rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
dan, nic to, a już byłem szczęśliwy, że udało mi się kupić dobry papier w bardzo dobrej cenie, a tu taki nockout :-/ Zobaczymy, ale jeśłi będzie jak mówisz, a efekt nie będzie dla mnie satysfakcjonujący, to zamykam się w ciemni i o syfrze nie chcę słyszeć ;-)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
yacenty napisał/a:
kupię sobie ich pare kartonów ale dopiero jak już będę miał zainstalowany CFS z tuszami Lysona

Najpier kup kilka kartek i prob sample na zwyklych ustawieniach - niektorych rzeczy profilami nie nadrobisz: połysku, grubosci, metameryzmu, "bronzing'u", wrazenia glebokosci czerni...

yacenty  Dołączył: 21 Lut 2008
no nie no, oczywista sprawa ze najpierw dla porównania kilka arkuszy z różnych papierów, dalej jestem bardzo ciekaw jak bedzie wygladało porównanie papieru z allegro za 30gr od arkusza do tych bardziej rasowych które chodza po 2 zł,
wtedy jak drukowaliśmy na kuzyna canonie efekty były bardzo dobre, rodzenstwo włożyło w ramki i maja takie obrazki w pokojach ze mucha nie siada, wiadoma sprawa ze papier ktory idzie na format a4 nie musi byc tak idealny jak ten co idzie a6, bo patrzymy z innych odległości,
nie mniej gdzie nie czytam to tusze lysona wymagają kalibracji bo któryś kolor wyraźnie dominuje - zrobi się i będzie można lecieć z koksem.
całkiem niezła sprawa z tym zestawem sampli po 2,3 papierki w zestawie, tylko zastanawia mnie jedna rzecz w takiej firmie jak PERMAJET - po co daja kilka rodzajów papieru skoro w kategorii fotografia cyfrowa maja tylko 3 typy? mat, połysk i pół mat

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
yacenty napisał/a:
maja tylko 3 typy? mat, połysk i pół mat

Nie tylko oni. Szukając papieru mat w przedziale cenowym i jakościowym jaki mnie interesował nawet wśród takich producentów jak Epson, czy Canon - kupiłem błyszczący :-/

yacenty  Dołączył: 21 Lut 2008
a to niby czemu? mozesz rozwinąć?

Skocz do: