Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Crow napisał/a:
A piorunująco szybki AF rodem z kamyka? Mało a cieszy :-P

Chyba to jedno by się przydało poprawić. Żeby AF w K30D mykał jak kamyk :-D

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Ja tam chciałbym większy wizjer :roll: i to chyba wszystko :mrgreen:
Co do reszty niewiel mi brakuje, może matryca z większą rozpiętością tonalną to też byłoby fajne i chyba tyle

polsatan  Dołączył: 31 Sty 2009
Co go gx-20 to na allegro stoi nowa za 1999, i nikt nie chce się nią zaopiekować... Co prawda sprowadzany i to jest licytacja, aczkolwiek sądze, że możnaby się dogadać ze sprzedawcą jakby ktoś chciał...
W sumie to się nawet nie dziwie, że jakoś nikt nawet nie chce rozpocząć licytacji... Napis "Pentax" jest ładniejszy ;D

Swoją drogą, wiele osób czeka na te najbliższe targi... Zawsze jest nadzieja, że może pentax wypuści coś nowego, przez co ceny obecnych produktów spadną.. ;)

Co do k30d to ja bym liczył, że coś pokombinują z procesorem obrazu tak, aby troszkę mniej szumiało i szybciej pstrykało... Bo z zewnątrz nie mają co kombinować ;) Teraz pole do popisu dla programistów ;)

polsatan napisał/a:
Co do k30d to ja bym liczył, że coś pokombinują z procesorem obrazu tak, aby troszkę mniej szumiało...

Na przykładzie Canona 50D widać, że przy tej ilości pikseli na niepełnej klatce szumy są nie do obejścia...
Ja tam na szumy i wolny AF nie narzekam. Pstrykam głownie landszafty, praktycznie zawsze na 100 ISO ze statywem. Nic mi nie ucieknie, nic mi nie szumi :lol:

Marvika  Dołączyła: 11 Lut 2009
Czy mógłby mi ktoś napisać, gdzie mam szukać informacji o tym jaką mam wersję programu w K20, proszę :)

Przytrzymując guzik MENU włącz aparat.

Marvika  Dołączyła: 11 Lut 2009
Dziękuję :***

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
rjan napisał/a:
Generalnie chodzi o to, że skoro do Pentaksa nie ma wersji HSM, to śrubokręty powinny być tańsze, ponieważ i technologia tych szkieł jest tańsza.
A niby dlaczego cena miałaby być ściśle powiązana z kosztami produkcji?

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
LDevil napisał/a:
A niby dlaczego cena miałaby być ściśle powiązana z kosztami produkcji?

Hm... najprościej :

wynalezienie i dopasowanie HSM--a dla Pentaksa kosztuje 1000 zł (dla przykładu). Kiedy sprzedasz tego np. 1000 sztuk to w każdym jest złotówka zwracająca koszty (zakładamy). Jeżeli sprzedasz 2000 sztuk, to w każdym może być złotówka (już na tym zarabiasz) albo 0,50 groszy by pokryć koszty. Wtedy szkiełko nie musi kosztować np. 20 zł a może 19,50. Im więcej sprzedasz tym koszt związany z wynalezieniem i dopasowaniem czegoś rozłoży się na większą ilość - w efekcie końcowym cena jest niższa. Poczytaj o czymś takim jak korzyść skali.

dezz  Dołączył: 03 Sty 2009
k200d idzie pod młotek :roll:

czy tu jest dział giełda?

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
dezz napisał/a:
czy tu jest dział giełda?

http://pentax.org.pl/viewforum.php?f=10 :roll:

dezz  Dołączył: 03 Sty 2009
Dzięki. jakoś strasznie zakopany. według mnie.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Na głównej stronie jest nie bardziej zakopany od wątku, w którym piszesz...

Skocz do: