Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Co to jest: leży w trawie i nie dycha? Kadycha
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pentax LX
Hehe, w Krainie Deszczowców? Tam jakieś wizy są potrzebne?opiszon napisał/a:odebrać tego sprzętu osobiście
Co to jest: leży w trawie i nie dycha? Kadycha
Policja tylko w przypadku przestępstwa (np. oszustwa). Jeśli sprzedający jedynie np. ociąga się z wysyłką, to policji już to nie interesuje. Możesz wtedy dochodzić swoich praw na drodze postępowania cywilnego.perl napisał/a:policja a pozniej sad
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
X-T1
Przyjęcie zapłaty z zamiarem nie wywiązania się z umowy.janek_wu napisał/a:To co w takim razie nim jest?
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
pawel1967 napisał/a:Z jakiej miejscowości jest ów sprzedawca ?
Pentax LX
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
perl napisał/a:Pytam, o sprawe w sadzie
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
Udowodnić nie można, ale nie jest tak, że nic się nie da zrobić. Ja akurat miałem w rodzinie przypadek w drugą stronę, tzn. zleceniodawcy uporczywie nie płacącego za wykonaną usługę. Skończyło się w końcu na liście wysłanym przez kancelarię prawniczą, w którym ów zleceniodawcy zagrożono nie tylko wytoczeniem sprawy cywilnej, ale też złożeniem doniesienia o popełnieniu oszustwa (zagrożonego karą pozbawienia wolności itp. itd.) bo skoro nie zapłacił, nie reagował na ponaglenia, nie prosił o przedłużenie terminu płatności ani nic podobnego, to wyraźnie wskazuje, że od początku zapłacić nie zamierzał (jak to dokładnie wyglądało nie wiem, bo tego listu nie widziałem). Po tym piśmie pieniądze przyszły bardzo szybko.emigrant napisał/a:Przyjęcie zapłaty z zamiarem nie wywiązania się z umowy. Takie jest to polskie prawo. Bo jak udowodnić zamiar?
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
perl napisał/a:Kod pocztowy wyglada jak WLKP
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
perl napisał/a:Kasa jest wplacona 2 dni temu - juz dawno mial go wyslac.
Nie pytajcie skad, ale wiem, ze go nie wysle![]()
K20D + DA 18-55 II, DA 55-300, SIGMA 24-135/2,8-4,5
plwk napisał/a:Wypraszam sobie