Qbapl  Dołączył: 20 Sty 2009
[Qbapl] Moje próby.
Mam nadzieje ze następne będą lepsze.
1.
[/URL
2.
[URL=http://avatars.zapodaj.net/]

3

4

5

Mam nadzieje ze teraz lepiej

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Możesz pokazać coś większego niż znaczki pocztowe. Będzie znacznie wygodniej niż przy otwieraniu każdego w nowym oknie.

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Bardzo zwykłe zdjęcia do rodzinnego albumu ale nic ponadto. Moje zdanie.

Buczo  Dołączył: 14 Lis 2008
Na 5 brakuje mi człowieka albo jakiegoś czworonoga, wtedy miałoby dla mnie jakiś przekaz.
Jeśli mogę coś jeszcze zasugerować, to zmień kształt podpisu na bardziej subtelny, ten moim zdaniem trochę za mocno rzuca się w oczy.

Pozdrawiam
Buczo

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
kulten napisał/a:
Bardzo zwykłe zdjęcia do rodzinnego albumu
Ale to raczej tylko po to, żeby kiedyś je zastąpić lepszymi.

matb napisał/a:
kulten napisał/a:
Bardzo zwykłe zdjęcia do rodzinnego albumu
Ale to raczej tylko po to, żeby kiedyś je zastąpić lepszymi.

Dokładnie.

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
Pierwsze dwa faktycznie do rodzinnego albumu.
Zachód słońca, ... oklepane, na dodatek nudne chyba z powodu tej centralnej (symetrycznej) kompozycji.
Ostatnie (alejka) najciekawsze, tylko partia z drzewami za ciemna, to chyba zbyt trudne zadanie dla KaSetki (mam na myśli rozpiętośc tonalną) Może HDR, może rozjaśnianie ciemnych partii w PS-ie, moze pseudo HDR, może filtr polaryzacyjny. :-)
Podpis, mógłbyś sobie darować.

Powodzenia i witam na forum :-)

White  Dołączył: 31 Paź 2008
5 według mnie ma jakiś potencjał widać, że autorowi coś się spodobało, może obróbka by pomogła.

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Mnie też wydaje się, że na zdjęciu 5 brakuje czegoś w stylu człowieka albo pieska. Osobiście nie przekreślałbym też zdjęć 3 i 4. Owszem, 4 to temat oklepany, ale myślę, że bardzo trudno oprzeć się urokowi zachodu słońca. Na 3 fajne jest to, że twarz nie jest centralnie ułożona i ładnie wyszła buzia dziecka. Pytanie, czy nie dałoby się skadrować tego tak, żeby nie ucinać głowy od góry. Nie wiem. Takie kadrowanie jest chyba charakterystyczne w newsach internetowych, gdzie w miniaturce trzeba pokazać jak najwięcej twarzy i wtedy jest to kosztem czubka głowy. W zwykłej fotografii to chyba niezbyt trafne?

Dziękuję za spostrzeżenia i za słowa uwagi zresztą bardzo bardzo cenne. Teras przychodzi czas na ciężką prace i naukę żeby przyszłe zdjęcia były leprze.

ebelbeb  Dołączył: 04 Lip 2007
Qbapl napisał/a:
Dziękuję za spostrzeżenia i za słowa uwagi zresztą bardzo bardzo cenne. Teras przychodzi czas na ciężką prace i naukę żeby przyszłe zdjęcia były leprze.

I czas na naukę ortografii. :evilsmile:

A to pare nowych
6,

7,

8,
[URL=http://avatars.zapodaj.net/][/

Na 7 znowu, gdyby była jakaś sylwetka to dodałoby "kopa" temu zdjęciu. Tutaj nie ma, moim zdaniem, jeszcze dość dobrej mgły ale powietrze już utraciło klarowność. Efektem jest ta nieostrość (tak mi się wydaje). Kadr podoba mi się i światło też. Podsumowując - gdyby była tu zdecydowana mgła albo jakaś sylwetka to zdecydowanie bardziej przyciągnęłoby moją uwagę. Na 6 jest kawałek ładnego witraża i wnętrza, ale trzeba byłoby się mocniej przyłożyć do kadru. Widać przepały co uniemożliwia cieszenie się wzorami witraża. W cieniach pogrążają się delikatne wzory na sklepieniu. U dołu bałagan. To chyba jakiś remont?

Z nowej serii 6 za kompozycję, szkoda przepalonego witraża, może trzeba się trochę wspomóc komputerem przy scenach o takiej rozpiętości.

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
ja tam sie nie znam ale 7 jest debesciak za klimat.
jak dwa posty juz bylo napisane gdyby jeszcze ktos tam fajnie stal to wymiata ;-)

Nowy witraż (brak numeru) też nie ustrzegł się przepałów. Trochę zbyt daleko - nie wypełnia całego kadru - widać otoczenie, które zupełnie nic nie wnosi do zdjęcia. Witraże chyba nie należą do łatwych obiektów do fotografowania.

Witraże są bardzo trudne. Troszkę się tym interesowałem i zaleca się fotografować przy zachmurzonym niebie by możliwie zmniejszyć kontrast oraz kilka ekspozycji i poskładać.

7ka jest ciekawa, a pozostałe nowe od strony koloru są poprawne. Jest progres :-D .

Zamysł artystyczny uczestnicy spotkań LSF (Legnickie Stowarzyszenie Fotograficzne).Fotografie ukazuje uczestników spotkań. Wykonanie moje.
Zdjęcia bez większej obróbki.

9.

9 - a jak takie coś się robi? Pomysł dobry ale późniejsza obróbka lub jej brak mi przeszkadza.

Skocz do: