alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
WOŚP - odbitki - końcówka
Drukarka już stoi! :-D

Proszę zatem tych, którzy wylicytowali odbitki o wklejenie wybranych zdjęć z PAD/bits w tym wątku :-)

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Ta Pani, co stoi po prawej to ta drukarka :?: ;-)

Gratuluję zakupu :-D

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
alkos, Ewe dodajesz do paczki? ;-)

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
matth napisał/a:
Ewe dodajesz do paczki? ;-)

a pakę wysyłają przy użyciu tej niepozornej Sówki ;-)
*puf*

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
j+, air mail 8-)

j+ napisał/a:
a pakę wysyłają przy użyciu tej niepozornej Sówki

Ot to :-D

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
temat chyba powinien brzmieć-

"aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa przyszłooooooooooooooooo nowe ustrojstwo do zagracania mieszkania"
;-)

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Alkos, czym karmiłeś plujkę Epsona, że tak wyrosła? Jakieś nawozy, odżywki, kremy, suplementy diety? Karmię moją HP pasztetem i cały czas jest karłowata i niemrawa... :-P

mateo_m  Dołączył: 17 Maj 2007
alkos, jesli mozna zapytac, bedziesz drukowal na orginalnych tuszach epsona, czy jakis sysyem stalego zasilania bedziesz do drukareczki montowal? Orientujesz sie jakie mniej wiecej koszty wydruku wychodza?

mateo_m napisał/a:
alkos, jesli mozna zapytac, bedziesz drukowal na orginalnych tuszach epsona, czy jakis sysyem stalego zasilania bedziesz do drukareczki montowal? Orientujesz sie jakie mniej wiecej koszty wydruku wychodza?

Juz nigdy zadnych zastępczych tuszy - tylko oryginalne. Lepszy połysk, głębsze czernie, brak problemów z zatykaniem i bandingiem.

Koszty druku na 3800 to ok. 2euro za sam tusz dla przecietnej odbitki A2. Ktos z Luminous Landscape to liczył...

ebelbeb, twoja odbitka juz gotowa. Kurde, to naprawde wyglada jak baryt :shock:

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
alkos napisał/a:
ebelbeb, twoja odbitka juz gotowa. Kurde, to naprawde wyglada jak baryt :shock:
O kurczę, zdjęcie powiększenia już robi większe wrażenie niż samo zdjęcie na ekranie komputera :shock:
ebelbeb, HEJT :!:

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
alkos napisał/a:
Kurde, to naprawde wyglada jak baryt
Wygląda...
Widziałem kilka wystaw tak drukowanych. Zdjęcia robią bardzo pozytywne wrażenie. Ale baryt to baryt.

[ Dodano: 2009-02-12, 13:11 ]
Oczywiście zazdroszczę odbitki, żeby nie było, że jestem jakiś uprzedzony!

tref napisał/a:
Oczywiście zazdroszczę odbitki, żeby nie było, że jestem jakiś uprzedzony!

Ale TEJ nie widziales i nie trzymales w reku. Mam porownanie z barytem: naprawde b. ciezko rozroznic...

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Bez przygladania sie powieszchni emulsji, nie ma szans, zeby zdac slepy test. Moim zdaniem :-)

michalwochna  Dołączył: 31 Sty 2007
Alek, z tego co czytałem to ona też (podobnie jak moja R800) jest zasilana ośmioma tuszami, w tym jeden czarny matowy i jeden błyszczący, czy więc do wydruków czarno-białych stosujesz wyłącznie te dwa "czarne", czy też trzeba to rozbudować o zestaw "szarych" tuszy?

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
Poproszę o tą fotografię:

dzerry napisał/a:
Bez przygladania sie powieszchni emulsji, nie ma szans, zeby zdac slepy test.

Dokladnie - jedyna różnica wychodzi przy dokładnym przyglądaniu się pod światło - występują b. drobne różnice w połysku między tuszem a papierem...

michalwochna napisał/a:
czy więc do wydruków czarno-białych stosujesz wyłącznie te dwa "czarne", czy też trzeba to rozbudować o zestaw "szarych" tuszy?

Epsony zawsze drukują z pełnego koloru, ładnie sobie wszystko mieszajac - ale widać to dopiero pod mikroskopem. Nawet z lupą 10x nie dopatrzysz sie tam kolorowych kropek, natomiast w rzeczywistosci wyglada to tak:

Cz-b drukowane jako kolor:

i jako cz-b:

karmazyniello napisał/a:
Poproszę o tą fotografię:

Ooo, wlasnie sie drukuje ;-)

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
O kurde, ale wypas! To niesprawiedliwe! Ja bede sie caly weekend meczyl z tymi 3 odbitkami :-P

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
o kurcze :shock:
alkos, ja zapłacę, ja też chcę! :-D

Skocz do: