nizki  Dołączył: 14 Sty 2007
Fafniak napisał/a:
a podobno ten linuks taki jest super :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

LINUX jest SUPER pod każdym względem, tylko ja póki co jestem lajkonik w tym temacie i mam starszą wersję Mandrake'a, więc nowe plug-in'y wołają o aktualizację do której nie mam cierpliwości.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
nizki napisał/a:
INUX jest SUPER pod każdym względem

nooo, tak samo jak pentax... :-P :-P :-P

Alek  Dołączył: 20 Kwi 2006
[/quote]
zresztą, FF nie ma racji bytu jakoś specjalnie, tak generalnie rzecz biorąc.[/quote]
Tak i nie. Pamietaj ze do wiekszych powiekszen itd beda potrzebne mniejsze wymagania wobec szkla majac FF. Wiec zakladajac ze APC to 1/2 FF od pewnego formatu zacznie sie pojawiac coraz wieskza roznica w rozdzielczosci nie mowiac o b szybkim wzroscie szumow itd. O ile zakladac ze na dzis FF Canona nie ma specjalnych 28nm, to np do mody, itd a takze widokow taka 50mm na FF i np 20M bedzie na pewno dawac lepsze wyniki od APS.

[ Dodano: 2007-01-27, 13:46 ]
Jarek Dabrowski napisał/a:
milo napisał/a:
no a nie zamierzaj wypuscic pelnoklatkowego body?
Bardzo wątpię, przynajmniej nie w najbliższej przyszłości - musieli by naprawdę się ostro spiąć, żeby powalczyć w segmencie FF z Canonem. I to, że iluśtam dotychczasowych użytkowników JSS deklaruje, że taką puszkę by kupiło, jest bez większego znaczenia - kasę tłucze się na segmencie amatorskim.

Dodatkowo (i to też jest solidny argument) - przecież jest w planach 645D - i to ta puszka będzie konkurentem dla FF małoobrazkowych innych firm. Po miłej niespodziance z ceną K10D (na świecie, choć i już widać że w Polsce początkowa cena była po prostu z sufitu), myślę, że 645D nie będzie cenowo odstawać od 24x36 Canona (chodzi mi o rząd wielkości). Dla studyjnych i ślubnych profi zresztą tysiąc dolców w tą, czy w tamtą jest bez znaczenia.

do naprawde duzych zdjec zapewne 645D i nowe szkla cyfrowe beda lepsze od FF, inna sprawa ze rozdz samych 645 szkiel zawsze jest mniejsza od tych do malego obrazka, oczywiscie przy duzych formatach wieksze znaczenie ma juz sama wielkosc klatki, ale jesli np takie 50mm 1.2 L, 135mm 2.0 L maja b wysokei rozdz to takie FF i 24M da swietna jakosc i pytanie o ile 645D tu sie wykaze wieksza rozdzielczoscia, skok miedzy 24 a 30M procentowo nie jest taki duzy, a trzeba kupowac od nowa caly system, ktos kto ma juz 1ds III za jakis czas, i szkla L nie do konca jestem przekonany ze wiele zyska, tym bardziej jak mu sa potrzebne tele z IS i USM... sam jestem ciekaw jak sie przyjmie, zeby sie przyjal musi znaczaco odbiegac od FF i zapewne tych 20M+, jak nie to nei sadze ze ktos wylozy $$$$ dolarow zeby miec maly zysk. Oczywiscie mozna przyjac, ze 30M to wyjsciowa wartosc i do 2xFF bez problemu sie uda dac 50M za jakis czas, co wraz wtedy z nowymi szklami juz bedzie znaczaca roznica vs FF. Ciekaw jestem czy np dadza tele do 645d z SDM za jakis czas....jesli odswieza caly system, musza to byc szkla uszczelniane tez

Skocz do: