maniownik  Dołączył: 28 Mar 2007
Przykra sprawa brak konkatu z forumowiczem Cypis aka Piotr
Jestem dosyć cierpliwy ale już chyba czas na reakcję. Zakupiłem na naszej giełdzie przed świętami od użytkownika Cypis aka Piotr aparat MZ-5. Okazało się, że jest uszkodzony. (http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=363085&highlight=#363085). Po wymianie informacji aparat został odesłany do właściciela w dniu 16.01.2009 r. Zaznaczam że cały czas mam utrudniony kontakt z w/w. mimo, że ten Pan zagląda na forum ignoruje moje wiadomośći wysyłane do niego. W dniu 23.01.09 forumowicz poinformował mnie, że nie jest możliwe aby on mógł wykonać rolke filmu czarno białego przy takim uszkodzeniu czyli zasugerował, że uszkodzenie powstało u mnie :cry: i, że odesłał aparat do swojego mechanika. Oczywiście nie mam szans udowodnić, że jest inaczej gdyż podczas zakupu aparatu nie było zdjęć jego wnętrza. Do dzisiejszego dnia nie mam aparatu, żadnej informacji od Pana Cypis aka Piot, ani oczywiście zwrotu pieniędzy. Czy ktoś z Państwa ma kontakt z tym Panem i mógłby przekazać informację, że czekam na dorosłe i poważne podejście do sprawy. Oraz proszę o pomoc co w takim przypadku dalej robić ?. Zaznaczam, że uprzedziłem w/w o tym, iż zamierzam opisać tę sprawę w przypadku dalszego ignorowania mnie w tej sprawie. Każda pomoc mile widziana.

pozdrawiam maniownik

SiekaSS  Dołączył: 11 Maj 2008
a ja chciałem kupić od niego kiedyś manualną 50tkę...dobrze że tego nie zrobiłem :-)
Ten Cypis jest z Katowic ?

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
SiekaSS napisał/a:
dobrze że tego nie zrobiłem

Powoli, powoli. Poczekajmy na odpowiedz drugiej strony...

jungli
[Usunięty]
alkos,

Racja, znam czlowieka, zabiegany mocno, poczekajmy na spokojnie na jego wersje wydarzen, na pewno sie jakos chlopaki dogadaja.

hej

BAN gucio-59  Dołączył: 24 Lut 2007
A czas sobie niech płynie.... :roll:

Robert  Dołączył: 19 Lis 2006
SiekaSS napisał/a:
a ja chciałem kupić od niego kiedyś manualną 50tkę...dobrze że tego nie zrobiłem :-)
Ten Cypis jest z Katowic ?

nie wiem ilu biedaków jeszcze męczyłeś oprócz mnie :-> , skąd jest Cypis łatwo sprawdzić

SiekaSS napisał/a:
dobrze że tego nie zrobiłem
z takimi reakcjami proszę się wstrzymać, forumowicz dotychczas ma same pozytywy w dziale rekomendacje.
jungli napisał/a:
Racja, znam czlowieka, zabiegany mocno, poczekajmy na spokojnie na jego wersje wydarzen, na pewno sie jakos chlopaki dogadaja.

Mam nadzieję, że tak będzie. Poinformowałem o tym wątku Cypis aka Piotr. Czekam na uzasadnienie takiego postępowania wobec mnie.

Cypis aka Piotr  Dołączył: 16 Cze 2008
maniownik, jesteś bezczelny.

Gwoli ścisłości:
25 listopada napisałeś:
maniownik napisał/a:
uff dotarł wczoraj, wydaje się wszystko w porządku czas na testy.
pozdrawiam maniownik

Jakiś miesiąc później (w grudniu 2008) napisałeś, że jednak jest coś z nim nie tak.
Odpowiedziałem to co mogłem - że ja sam zrobiłem nim jedną rolkę.

Aparat odesłałeś:
maniownik napisał/a:
Nawiązując do naszej ostatniej rozmowy wysłałem aparat 16.01.2008 r.

czyli spędził u Ciebie prawie 2 miesiące.

Odesłałeś go nie pod adres, z którego był wysłany, tylko z przelewu.
Poradziłem sobie - koło 20-25 stycznia (nie pamiętam dokładnie) napisałem (edit) Ci, że oddałem do serwisu w ramach sprawdzenia, co i dlaczego się stało.
(nie jestem specem, wiedzę tylko że aparat którym zrobiłem jeden film wrócił do mnie z przedziwnie uszkodzoną migawką).

Ja czekam ma odpowiedź od serwisu, Ty poczekasz razem ze mną.
Mam nadzieję że to jasne i łatwe do zrozumienia.
Proszę o zmianę nazwy tego wątku.

No to się doczekałem oprócz tego, że nie mam aparatu, pieniędzy to jestem jeszcze bezczelny. Jedno się udało przemówił do mnie Cypis aka Piotr. Drogi kolego nie intersuje mnie Twoje zdanie na mój temat. Zostałem zmuszony przez Twoje zachowanie do opisania tej sutuacji. Ponieważ ignorowałeś i ignorujesz moje wiadomości wysyłane do Ciebie na priva. A w dalszym ciągu nie napisałeś jak długo mam czekać na Twoją decyzję. Jeżeli uzależniasz ją od jakiegoś serwisu to ja chcę wiedzieć do kiedy mam czekać na odpowiedź i chcę żebyś określił to publicznie.

Kilka sprostowań jak sam zauważyłeś napisałem : "wydaje się wszystko w porządku" tę wiedzę skorygował zakład fotograficzny sytuację opisywałem w wątku : http://pentax.org.pl/view...hlight=#363085, o czym cię informowałem. "Jakiś miesiąc później (w grudniu 2008) napisałeś, że jednak jest coś z nim nie tak. " - wyjaśniłem powody w tym wątku. Aparat miał być prezentem. Z zewnąrz wyglądał ok, sam pisałeś że zrobiłeś nim film jako laik skąd mogłem wiedzieć że krzywa migawka jest usterką. Zarzucasz, że wysłałem aparat nie na ten adres. Kolego w privie do Ciebie którego do tej pory nie odebrałeś z 23.12.2008 jest informacja o tym, że wysyłam aparat na adres przelewu. Niestety nie kolekcjonuję kopert z adresami zwrotnymi. Piszesz, że trzymałem aparat prawie dwa miesiące. No cóż nie wysłałem go w święta bożego narodzenia ze względu na kłopoty z pocztą. Wysłałem 16.01.2009 r. Natomiast w żadnej z tych zdawkowych informacji od Ciebie nie spotkałem się z tym, że to jest problem. Nie wiem dlaczego teraz mi to wypominasz. Jeżeli nie chcesz uznać mojej reklamacji to proszę określ to po męsku i jasno będę wiedział z kim mam do czynienia. Zaznaczam że to ja jestem bez aparatu i pieniedzy.
Napisałeś "Ja czekam ma odpowiedź od serwisu, Ty poczekasz razem ze mną. Mam nadzieję że to jasne i łatwe do zrozumienia."
A ja Czekam, że dzisiaj określisz tutaj bez kręcenia na co ja mam czekać i do kiedy ? To chyba też powinno byc dla Ciebie jasne.

Cypis aka Piotr  Dołączył: 16 Cze 2008
Napisałem - tu oraz na PW - wszystko co miałem do powiedzenia w tym temacie w tym momencie.

Nie kolego nie napisałeś ani tu ani na priv do kiedy mam czekać na Twoją decyzję ? A na tym mi zależy. Chcę uniknąć sytuacji, że ignorujac moje info pozostawisz mnie bez odpowiedzi ani kontaktu z Tobą.

maniownik napisał/a:
do kiedy mam czekać

Cypis aka Piotr napisał/a:
Ja czekam ma odpowiedź od serwisu

alkos, wydaje mi się, że wysyłając coś do serwisu jest określona w przybliżeniu data naprawy?, opinii? i to chcę osiągnąć wiedzieć do kiedy mam czekać.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Przy naprawach gwarancyjnych (tu nie dotyczy) serwis ma dwa tygodnie na określenie terminu naprawy.

Mija miesiąc (16.01.2009 r. - zwrot aparatu do właściciela) żadnego odzewu w sprawie zwrotu pieniędzy czy aparatu.

Dancer  Dołączył: 04 Wrz 2006
Cypis aka Piotr napisał/a:

Gwoli ścisłości:
25 listopada napisałeś:
maniownik napisał/a:
uff dotarł wczoraj, wydaje się wszystko w porządku czas na testy.
pozdrawiam maniownik

Jakiś miesiąc później (w grudniu 2008) napisałeś, że jednak jest coś z nim nie tak.

Ja się dziwię, że Cypis Ci wogóle zaoferował podjęcie jakichkolwiek kroków w takiej sytuacji! Tyle czasu? stary!!! Mogłeś go 5 razy zepsuć!!!!

Dancer, nie mam siły powtarzać już tego co napisałem wyżej.
Dancer napisał/a:
Mogłeś go 5 razy zepsuć!!!!
jasne, że mogłem i co gorsza nie mam jak udowodnić, że otrzymalem aparat popsuty. Chcę żeby Cypis określił czas, termin, datę do kiedy mam czekać na jego decyzję. Ale to tez już pisałem.

mirqus  Dołączył: 20 Sie 2007
Kumpel kupił zeszłego roku na Allegro, kompakt Canona.
Trzy dni, i upss... obiektyw się nie wysuwa.
Sam sprawdzałem - krótkie zgrzytnięcie i Error.

Poleciał zwrot gwarancyjny do sprzedawcy, ten sprzęt do serwisu i wyszło na fizycznie uszkodzony mechanizm.
W sumie, to obaj oskarżając się wzajemnie, poszli "na noże".

I w końcu, syn kumpla się przyznał, że "w terenie" padły mu paluszki i próbował zamknąć obiektyw na wcisk...
Później, po włożeniu zasilania obiektyw się schował i na tym - amen.
Bał się powiedzieć, a dwóch uczciwych gości nawstawiało sobie nawzajem.
Ot, życie...

No niestety mija już prawie drugi miesiąc od odesłania Cypisowi aparatu (16.01.2009 r.) i miesiąc od momentu kiedy zostałem określony jako bezczelny (10.02.2009 r.) w momencie kiedy z powodu BRAKU KONTAKTU próbuję się dowiedzieć o decyzji, zwrocie czy wogóle czegokolwiek o aparacie. Założyłem ten żałosny tematu na forum ponieważ po dziś dzień nie mam odpowiedzi od Cypis aka Piotr o jego decyzji w sprawie mojej reklamacji. Mija już niedługo drugi miesiąc i opadają mi ręce. Nie wiem czy po prostu zostałem oszukany i powinienem podjąć inne kroki co do odzyskania aparatu czy pięniedzy. Czy czekać, aż łaskawie Pan sprzedawca znowu coś mi odburknie na forum ?

Przyznam, zaczyna to wyglądać całkiem nieładnie...

Skocz do: