misiowaty  Dołączył: 10 Lis 2007

We mnie tak samo obudzila sie tesknota za gorami, a ledwie w pazdzierniku lazilem po tatrach. Fotka super kapitalny wrecz klimat. ech czemu gdynia jest tak daleko...

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Teraz widać przemyślane zdjęcie, jest już duo lepiej. Mi się podoba.

Macky  Dołączył: 28 Lis 2008
11 fajne, ale coś mi przeszkadza... zbyt grube, czarne ramy z lewej, prawej i dolnej części kadru. Wydaje mi się, że gdyby te "ramy" były cieńsze i delikatniejsze, łatwiej byłoby się skoncentrować na Giewoncie i przyjemnym widoczku. Ale może mi się tylko wydaje ;)

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Macky napisał/a:
11 fajne, ale coś mi przeszkadza... zbyt grube, czarne ramy

Mam podobne wrażenie. Ramy mnie trochę przytłaczają, ale reszta bardzo mi się podoba.

Musical box  Dołączył: 02 Wrz 2007
Ja bym to ujął inaczej niż to zrobili moi poprzednicy. Ramki nie są z grube są ostatnią rzeczą jaką bym dodał do tego zdjęcia ;p Przecież w ogóle one nie są potrzebne! Wybrałeś taki kadr że otoczenie ciemnych drzew stanowi naturalne ramki które są jak najbardziej w porządku.

jaczes  Dołączył: 19 Lut 2008
12. Pentaksiwo widziane przez Sony A-200 ;) // maly edit ;) //

Podoba mi się 12. Świetny pomysł :)

Dzięki,osobiście żałuję tego kolana, ale postanowiłem sobie żeby nie ingerować zbyt ostro w zdjęcia. Więc zostało.

Na 12 dlaczego nie wykasowałeś innych pierdółek, które ujął kadr? Znacznie by na tym zdjęcie zyskało.

kulten napisał/a:
Na 12 dlaczego nie wykasowałeś innych pierdółek, które ujął kadr? Znacznie by na tym zdjęcie zyskało.

chodzi o tych ludzi ?
w sumie powstała wersja tego zdjęcia na "layout" mojej mini strony z fotami...
12b.

O i tak lepiej, tylko troszkę za dużo obiektywu uciąłeś :) .

13. k20 + kit

foxikos  Dołączył: 29 Gru 2008
13 przyjemna. Taka atmosfera jak by ktos siedzial na wernadzie domku w gorach i palil fajke, a za plecami w pokoju byl kominek rozpalony, do ktorego mozna przyjsc sie ogrzac..

Dla mnie też bardzo przyjemne, ale troszkę zbyt ciemne. Nieznacznie rozjaśniłbym je.

White  Dołączył: 31 Paź 2008
12 b i 13 podobają się. Spróbowałbym rozjaśnić jak radzi kndr

13tka trochę pechowa. Z jednej strony na pierwszy rzut podoba się ale po przyjrzeniu widać kuchy podczas obróbki, zwłaszcza jasna otoczka wokół drzewa po lewej stronie kadru. Poza tym elementem do poprawki podoba mi się.

Macky  Dołączył: 28 Lis 2008
Dla mnie 13. też trochę za ciemna, chociaż te ciemności nadają fajny nastrój. Ale jak tak patrzę na całość, skojarzenia z malarstwem same się nasuwają. Nie wiem, czy to kwestia obróbki, czy też rzeczywiście takie były kolory i światło. Osobiście poleciałbym na całość i rozjaśnił śnieg na drzewach i domkach, coby cukierkowato się zrobiło. Ale wtedy pewnie nie wszystkim wytrzymałyby żołądki ;D

poprostu staram się nie ingerować w zdjęcią AŻ tak bardzo, ale tym tematem się zainteresuję Macky, żeby wycukrzyć nieco tą fote. Efekt zapodam, jak tylko bedzie wiecej czasu

teraz zapodaje takiego starszaczka...
14.

Na zdjęciu 14 podoba mi się kadr, ale niestety głębia ostrości jest dla mnie zbyt duża. Idealnie widziałbym to tak, żeby głębia ostrości obejmowała tylko róże - rozmyte tło byłoby wtedy bardzo przyjemne.

White  Dołączył: 31 Paź 2008
14 ciekawe, ciężko mi coś więcej powiedzieć, napewno przyciąga wzrok.

Skocz do: