Też próbuję zgłębić ten temat, bo 3-4 dni temu padł teściowi dekoder Echostara, a ma umowę już na czas nieokreślony i przy jej rozwiązaniu obowiązuje 3 miesięczny okres wypowiedzenia

Ponieważ dekoder wykupił więc nie chcą mu wymienić na nowy, można niby zapłacić (jakby w ramach naprawy 70 czy 80zł i za dwa tygodnie przywiozą nowy). Można też bez zrywania abonamentu wziąć sobie tego Samsunga HD w promocji, ale trzeba zapłacić za niego 299zł. Pomyślałem więc, że kupię właśnie takiego Samsunga na Allegro za 105zł + przesyłka z miesięcznym abonamentem gratis (Familijny + Relax).
Zarzuciłem swój problem kilku sprzedawcowm i niestety, wszyscy stwierdzili, że karta jest przypisana do dekodera i nie da się jej włożyć do tego Samsunga tak aby z nią współpracował. Jeden napisał, że może Polsat da się uprosić i da mi nową kartę (w to nie wierzę). Jeden napisał, że po tym miesiącu można podpisać z Polsatem umowę dla tego dekodera (tylko, po co mi nowa umowa, skoro w starej muszę płacić abonament przynajmniej jeszcze przez 3 miesiące?).
Ogólnie to jakaś masakra jest.
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek