BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
1x.com -- WOW! Już stamtąd nie wyjdę. Oniemiałem.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
YellowLabel, nawet fajne, ale masa photoshopa mnie przygniata :-?

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
fajne zdjęcia - jak mi odrzucili zdjęcie testowe powiedziałem sobie "dobry portal". :)

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
mi również pierwsze zdjęcie odrzucili... niezły poziom, od dawna szukałem takiego serwisu...
matth napisał/a:
ale masa photoshopa mnie przygniata

a mnie przygniata fakt, że niektórzy nie mogą się przyzwyczaić, że photoshop jest na porządku dziennym w tych czasach... no chyba, że ktoś PSa nie zna, to w ten sposób usprawiedliwia swoją niewiedzę...

matth, takie czasy.
Trzeba się przyzwyczaić po prostu :)

kiedyś się odbitki czy klisze obrabiało chemią, pędzlem itd... teraz jest photoshop. Proste. Oldskólowcy (:)) mogą jęczeć że to już nie to samo co kiedyś, ale... Świat idzie do przodu.

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
f2 to fajna galeria. Ale dostać się tam chyba nie jest łatwo...

zbyllu  Dołączył: 01 Mar 2008
Stachu napisał/a:
f2

Ale co?
f2 kropka com to ubrania sportowe
f2 kropka pl to coś nie bardzo uruchomione
Gdzie jest to fajne f2?

http://f2.art.pl/

google.com -- f2

:P

zbyllu  Dołączył: 01 Mar 2008
YellowLabel napisał/a:
http://f2.art.pl/

google.com -- f2

:P

Dzięki.
Głupi jestem, wybaczcie głupiemu. :-|

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
hitman1986, co innego użyć PS'a żeby coś tam poprawić, ale zdjęcie dalej wygląda jak zdjęcie. Co innego zrobić z niego grafikę i upierać się, że to zdjęcie.

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
nie podoba mi się to f2 - za dużo tam reportażu/streeta

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
a naszemu koledze z forum sie udało na 1x.com :-D http://1x.com/photos/everyday/22028/

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
Kurna! Znam to zdjęcie ale nie pamiętam czyje to :roll: Przypomnij proszę.

Keek  Dołączył: 25 Cze 2008
Tak. Zdecydowanie f2. Tyle, ze za duzo tam fotografii.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
tomekz napisał/a:
Ja lubię 1x.com (onexposure.com).

ciekawe zdjecia

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
nemo napisał/a:
Kurna! Znam to zdjęcie ale nie pamiętam czyje to Przypomnij proszę.
z tego co pamietam ente ale glowy nie dam

Johanson  Dołączył: 28 Cze 2008
YellowLabel napisał/a:
1x.com -- WOW! Już stamtąd nie wyjdę. Oniemiałem.

1x to jedna z najlepszych galerii internetowych, dziennie wypuszcza się tam około 20- 30 starannie wyselekcjonowanych zdjęć, dla każdego autora sukcesem jest przejść przez
wysokie wymagania stawiane przez moderatorów, i umieścić tam swoje prace. Cechą charakterystyczną świetna jakość techniczna pokazywanych tam zdjęć.
Niestety żadna z polskich galerii nie może się równać jakością zdjęć i prestiżem - u nas stawia się na totalną masówkę, im większy obrót tym lepiej. Dlatego w tym szambie często po prostu giną zdjęcia bardzo wartościowe
Niestety teza, że im większa galeria i więcej ma użytkowników tym lepiej jest zgubna i prowadzi na jakościową mieliznę i obniżenie poziomu.
Zresztą skala i zasięg są całkowicie różne - na obiektywnych przez pierwsze dwa dni jedno z moich zdjęć odwiedziło 100 osób, na 1x - 1500

Keek  Dołączył: 25 Cze 2008
Ale w temacie jest spolecznosciowa, a nie fotograficzna.
Nadal polecam f2 - chociaz to juz nie to co kiedys, chlip...

A nie prościej umówić się, że publikujemy fotografie na flickrze, dodajemy je do grupy pentax@pl która tam istnieje i ma mniej fotek niż niejedno portfolio ( :) ) i tylko od czasu do czasu ktoś sobie o niej przypomina? Komentować fotki możemu tu, w ramach hyde-parku, albo na flickrze bezpośrednio. Marzy mi się też akcja tematyczna jak na pentaxforums. Tam co tydzień czy dwa, rzucane jest hasło, czasem mocno pokręcone i ludzie wrzucają foty które do tego tematu się odnoszą. Innym zwyczajem z flickra jest "komentuj fotki gościa powyżej". Bo bolączką flickra jest - co już wielokrotnie podkreślałem - to co jest jego największą zaletą. Na flickra w tygodniu wchodzi tyle zdjęć ile w naszym plfoto.com jest fotek ogółem ;) Aby doczekać się komentarza, trzeba mieć albo niesamowite szczęście, albo dużą grupę znajomych ;)

Skocz do: