jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
PPD i dzieci
Czy ktoś na PPD przyjeżdża z dzieckiem?

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Ja być może. Znaczy jak będę jechał, to chciałbym trochę progenitury ze sobą zabrać.

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
Bo ja bede z maluszkiem, tylko zastanawiam się czy będzie moja najmłodsza czy nie?

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Drzewiej bywało, że i całymi rodzinami przyjeżdżaliśmy. Ja chciałbym ten wyczyn powtórzyć, czy się uda, nie wiem.

nielaty?
No właśnie. CO z dziećmi zrobić? To chyba jasne - najlepiej zabrać ze sobą na PPD :mrgreen:

Ale do rzeczy. Czy ktoś rozpatruje przyjazd z dzieckiem/dziećmi na PPD? Bo jeśli tak, i jeśli takich osób jest więcej niż dwie (jak na ostatnim PPD - bo dwoje dzieci było, i to jeszcze w wieku dość różnym) to ja bym miał koncepcję. Żeby dzieciom czas zorganizować i oderwać choć na chwilę od rodziców, którzy by mogli spokojnie brać udział w planowanych warsztatach na ten przykład.
Pomysł jest dość banalny - dać dzieciakom opiekę osoby dorosłej (osób dorosłych), wyposażyć je w aparaty (myślę o jednorazówkach) i urządzić im plener. Szczegóły do dogadania są jeszcze. Może niech się przejdą po wsi i pofotografują co tam zobaczą ciekawego? Albo niech porobią za modeli/modelki i nawzajem sobie portrety plenerowe pstrykają?
A! W grę wchodzą dzieci pewnie takie od 4 do - powiedzmy - 1o lat. Starsze to już się będą nudzić takimi zabawami raczej. A może i nie?

No to co? Jakby było zainteresowanie, to mógłbym się zainteresować ściągnięciem większej ilości jednorazówek za kilka PLN sztuka, ewentualnie także za dozór robić - jeśli się ktoś nie obawia w moich łapskach swojej pociechy zostawić :evilsmile: O ile pojadę oczywiście, bo na razie to niewiele wiadomo w tym temacie, a na jakiejś liście "pewniaków" mnie nie ma :-P

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Już jest jeden temat z dziećmi na PPD, chyba można by scalić?
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=395307#395307

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Iza napisał/a:
chyba można by scalić?

Chyba tylko admini bo nie widzę opcji moderacji.

Dobra, wygasiłem - jutro wątek idzie w kosmos.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
matb, możesz skopiować post i wstawić w tamtym wątku.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Oba wątki scalone ;-)

Skocz do: