kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Aleś ścisnął tych biedaków :-D .

BartekKw  Dołączył: 12 Gru 2008
22 i 23 bardzo mi sie podoba. bardzo przyjemny kadr i kolorki

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
No. Dałem im wycisk :) Następnym razem dam im trochę powietrza.

Buczo  Dołączył: 14 Lis 2008
Ze zdjęć córki zdecydowanie najbardziej podoba mi się 22, szkoda tylko, że prawe oko jest niemal zupełnie czarne. Natomiast 24 wyszło bardzo blade i w dodatku od modelki odwraca uwagę ten kontrastowy z resztą zdjęcia niebieski element.

Pozdrawiam
Buczo

Dwa wczorajsze zdjęcia z Niemodlina.

25

26

seele  Dołączył: 07 Mar 2007
Bardzo urokliwe zdjęcia, bajkowy nastrój - fajny bw i dobre kadry, zwłaszcza na 26
Jakie były lampy uliczne - rtęciówki?

sushe  Dołączył: 27 Mar 2008
obydwa fajne, ale ten niebieski na 25 trochę bym przygasił

seele napisał/a:
Jakie były lampy uliczne - rtęciówki?

Hm. Nie znam się, ale dla mnie to były żółte sodówki :) Kolory były inne. Wszystko wpadało w żółcie a to co widać to efekt balansu bieli ustawionego na śnieg. Niebieskie światło, o którym pisze sushe jest efektem ubocznym zmiany balansu bieli. Nie mam doświadczenia w robieniu zdjęć nocnych i mogę tutaj kłamać odnośnie lamp. Pewnie jak pochodzę, pocykam i popróbuję obróbki RAW, wtedy mi się oczy otworzą i będę wiedział z jakimi lampami mam do czynienia :)

No to ładnie wyszedłeś z tej wstrętnej żółci sodówek - byłem przekonany, że to jakieś bardziej zimne lampy np. rtęciówki.

seele napisał/a:
No to ładnie wyszedłeś z tej wstrętnej żółci sodówek

Mówią, że głupi to ma zawsze szczęście ;) Wystarczył balans bieli na śnieg i to wszystko. Niewiele w tym mojej zasługi.

Mam jeszcze jedną fotkę

27

Też niezłe choć kusiło by mnie by zrobić to w pionie w oparciu o ten komin z lewej strony kadru.

seele napisał/a:
w oparciu o ten komin

Fakt. Jak będę następnym razem to skorzystam z Twojej rady :) A to nie komin, ale maszt telekomunikacyjny. Wysoki jak diabli :)

MichalR
[Usunięty]
25 imho najlepsze, przede wszystkim ze wzgledu na brak balaganu w budynkach, co widac na kolejnych pracach. Poza tym podoba mi sie ten niebieski odcien, wprowadza fajne odstepstwo od standardowych swiatel latarni.

Pozdrawiam,
Michal

Koteki  Dołączył: 21 Paź 2007
Przyjemne zdjęcia Kndr. 26, mimo, że jak ktoś zauważył, trochę przeładowane przez te budynki, wydaje mi się najlepsze. 25 - może jakieś kadrowanie by nieco poprawiło kompozycję, chociaż szkoda i wody i niebieskiego światła na śniegu... Sam nie wiem :roll:

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
25,26,27 wszystkie dobre jak na moj gust

White  Dołączył: 31 Paź 2008
25 najlepsza kompozycja z ostatnich trzech, fajny odrealniony klimat i światło.

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Bardzo ładnie wyszły Ci te nocne zdjęcia. Zwłaszcza 25.

BartekKw  Dołączył: 12 Gru 2008
Baaardzo sympatyczne zdjęcia, aczkolwiek mam wrażenie że drzewa z jemiołą na zdjęciu 25 jakoś za bardzo próbują przebić sie na pierwszy plan - nie wiem skąd mam takie odczucie , moze to wynik obróbki ????

piotrek0001  Dołączył: 05 Sty 2009
25,26,27 to HDR czy ... ten "backgreting" .. czy jak to tam się nazywa ?

27 - uciąłeś antenę od domku
25 - widzę brzydkiego krzaka z lewej ja bym wykadrował
26- możesz się przyczepić że się czepiam, ale bym wykadrował tego tj usunął kawałek drzewa co weszło z lewej u góry. ;-)

22- drugi plan jako woreczki ? :-/
24. drugi plan i widoczne woreczki.. trochę szkoda że ci nie pozowała w innym miejscu

Koteki  Dołączył: 21 Paź 2007
Do zdjęć bym się specjalnie nie czepiał, ale używanie drugiego planu jako woreczka?! Co za pomysł :!: :evilsmile:

Pozdrawiam serdecznie ;-) :-B

P.S.
I nie czepiaj się, że się czepiam!

Skocz do: