Młodsza  Dołączyła: 09 Lut 2009
  [Młodsza] moje dzieła
Proszę o należącą mi się krytykę .
I przepraszam jeśli zdjęcia będą odwrócone.
:-|

1.

2.

3.

4.

5.

2 http://www.fotosik.pl/pok...e57b0d8baa.html

3 http://www.fotosik.pl/pok...8bd3ec0ad7.html

4 http://www.fotosik.pl/pok...1b4bd52ed6.html

5 http://www.fotosik.pl/pok...4f13248c37.html

wstawiam też linki ponieważ na podglądzie nie widać zdjęć ;-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Młodsza napisał/a:
ponieważ na podglądzie nie widać zdjęć

no to musisz niestety poprawić linki do nich ;-)

[ Dodano: 2009-02-11, 13:45 ]
Młodsza napisał/a:
przepraszam jeśli zdjęcia będą odwrócone.

czyli fakt, że zdjęcie nr 2 leży na boku, nie jest zamierzony :?:

warto było w takim wypadku obrócić ;-)

opiszon napisał/a:

czyli fakt, że zdjęcie nr 2 leży na boku, nie jest zamierzony

mam problem z tym ponieważ pliki odzyskane są i nawet nie mogę nic z nimi zrobić :-/
ale następne już będą normalnie :mrgreen:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Młodsza napisał/a:
odzyskane są i nawet nie mogę nic z nimi zrobić

jak to :?: dowolny edytor zdjęć to potrafi, nawet Windowsowy podgląd zdjęć

Zaraz naprawie to . Bo program zainstalowałam . :mrgreen:

foxikos  Dołączył: 29 Gru 2008
Ładne widoczki, ale na niektórych bym podniósł horyzont... to takie moje odczucie

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Ładne krajobrazy, ale pierwsze co rzuca mi się w oczy to centralnie ustawiany horyzont. Moim zdaniem, byłoby ciekawiej, gdyby horyzont był w 1/3 lub 2/3 wysokości zdjęcia. Podoba mi się 5 i 3. W takiej kolejności. Na 5 widać dobrze pierwszy plan ścieżkę prowadzącą wzrok ku odległemu widokowi. Niebo jest ciekawe - pełne szczegółów. Dalszy plan przyciąga wzrok i skłania do bliższego przyglądnięcia się zdjęciu. Na 3 też bardzo przyjemnie. Podobnie jak w 5 - wyraźny pierwszy plan i dalsze. Na horyzoncie bardzo ciekawa kompozycja z górami w chmurach. Na 1 centralny horyzont i lekkie zamieszanie na pierwszym planie. Na 2 jakieś niezbyt przyjemne dla mnie przepały. Moim zdaniem byłoby o wiele, wiele lepiej gdyby zdjęcie zostało zrobione rano lub przed zachodem. Tu jest za ostre słońce odbijające się od skał. Na 4 znowu centralny horyzont i niezbyt atrakcyjne drzewo. Raczej dobre do zobrazowania szkód poczynionych przez zarazę albo inne cuś :)

Koniecznie wstawiaj zdjęcia do wątku. Linkowanie jest baaardzo niewygodne przy wystawianiu komentarzy :)

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Witam!

Dla mnie 5 najciekawsza.

kndr napisał/a:

Koniecznie wstawiaj zdjęcia do wątku. Linkowanie jest baaardzo niewygodne przy wystawianiu komentarzy :)

to się przy okazji spytam na jaką stronę najlepiej wstawiać zdjęcia aby później tu normalnie wchodziły. A nie jak powyżej :?:

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Na fotosiku też można http://pentax.org.pl/view...?t=7149&start=0 . Z > Pobierz pozostałe kody trzeba skopiować > Zdjęcie 500px na forum i wkleić na forum .

pinus  Dołączył: 04 Sty 2009
1 - fajny krajobraz - niepotrzebne te krzaki z lewej strony kadru
2 i 3 - też fajny widok
Najlepsza chyba 4 to drzewo fajnie ujete
5 - bardzo fajnie, jestem ciekaw jakby wygladało zdjecie gdyby byl zrobione z metr dalej tak by nie widac było tej kosodrzewiny z lewej strony.

Ogólnie piękne widoki

gezeb napisał/a:
Na fotosiku też można

dobra spróbuje ; D
jak tylko pogoda na to pozwoli to wybiorę się porobić zdjęcia

Gavreel  Dołączył: 21 Sie 2008
też mam podobne widoczki z gór i... zostawiłem w szufladzie, czyli jednym słowem według mnie nic ciekawego, nie porywają mnie te zdjęcia.

rozumiem ;-)

archi  Dołączył: 30 Gru 2008
Młodsza napisał/a:

jak tylko pogoda na to pozwoli to wybiorę się porobić zdjęcia

Obiecanki cacanki ... ;-)
Pogoda ładna.
Czekamy na drugą serię.

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
No chłopaki - to wam hormony chyba ostro zagrały, bo przy facetach tacy delikatni nie jesteście :mrgreen:
Zgadzam się z Gavreel, widoczki przeciętne z wycieczki. Osobiście najbardziej podoba mi się 4 i 5. Reszta to już totalnie nieciekawe pstryki jak dla mnie.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006
Przepraszam, ale te widoczki nie powinny wyjść z szuflady.
Są to typowe wycieczkowe zdjęcia zrobione kompaktem (Samsung S760). Nie licz na wysoką jakość, ale nie zawsze jakość w zdjęciu jest najważniejsza.
Zdjęcia zabija nuda i nad tym powinnaś popracować. Krajobrazy są jednym z najczęściej fotografowanych motywów, a jest to temat trudny.
Ciemne, trochę zabawy w PS napewno by pomogło.
Nie zrażaj sie i próbuj dalej.

Buczo  Dołączył: 14 Lis 2008
papcio, tak się zapytam, uważasz że zdjęcie zrobione kompaktem = zdjęcie złe? Jeśli tak to wybacz, ale dawno nie słyszałem śmieszniejszej teorii.

Pozdrawiam
Buczo

papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006
Buczo napisał/a:
papcio, tak się zapytam, uważasz że zdjęcie zrobione kompaktem = zdjęcie złe? Jeśli tak to wybacz, ale dawno nie słyszałem śmieszniejszej teorii.

Jakbyś był łaskaw przeczytać moją stopkę to myślę, że nie napisałbyś tego, co powyżej.

papcio napisał/a:
ale nie zawsze jakość w zdjęciu jest najważniejsza

Jak napisałem w swoim poście, zdjęcie musi zainteresować, przykuć uwagę do czegoś, zachwycić lub wywołać wspomnienia.
papcio napisał/a:
typowe wycieczkowe zdjęcia zrobione kompaktem
jest to pewien skrót myślowy określający typ zdjęć kategorii ostatniej z wymienionych wyżej, czyli wywołujące piękne wspomnienia.
Stwierdzenie o kompakcie, łącznie z typem ma na celu pokazanie, że trudno będzie zrobić tym sprzętem krajobraz na miarę NG, a jeżeli trudno, to trzeba mieć pomysł na ciekawe zdjęcie i tego mi tu zabrakło.

archi napisał/a:
Obiecanki cacanki ... ;-)
Pogoda ładna.
Czekamy na drugą serię.

Tak myślałam tylko jest mały problem. Zepsułam aparat. Zbity wyświetlacz. Nowy już wysłany, powinni przysłać w przyszłym tygodniu.

Skocz do: