seele  Dołączył: 07 Mar 2007
14 pomysł fajny ale bym przekadrował - przyciął dół i prawą stronę do krawędzi muru, róże zawędrowały by w okolicę mocnego punktu.

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
To już wolałem Twój widoczek mimo, że należałoby go poprawić. Po pierwsze krzywe. Po drugie ostrośc poszła poza płatki kwiatków. Długi czas na tego rodzaju zdjęciu nie bardzo znajduje uzasadnienie. Na tym zdjęciu jakby za dużo się dzieje w stosunku do tego na czym mamy zatrzymać wzrok. Po prostu mi się nie podoba. Sorki.

dybon  Dołączył: 05 Gru 2007
jaczes , a jak z Twoim sprzętem, odzyskałeś czy masz coś nowego?

Macky  Dołączył: 28 Lis 2008
A mi się nie podoba kadr. Trochę bałaganiarski. Gdyby obciąć tą wnękę po prawej stronie, byłoby chyba ciekawsze. I też mam wątpliwości co do ostrości, albo mój monitor fiksuje:(

jaczes  Dołączył: 19 Lut 2008
dybon napisał/a:
jaczes , a jak z Twoim sprzętem, odzyskałeś czy masz coś nowego?

Niestety, wymiar sprawiedliwości nie zadziałał tym razem... więc zatrudniłem się na drugim etacie (w pewnym momencie byłem zatrudniony w 3 firmach na raz ;)) zaprojektowałem 2 strony i przyjąłem zaliczkę na sklep internetowy... no i dzięki temu kupiłem sobie nówkę jedynego słusznego modelu marki Pentax - K20D ;) Szklarni i lampy sobie jeszcze nie odkupiłem więc latam z kitem2 (do wygody łatwo się przyzwyczaić i czasami brakuje mi 18-250).

Tego nowego nazwałem Junior ;)

dzięki za komentarze

15. k20d + kit (z góry przepraszam za ostrość - to było extremalne focenie na płocie stoczni)

No niestety jakościowo zdjęcie szału nie robi choć efekt ciekawy.

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Jeśli pominąć ostrość to 15 jest dla mnie super :)

pomyślałem, ze trzeba będzie coś wstawić bo wątek spadnie na drugą stronę ;) Więc daję takie dwa kasztanki z szuflady:

16. k20d + 18-250

17. k20d + 18-250

pozdrawiam!

Buczo  Dołączył: 14 Lis 2008
Pajączek wyszedł świetnie, ta nieostrość dodaje tylko uroku :-) bardzo podoba mi się to zdjęcie.

Natomiast na dwóch ostatnich, wydaje mi się, że kasztany giną przytłoczone albo tymi uschniętymi liśćmi albo tym, że leżą w cieniu.

Pozdrawiam
Buczo

kasylwia  Dołączyła: 07 Lip 2008
15 fajna.
16, 17 takie dla mnie żadne. Ale co kto lubi.

Pozdrawiam

Kasztanek od strony kadru bardzo źle pokazany. Zapanował chaos :mrgreen: . Ale może innym się bardziej spodoba. I jeszcze jedno, światła zdecydowanie za mało.

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Nie widzę kasztanów na 16 i 17. Może lepiej pojechać na Plac Pigalle? Podobna tam są najlepsze :) Wracając do tematu. Wydaje mi się, że rozkład światła nie skupia wzroku na tym co potrzeba. Nawet w takim chaosie mógłbyś wyłowić kasztany jeśli tak ustawiłbyś kadr, żeby leżały w najsilniejszym strumieniu światła. Tutaj bardziej przypomina to jakieś zmiatki oświetlone słońcem. Nie wiadomo o co chodzi. Poza tym dla mnie jest za ciemno.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
11. dobry kadr, fajna tonacja. Doskonała pocztówka. W bardzo dobrym znaczeniu tego słowa. Z mojej strony gratulacje.

kurcze, spadłem na 2 stronę....

18. K20 + Kit II "Architektura Gór"

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
18 fajne, choć warto zwrócić uwagę na detale. Te poucinane drzewka na brzegach niepotrzebne są. Poza tym nie wiem, czy nie trzeba byłoby dodać z pół działki światła?

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
1-6.Dobre ale bez zachwytu.
12.Brawo.Świetny pomysł.
13.Ciut za ciemne ale przyjemny dla oka widoczek.
15.Dobra,tylko ta ostrość.
16,17.Jak dla mnie to nic ciekawego,zwykłe pstryki.

marbud  Dołączył: 20 Cze 2008
18 troche poucinac po bokach i bedzie miód malina

Macky  Dołączył: 28 Lis 2008
18... i wyprostowac, bo u mnie sie wali w lewo

własnie na stacjonarnym zauwazyłem, ze 18 którą ostatnio wkleiłem to zupełnie co innego niż wkleiałem na laptopie... tam jest o wiele jaśneijsze,a przez to o wiele delikatniejsze.

Kościół wali się lekko w prawo, łatwo to się da naprostować. Ponadto użyłbym Dodge tool do wydobycie nieco więcej światełka z tego budyneczku. Poza tym przyjemne zdjęcie.

Skocz do: