pjak  Dołączył: 28 Kwi 2008
Polskie Drogi
Tak właśnie przejeżdżałem ulicą i nagle małe zamieszanie.
Wysiadam, patrzę a tu co???
Dziura

Może macie jakieś fotki naszych ulic????

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Zacna :!: :evilsmile:

KITT  Dołączył: 28 Lip 2008
Nie chce myśleć co by było przy spotkaniu motocyklisty z czymś takim. Polska... jeszcze nie raz nas zadziwi :roll:

foxikos  Dołączył: 29 Gru 2008
Szkoda ze jak wyjechalem z firmy w sobote (tj wczoraj), to nie mialem ze soba aparatu. Na drodze z Rzeszowa do Łańcuta jest remont (jest to droga E4 miedzynarodowa), sa na niej zwezenia z 4 pasow do 2, czyli nie ma gdzie wyprzedzac ale nie o to biega. Jechalem wlasnie do Lancuta z Rzeszowa gdzies kolo 8.30 dziura byla lekko mniejsza od tej ale jak by tam ktos wpadl to po feldze, oczywiscie wszyscy omijali na CB non stop o niej mowili, bylo to na przeciwnym pasie czyli jadac od Lancuta musialem uwazac. Wracalem wlasnie ta sama droga przed 10, i juz "Misiaczki" stały, dziura nadal byla tylko pionek wstawili, nie wiem czy juz zalatali jakos prowizorycznie czy cos.

Ale zmierzam do tego iz, stan naszych drog jest żenujący... nie jestem kierowca zawodowym, choć nim byłem, i zwiedziłem troche drog... to moge powiedziec ze w okolicach Poznania i Wroclawia sa najlepsze drogi... a u nas na Podkarpaciu to dziura za dziura...

KITT, w zielonej w te wakacje była taka akcja, że policjant na motorze wpadł w dziurzysko i poobijał się trochę po kontakcie z jezdnią.. Na drugi dzień dziury nie było. Ale wpadałem w nią przez dobre dwa lata, na łuku po zewnętrznej dokładnie w pasie koła, a że tam ciasno i ruchliwie to nijak było omijać

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Proszę bardzo.
Drogą poniżej oficjalnie mogą jeździć 20 tonowe ciężarówki i to tylko dlatego, że nowy most może takie unieść. To pierwszy rok. Zobaczymy jak będzie po lecie ta droga wyglądać. Poza tym jak się mijam z ciężarówką, to i ona i ja zachaczamy o pobocze, żeby zachować w miarę bezpieczny odstęp. Natomiast 2 ciężarówki jak się mijają to już obie zewnętrznymi kołami po poboczu jadą :-|

pawelek-79, lajcik.. Jechałeś ze Strykowa do Brzezin? :mrgreen: Tam jest hardcore.. Najlepiej w nocy i w deszczu :->

matth napisał/a:
pawelek-79, lajcik.. Jechałeś ze Strykowa do Brzezin? :mrgreen: Tam jest hardcore.. Najlepiej w nocy i w deszczu :->

Bo tamtędy kiedyś tylko furmanki jeździły i czasami gajowy saniami śmignął.
A teraz to coś jakby przedłużenie autostrady :mrgreen:

matth, Jechałem z Płocka w stronę hmm... na wschód. W nocy w deszczu - droga dość równa, świerzo po położeniu nowej nawierzchni, ale oczywiście, jak to w Polsce - bez żadnych pasów. Jechałem chyba z 60 km/h, ciężarówki z naprzeciwka non stop, raz jakaś większa. Nie wiedziałem, czy jestem na kolizyjnym, czy nie więc jeszcze trochę odbiłem w prawo....

Droga nowa, ale tak z 15cm powyżej pobocza, do tego jak się jezdnia kończy, to takie zwały asfaltu się znajdowały, że poprzecinałem sobie 2 opony i to niestety nie na jednej osi, tylko na jednym boku :evil:

pjak, korka na autostradzie (którą sam "budowałem" :-P ) chciałeś powiedzieć ;-)

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
pjak, zacna dziurka :)
Ja się nawet domyślam jak powstała :P Poprostu rura z wodą pękła lub jakiś kanał z wodą się zrobił i podmyło asfalt...

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Eeee tam. 50 metrów od mojego bloku była taka akcja: http://www.joemonster.org...a-dwa-samochody
:evilsmile: :evilsmile: :evilsmile:

bix napisał/a:
pjak, zacna dziurka :)
Ja się nawet domyślam jak powstała :P Poprostu rura z wodą pękła lub jakiś kanał z wodą się zrobił i podmyło asfalt...

Bardzo prawdopodobne jest to co mówisz tym bardziej, że przy bloku obok, którego to się stało od 14-ego stycznia "leciała z ziemi woda".
15 przyjechała ekipa z wodociągów i wyrwała trzepaki

To było wszystko co zrobili tego dnia.
16-go przyjechali większą ekipą i ...

niewiele zrobili. po godzinie ich "obrad i debat"

Nie to, żebym robił za jakiegoś osiedlowego szpiega, ale sprawdzałem moją sigmę ze stopki, bo dawno jej nie używałem :mrgreen:
Ciekawe co będzie jutro. N9iestety jutro "na rano" do pracy :-/

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
Żeby nie było, że w stolycy to mamy tak super:

może to nie droga tylko parking ale też jest nieźle ;-)

* zdjęcia z wczoraj, Ochota, okolice Żwirki i Wigury

Ło jezu.... a co tam się stało??? F-16 zgubił bombę????

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Łomatko! Ale żeby tak pod garażem!? Bezczelność! Brak dobrych manier! No jak tak można wyrosnąć pod garażem i Jariskę wypłukać?

:-P

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
hehe, 1 dziura
co to jest jedna dziura

jak będziecie mieli 3 dziury w tym samym (dokładnie tym samym) miejscu w ciągu jednego roku na ulicy, to porozmawiamy

co nie matth (sławna dziura pod torami tramwajowymi na Głogowskiej przy Dworcu Zachodnim)

Cześ, jak to kumpel z aso toyoty stwierdził na widok tych fot:
Cytat
w czyms tak debilnym to tylko yaris moze brac udzial

opiszon, istotnie :mrgreen:

Dyskusja o fotoradarach natchnęła mnie na zrobienie kilku zdjęć.
Ograniczenie (z 60km/h) i uzasadnienie powyżej znaku:

Od drugiej strony z kolei uzasadnienie jest zupełnie inne. Cud się po prostu stał i na tym pasie dziur żadnych nie ma, a na pewno nie takie wielkie, żeby uzasadniały postawienie ostrzegawczego znaku, który z drugiej strony wsparty był znakiem ograniczenia prędkości do 40 km/h:

I teraz moje pytanie, bo nie jestem pewien - czy znaki z 2 poprzednich zdjęć obowiązują tylko na moście, czy też za mostem???

A to inna droga, gdzie już nie ma dziur i nadaje się do jazdy, a jakże, do 90km/h:

Tędy też jeżdżą najcięższe TIRy, bo jest to dla nich spory skrót, a droga nie ma żadnych ograniczeń, co do dopuszczalnego obciążenia osi. Do tego jest za wąska. Tiry jeżdżą dopiero od roku i zwróćcie uwagę na rozjeżdżone pobocze - 2 duże samochody nie są w stanie się minąć bez zjeżdżania na pobocze :shock:

O! Popatrzcie! Kilometr dalej drogowcy stwierdzili, że jednak są jakieś wyboje na tej drodze i trzeba o tym ostrzec kierowców, a także, dla ich bezpieczeństwa nakazać zwolnić do maks. 60km/h. No ale jak widzimy, ta droga jest w zdecydowanie lepszym stanie niż most !

Jak widać na poniższym zdjęciu - po 2,5km jakość drogi drastycznie się poprawia i można znów pruć 90 km/h:

A tak często wygląda sytuacja na drodze:

Oddam trochę sprawiedliwości drogowcom - ten dołek jest na odcinku z ograniczeniem prędkości do 60 km/h z powodu wybojów:

:-B dla naszych drogowców :evilsmile:
Za fantazję!

[ Dodano: 2009-07-23, 15:29 ]
Tak wygląda sytuacja w zbliżeniu:

takseo  Dołączył: 25 Wrz 2008
mam za niedługo robić prawko, ale jak to czytam, to mnie odrzuca...

Skocz do: