alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Potrzebna pomoc fachowca IT - dzisiaj / jutro - Warszawa
Witajcie!

Mamie padł laptop. Nie włącza się nawet bios, wot - jedna lampka i czarny ekran. Na laptopie są poprawione prace magisterskie studentów, jej praca habilitacyjna i wszystkie zdjęcia z beanow.alkos.info.

Czy ma ktoś techniczną możliwość i pewność swoich możliwości osobistych, aby wyciągnąć dysk z tego laptopa i zgrać zawartość na dysk zewnętrzny?

Byłbym niesamowicie wdzięczny. Bardzo.

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
Wyciągnięcie dysku z laptopa to jedna z prostszych czynności jakie można na laptopie przeprowadzić :)
A jak go wyciągniesz to idziesz do sklepu po przejściówkę ew. całą kieszeń na dysk 2,5" i podpinasz pod inny komputer i zgrywasz co chcesz. A notebooka do serwisu.

bix napisał/a:
Wyciągnięcie dysku z laptopa to jedna z prostszych czynności jakie można na laptopie przeprowadzić :)
A jak go wyciągniesz to idziesz do sklepu po przejściówkę ew. całą kieszeń na dysk 2,5" i podpinasz pod inny komputer i zgrywasz co chcesz. A notebooka do serwisu.

Jestem w Dublinie. Mama w Warszawie. Mama jest atechniczna.

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
Choćbym chciał pomóc to nie dam rady do Warszawy podskoczyć. Także mam nadzieję że pomoże Ci ktoś tam mieszkający.

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
A kojarzysz czy w lapku jest ATA czy już SATA ?

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
Jeśli twoja Mam podjechała by jutro do Milanówka to bardzo chętnie jej to zgram.

Cytat
A kojarzysz czy w lapku jest ATA

To stary Dell, wiec pewnie to.

BuR-ToN napisał/a:
Jeśli twoja Mam podjechała by jutro do Milanówka to bardzo chętnie jej to zgram.

O, bardzo fajnie. Moglbym prosic o numer telefonu i prawdziwe imie ;-) na PW? :-)

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
Jak BuR-ToN, nie da rady, to w tygodniu może się coś da zrobić.
Jestem przyklejony w domu do kompa na dyżurze przez cały tydzień ale jeden dzień pewnie będę musiał podjechac do firmy - okolice Macro w Jerozolimskich.
To się ew. skontakcimy

Dziekuje wszystkim serdecznie, ale sytuacja juz opanowana, dane skopiowane.

cerfes  Dołączył: 03 Kwi 2008
alkos napisał/a:
a laptopie są poprawione prace magisterskie studentów, jej praca habilitacyjna i wszystkie zdjęcia z beanow.alkos.info.

Ludzie dzielą się na tych, którzy dane już stracili i na tych, którzy dopiero je stracą. Powiedz mamie, żeby robiła backupy (pendrive Kingston 4GB kupiłem ostatnio za 30zł)

cerfes napisał/a:
Powiedz mamie, żeby robiła backupy (pendrive Kingston 4GB kupiłem ostatnio za 30zł)

Tydzien temu kupila dysk za moja namowa, ale nie miala czasu wszystkiego zgrac... jakis koncept pracy i wiekszosc zdjec jedynie...

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
Czyli nie poznam Twojej Mamy? :-(

Skocz do: