Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Żaba napisał/a:Samyang 85mm F1.4 Aspherical IF
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
Canon: 5D, 5DMk3, L 24-105 f/4, L 24-70 f/2.8; L 85 f/1.2, L 16-35 f/2.8 Mk2, 50 f/1.8, 85 f/1.8, 2 x 580 EXII i oczywiście Samyang 14 f/2.8 ^^.
SunShine Studio's
sunshine napisał/a:Przecież toi jest lustrzany obiektyw
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
CytatWyglądem przypomina Zeissa, ale co do układu optycznego i jakości wykonania, to możemy tylko spekulować.
.....rosyjski łącznik.....
zapraszam do mojej galerii
http://picasaweb.google.pl/artur.skrabowski
Yesterday is history, tomorrow is a mistery but today is a gift.
That's why it's called "present".
Pentagram napisał/a:
> Tu < dali test
To akurat mi się podoba. Daje odpowiednik jasnej, portretowej 135ki.tomekz napisał/a:No i 85mm na APS-C do portretu... Niekoniecznie.
CytatNo i 85mm na APS-C do portretu... Niekoniecznie.
tomekz dobrze prawiszCytatTak sobie jeszcze uświadomiłem. Portretowe ogniskowe zaczynają się od 10mm fisheye
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Żaba napisał/a:Cytat:
Tak sobie jeszcze uświadomiłem. Portretowe ogniskowe zaczynają się od 10mm fisheye
tomekz dobrze prawisz
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Ja robię tylko od 12 mm - cały czas jestem na etapie dyskusji z koleżanką małżonką nt. czy jej portret wykonany ogniskową 12 mm nadaje się do pokazania innym osobom niż tylko najbliższej rodzinie