diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
firefox i sciaganie programow...
widze ze dzis jakis pechowy dzien dla naszych komputerow...
chce sobie sciagnac jakis program (google earth, program do pitow, itp) program sciaga sie w firefoxie ok, ale jak chce go instalowac to wyskakuja rozne bledy a to cos zle sciagniete, a to cos nie chce sie rozpakowac czy jakis fragment nie chce sie zainstalowac...
kilkakrotne sciaganie z kilku zrodel nic nie daje...
jak wlaczam IE wszystko sciaga sie i instaluje bez problemu...
kwestia druga - na stronie jest jakas czesc we flash-u. otwiera sie za pierwszym razem, za drugim juz nie... musze wejsc w zakladke wyczysc prywatne dane i po wykasowaniu wczytac ponownie strone...
na IE wszystko OK

sprawa trzecia - zdjecia w galeriach lub na naszym form... - czesc wczytuje sie do polowy lub w dziwnych kolorach...
na IE - ok

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
diplodok, przesiądź się na Operę - poza otwieraniem pdf-ów innych problemów nie ma*) ;-)

zorzyk, lubie wyglad firefoxa...
IE nie trawie a Opera do mnie nie przemawia - uzywalem kiedys dwa dni i kompletnie sobie nie radzilem

Podobne oczucia żywię do Firefoksa ;-)

Szumak  Dołączył: 18 Cze 2007
diplodok napisał/a:
na IE wszystko OK

To pewnie jakiś spisek ;)
Notabene, normalne to nie jest, u mnie zawsze działo się na odwrót :D
Reinstalowałeś firefoxa? System sprawdzony na obecność złośliwych programów?

ha...! to sie rozumiemy... :mrgreen: :-B

oc  Dołączył: 29 Kwi 2008
zorzyk dobrze gada :-B :-B dla niego żeby mu przy lp3 gardło nie zaschło.

LP3 słucham (no bo Trójka ponad wszystkie ;-) ) ale wielkim ulubieńcem nie jestem. Chociaż dziś przynajmniej głos prowadzącego mnie nie usypia :evilsmile: Odwzajemniam się z przyjemnością: :-B :-B :-B :mrgreen:

serioza  Dołączył: 10 Mar 2007
Warto sprawdzić, czy Firefox na nowym, czystym profilu też tak psuje ściągane pliki. Reinstalacja Fx może nie pomóc, bo mimo jej pozostaje stary profil.

O profilach i sposobach na problemy z liskiem więcej tu:
http://mozillapl.org

no i nic nie pomaga...
teraz nie wyswietlaja mi sie w firefoxie zdjecia z picasy - pusta strona :evil:
ma ktos pomysl co moze zrobic kompletny laik komputerowy oprocz reinstalacji systemu...?

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
diplodok, czasem tak jest. Przeładuj stronę, albo chwilę odczekaj - i zabnagla. U mnie zabanglowywuje. Myślę, że to jakieś problemy z Picasą są.

pjak  Dołączył: 28 Kwi 2008
matb napisał/a:
diplodok, czasem tak jest. Przeładuj stronę,

Do odświerzania proponuje zamiast klawisza F5 użyć CTRL+F5

matb, to jednak problem firefoxa - bo w sasiednim okienku na IE picasa mi sie otwiera
ale problem rozwiazany - zainstalowalem wczesniejsza wersje firefoxa (2) i wszystkie problemy znikly

powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
Ja też odinstalowałem trzeciego liska i powróciłem do dwójki. Nie odpowiada mi przede wszystkim natłok wszelkich podpowiedzi w nowym lisku.

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
No i mnie dopadła choroba ściągaczki firefoxowej, nie może sobie poradzić, zaraz spróbuję wgrać dwójkę, może pomoże, a może ktoś znalazł wyjście?

tomecki, zainstalowalem sobie google chrome - na razie wszystko dziala bez zarzutu

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Jak na razie ja nie mam problemów z FF3, co więcej, to wbudowana ściągaczka w FF2 czasami sama z siebie potrafiła przerwać ściąganie bez powodu.
A o jaki natłok podpowiedzi chodzi, to nie mam pojęcia.

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
Dymki z podpowiedziami zapewne da się wyłączyć. A co do samoistnego przerywania pobierania plików, to czasami mi sie pod Operą (nie bijcie!) to zdaża jak ściągam kilka plików z jednego sewera, ale jeżeli te obsługują wznawianie transferów to wystaczy CTRL-A i "Wznów".

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Zainstalowałem FF3.6 i denerwuje mnie jedna rzecz. Jak miałem wcześniejszą wersję, to nowa karta otwierała się na końcu, teraz otwiera się po tej karcie, w której jest link (w który klikam). Da się to jakoś zmienić, bo opcjach nie widzę czegoś takiego do wyboru?

[ Dodano: 2010-02-23, 09:22 ]
Hmmm... czasami jest po staremu, czasami nie...

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Raven, pan google twoim przyjacielem jest :!:
http://www.cypherhackz.ne...s-in-far-right/

Skocz do: