opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
xrog, a dostałeś potwierdzenie przyjęcia zamówienie do realizacji :?:

xrog  Dołączył: 07 Lut 2008
opiszon napisał/a:

Dostałem potwierdzenie przyjęcia zamówienia, ale czy dokładnie chodzi o realizację, to muszę sprawdzić wieczorem w domu...

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
hmm, skoro potwierdzili przyjęcie zamówienia, to powinieneś być "na prawie"
tak mi się wydaje

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
A tak jeszcze w kwestii nasze waluty, to najgorsze są wahania kursowe. IMHO czekam z niecierpliwoscią na euro w naszym kraju. Polecam baczne przyglądanie się temu co dzieje sie obecnie u Słowaków, co prawda skala inna, ale moze to nam dać pewne wyobrażenie o zmnianach związanych z wprowadzeniem wspólnej waluty.

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
Żaba napisał/a:
Polecam baczne przyglądanie się temu co dzieje sie obecnie u Słowaków, co prawda skala inna, ale moze to nam dać pewne wyobrażenie o zmnianach związanych z wprowadzeniem wspólnej waluty.

A co się dzieje? I co mówią ludzie, bo ekonomiści (a zwłaszcza decydenci) to wiadomo ;-)

andrusz, ano panie ruch przygraniczny zmienił zwrot :mrgreen: Bo teraz dzięki wzrostowi wartości eurowaluty Słowakom wzrosła siła nabywcza w stosunku do Polski i ceny w PL stały się dla nich atrakcyjniejsze :evilsmile: Jak na razie nie krzyczą, że sie im pogorszyło wraz ze zmiana waluty. Państwo walczy z tymi co podnieśli ceny po prze walutowaniu, nic ciekawego. Myślę, że realne efekty będzie widać w przeciągu roku.

xrog  Dołączył: 07 Lut 2008
opiszon napisał/a:

Dokładnie to brzmi "przetwarzanie zlecenia", czyli sformułowali to tak, że nic nie znaczy.
Nie mniej, mam nadzieję, że jeśli podali w mailu "przetwarzającym zlecenie" cenę zakupu, to jest ona obowiązująca.

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
Żaba napisał/a:
andrusz, ano panie ruch przygraniczny zmienił zwrot :mrgreen:

A my gdzie będziemy jeździć? Hmm... na Ukrainę, Białoruś, Litwę? Słabo to widzę... :-/
Żaba napisał/a:
Myślę, że realne efekty będzie widać w przeciągu roku.

Racja.

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Nie chce marudzić ale te podwyżki ostatnio mnie zaczynają wkurzać - miałem ostatnio kupić szkło i kiedy pojawiły się fundusze - ze tak powiem la kupa bo podnieśli ceny. Za to konkretnie wkurzyłem się teraz po weekendzie - ceny notebooków wzrosły w ciągu weekendu o min 300 zł - akurat szukam z kimś laptopa dla niego i miał w tym tygodniu kupić. I dziś ceny są właśnie o min 300 zł wyższe niż były w piątek. Heh - chyba się ta osoba wkurzy, zmartwi etc. Komp kosztujący koło 1900 teraz jest w cenie 2350. Bosko. :evil:

Thadeus niestety złotówka słabnie, a dziś NBP podobno obniża stopy więc pewnie złotówka znów osłabnie. Jak nie musisz to lepiej przeczekać kilka miesięcy - choć kto wie :-( Generalnie zły czas na zakupy towarów, których cena uzalezniona jest od euro czy dolara :-(

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
ano fakt - ale zupełnie mnie rozwaliła ta weekendowa podwyżka na laptopach średnio wzrost koło 400 zł dl kogoś kto kasę odłożył to nieźle wkurzająca wiadomość - ale na szczęście jakoś obyło się bez scen :D

Skocz do: