy tego rynku, FF już mają.

Bardzo dobrze - rynek weryfikuje potrzeby (albo sprzedawcy je wymyślają).

teta napisał/a:
ale coś mi mówi, że jak szybko nie będzie chociażby zapowiedzi czegoś takiego, to Pentax zdechnie
ROTFL

teta napisał/a:
Pentax nie wypuści pełnej klatki, to do wyboru będzie: system 4/3 (bo w tym jest jakaś logika)
ROTFL

teta napisał/a:
Nie chcę przez to powiedzieć, że FF jest mi niezbędnie potrzebna, ale nie lubię mieć ograniczeń od góry.
ROTFL

teta napisał/a:
historii nie zmienicie - wielcy tego rynku, FF już mają.
ROTFL

teta pisz proszę, pisz bo dawno się tak pojedynczym postem nie ubawiłem!

jorge.martinez napisał/a:
z pewnym forumowiczem w roli głównej.

...tajemnica Poliszynela ten tajemniczy forumowicz :-)

teta  Dołączył: 28 Kwi 2006
Żaba napisał/a:
teta pisz proszę, pisz bo dawno się tak pojedynczym postem nie ubawiłem!
Ależ Mój Drogi, chętnie napiszę jeszcze, bo nic mnie tak nie uszczęśliwia jak danie rozrywki bliźniemu, powiedz mi tylko proszę: co oznacza to ROTFL?

Rolling On The Floor Laughing

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
TomaSzSz napisał/a:
Co z tym K20d GPS

I kiedy w końcu będzie można filmy Pentaxem kręcić? Jak w D90 najsamprzykład :evilsmile:
Wy tu o pełnej klatce, tymczasem sprzedaż K20D zdaje się leci na szyję :?:

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
No i proszę FF od samsunga z zestawem szkieł Schneider-Kreuznach, szkoda tylko że nie na mocowanie K, tylko oryginalne samsunga.
Więcej tutaj

:evilsmile:

xolox  Dołączył: 11 Paź 2008
hmm... a duży ten Front Focus od Samsunga ? bo w sumie w Pentaxie jak się zdarzy czasem FF a czasem BF, czasem mały czasem większy ale w sumie więcej zależy od szkła niż body.

sylwesto  Dołączył: 16 Sie 2008
Eldred, wątek zaczyna brzmieć satyrycznie. Kto wie, może z taką intencją był zakładany :?:

archi  Dołączył: 30 Gru 2008
xolox,
:-B

Skocz do: