rOTTEN  Dołączył: 27 Mar 2007
Problem z instalacja Pixelpost
Mam problem z instalacja Pixelpost'a a zauwazylem ze kilka osob tu uzywa wiec moze ktos bedzie znal odpowiedz.

Przy instalacji w zakladce "Requirements" - "Files and Directories" pokazuje sie "Unwritable" a pod tym taki tekst "If you see 'Unwritable' you need to change the permissions on the file or directory to allow Pixelpost to write to it. (CHMOD 755 or 777)"

No i pytanie - gdzie zmienia sie te permissions zeby wszystko zabanglalo ? :(

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Zgodnie z instrukcja instalacji, musisz zrobic CHMOD 777 na /thumbnails i /images, zeby pixelpost mogl zapisywac pliki i robic z nich miniaturki. Zrobiles to? Jakiego klienta ftp uzywasz? Najczesciej wystarczy prawokilk na katalogu i w menu powinno byc opcja CHMOD - ustaw wszystkie prawa dla wszystkich grup, czyli 777.

dz.

Uzywam Total Commandera, niestety w nim pod prawoklikiem jest zaznaczanie, jak wiesz jak w nim zmienic te wartosci to poprosze o pomoc a tymczasem ide szukac.

Ok, juz znalazlem Plik>Zmien atrybuty :)

Sprobuje zainstalowac.

Dzieki za podpowiedz.

Udalo sie! :)

Dzieki wielki.

Lece konfigurowac i poprzebierac fotki :D

Tok'Ra  Dołączył: 10 Lip 2006
Wlasnie chcialem zobaczyc jak sobie radzisz i chyba masz jakis problem z baza danych.
M.in. dlatego nie lubie skryptow uzaleniajacych uzytkownikow od MySQL'a :mrgreen:
bo tu niewiele trzeba by byla padaka. Czysty, zywy html - to bylo cos ;-)

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
rOTTEN napisał/a:
Uzywam Total Commandera, niestety w nim pod prawoklikiem jest zaznaczanie
Przytrzymaj dłużej prawy klawisz.

Cytat:
Wlasnie chcialem zobaczyc jak sobie radzisz

Zapomnialem podmienic adres w "www" - to pozostalosc po poprzednich probach.
Teraz jest juz wlasciwy adres :)

Cytat:
Przytrzymaj dłużej prawy klawisz.

Sprawdze.Dzieki.

Tak sobie pomarudze tutaj. Otoz freens.pl na ktorym trzymam sobie bloga przyslal mi dzisiaj przemilego mejla ze od oplowy lutego rezygnuja z darmowego hostingu :/ Postanowilem sie przeniesc gdzies i padlo na phpnet.us o ktorym gdzies tu przeczytalem, no ale okazalo sie ze nie tak latwo przeniesc sobie bloga (czyt. nie umiem) :) wiec jak juz sie wystarczajaco z tym nameczylem postanowilem spalic mosty za soba i wrzucic pixelposta od nowa. No i nie moge go nawet zainstalowac bo przenosi mnie na jakas dziwna strone ktora nawet sie nie uruchamia tylko sobie brzeczy w nieskonczonosc. Ehh cisnienie mi sie podnioslo, ide na piwo. Przepraszam ze musieliscie to czytac ;)

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
Tok'Ra napisał/a:
Czysty, zywy html - to bylo cos
Hm, to bylaby nagrona Nobla za to! Tj. żeby działał ten skrypt tak jak PP czy cokolwiek innego (pomijając programy do generowania galerii).

Skocz do: