- niestety wersja 24-70 HSM nie współpracuje z żadnymi aparatami Pentaxa/Samsunga.WaldekW napisał/a:Jak ten HSM współpracuje z korpusem Samsunga GX10 ?
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
nikon, fufu, oly
- czyli jak puszka nie ma HSM to kupujesz obiektyw manualnyWaldekW napisał/a:*1 If the camera body does not support HSM, auto focus will not be available.
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
WaldekW napisał/a:1 If the camera body does not support HSM, auto focus will not be available.
słoiki z pokrywkami..
K-r,t17-50,smc-f50/1.7,P50-200,S10-20,tak135,dcr250,44m-4,w10, marumi cpl 67mm
volender napisał/a:WaldekW napisał/a:1 If the camera body does not support HSM, auto focus will not be available.
Czyli ma tylko HSM, nie ma śrubokręta. Bez styków SDM (HSM) nie będzie jak sterować ostością z body, tylko łapką kręcić można.
Pozdrawiam
Artur
Pozdrawiam
Artur
Najlepiej szukać u źródła, czyli dystrybutora lub producenta.hitchcock napisał/a:Przeglądałem teraz forum w poszukiwaniu informacji o HSM i mam jeszcze większe zamieszanie niż miałem.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
argawen napisał/a:Zaś nowa Sigma 24-70/2.8 posiada tylko HSM.
Pozdrawiam
Artur
Hermes napisał/a:Tylko drobiazg, że z Pentaxem nie działa AF.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:Hermes napisał/a:Tylko drobiazg, że z Pentaxem nie działa AF.
dlaczego
że niby Sigma wypuszcza nowy obiektyw manualny do Pentaxa
Pozdrawiam
Artur
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Meggido napisał/a:Hmm, a ja zgodnie z tym co widzę na stronie Sigmy rozumiem, że właśnie jest wersja wyłącznie z HSMem do Pentaxa.
hitchcock napisał/a:Hm... to ja może jednak wezmę Sigmę 30 1.4
opiszon napisał/a:zawsze można kupić krótką gwiazdkę pentaxa
trochę drożej od sigmy bez hsm, ale za to miodniej i szerze
Pozdrawiam
Artur