PUZO  Dołączył: 03 Cze 2007
yacenty napisał/a:
Serdecznie dziękuję za ostatnie pol roku wspólpracy z wami,
Dziekuję za pomoc w sprzecie jak i w technice focenia.
Dzisiaj oficjalnie rozstałem się z systemem P

Wiesz nie rozumiem Cię. Też zmieniłem system ale nigdy przez myśl nie przeszło mi rozstawać się z tym forum. Wybieram się również na SPD mimo, że wiem że spalą mi tam sprzęcior :mrgreen:

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Cytat
Wybieram się również na SPD mimo, że wiem że spalą mi tam sprzęcior :mrgreen:

Sam się spali podczas wchodzenia w strefę zajętą przez Pentaksy. Jak Meteor w atmosferze :evilsmile:
(Ciekawe, ilu na tym forum jest posiadaczy innych systemów? Na zasadzie, że np. minimum 30% sprzętu foto użytkownika to produkt C/N/S/O?)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Cytat
(Ciekawe, ilu na tym forum jest posiadaczy innych systemów? Na zasadzie, że np. minimum 30% sprzętu foto użytkownika to produkt C/N/S/O?)
lepiej nie pytać, a patrząc na to ile z tych osób to starzy forumowcy to aż żal d.. ściska że niedługo na tym forum już tylko nooby będą z pentaksami, a reszta właśnei C/N/S/O + różne egzotyczne średnioformatowce, Contaksy, Lejki itd itd itd.. :roll:

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
A propos innych systemów. Czytałem dzisiaj na wewnętrznym forum w mojej firmie wypowiedź pewnego właściciela lustrzanki Olympusa który cieszył się, że mu szybciej niż w uprzednio posiadanej małpce działa AF i martwił zarazem, że krajobrazy na f 3,5 wychodzą rozmyte.

Enzo, przy mnie w Saturnie jakiś facet kupował k200d z dualkitem. Tu się serce cieszyć zaczęło. Sprzedawca wyjął aparat z pudełka i na czas wypełniania formalności dał kupującemu z podpiętym akurat 55-200. Ten natomiast zaczął narzekać, że dostał zepsuty aparat, bo było inaczej widać, niż w egzemplarzu wystawowym (podpięty 18-55)... Tu już mi mina nieco zrzedła....

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
thrackan napisał/a:

Mogą być inne marki?

PUZO  Dołączył: 03 Cze 2007
thrackan napisał/a:
Sam się spali podczas wchodzenia w strefę zajętą przez Pentaksy. Jak Meteor w atmosferze

Obłożę go w torbie dookoła Pentaxami, zadziałają jak płytki termiczne na wahadłowcu :-D

[ Dodano: 2009-01-19, 19:24 ]
thrackan napisał/a:
Ciekawe, ilu na tym forum jest posiadaczy innych systemów? Na zasadzie, że np. minimum 30% sprzętu foto użytkownika to produkt C/N/S/O?)

U mnie pentaxa jest 75% 8-)

yacenty  Dołączył: 21 Lut 2008
u mnie? hmm torba apollo co mi została od kadyszki :) i gdzies zgubione pudełko od korpusu, tak to tylko canon

jungli
[Usunięty]
yacenty,

Wrocisz synu marnotrawny, wrocisz:)

hej

PS
Milego w C, ja niedlugo ide w pelna klatke i mam obawy, ze to jednak tez moze byc C, moze sie spotkamy gdzies na forum?:)... Pentaxa ofkoz!:)

yacenty  Dołączył: 21 Lut 2008
ja jak skompletuje system też bede chciał zmienić puszkę, poki co drugi, 3 obiektyw, lampa i jakies duperelki a pozniej pucha :) oby mi sie udało w rok

plwk napisał/a:
Mogą być inne marki?

Głównie chodziło o te produkujące lustra/dalmierze cyfrowe, czyli jeszcze Leica i Panasonic by się załapali. Ale czemu by nie poznać wszystkich odpowiedzi :) Śmiało!

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Cytat
Mogą być inne marki?

Yakumo ?

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
powiem wam, że miałem k100DS.
Sprzedałem bo chciałem coś fajniejszego, mimo, że kasetkę kochałem jak siostrzyczkę mniejszą!

kupiłem 40D.
Używałem TRZY TYGODNIE.

Sprzedałem bo nawet mi się go do rąk nie chciało brać.
(może to z braku czasu a może z innego powodu :]. Jakoś na k100D zawsze miałem ochotę :P)

Na co teraz poluję? A i owszem - Na kadyszkę :D

Zenit, Minolta, z wymienionych Oly

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Ja np. nie mam żadnego Nikona :-P

I życie jest łatwiejsze ;-)

plwk napisał/a:
minimum 30% sprzętu foto użytkownika to produkt C/N/S/O

plwk napisał/a:
Zenit, Minolta, z wymienionych Oly

plwk napisał/a:
*ist DL, Spotmatic F, ME, M28/2.8, A50/1.7, M135/3.5, DA 12-24/4,

:shock: :shock: :shock:

Jeżeli Pentax to max 10% zbiorów, to ile Ty masz reszty? :shock:

[ Dodano: 2009-01-19, 22:04 ]
Aaaa... chyba źle sformułowałem pytanie. Chodziło o zbadanie "zagłębienia się w systemie". Pisząc o 30% miałem na myśli, że to 30% samych Nikonów, albo 30% samych Olków.

Dada, czy u Ciebie udział Pentaksa stanowi dwucyfrowy procent czy raczej nie ;-)
thrackan napisał/a:
Jeżeli Pentax to max 10% zbiorów

Tak to chyba u Dady :-P

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Zdecydowanie dwucyfrowy (Pentax-6 korpusów + 2 pożyczone u ludzi, Olympus-4 korpusy, Canon-(fuj)-1,Pentacon Six-1, Mamiya -1, Zenit-2) Pozostałych drobiazgów (Minox, Yashica, Konica,Moskwa, BenQ( ale obiektyw Pentaksa), 4 Kijewy, Rollei i coś tam jeszcze pewnie gdzieś leży ) nie liczę :-P

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
jungli napisał/a:
Wrocisz synu marnotrawny, wrocisz:)

żeby nie jungli, i super oferta na k100ds to by mnie też pewnikiem nie było na forum....na szczęście mamy tu bardzo dobrą giełdę i wzorowych sprzedających :mrgreen:
z czaiłem się na (za przeproszeniem) sony...ale jak dostałem w łapy to powiedziałem NIE!!! jak będę chciał plastik to sobie żołnierzyki w kiosku kupie :mrgreen: k100ds rulez (wiem że to dziecinne :mrgreen: )

Skocz do: