Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Kytutr napisał/a:
rudy, jak na Irlandczyka przystało :-)

Ej, bez schodzenia na politykę! :lol:

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
A czym zrobiłaś cień? Bo słyszałem że w województwie dublińskim chmury i deszcz non-stop ;-)

Nusydnas  Dołączyła: 21 Sty 2008
falling blue
9.

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
Kotek bardzo fajny, z poprzedniego zdjęcia dziewczyna z wiatraczkiem również :-)
Ostatnie chyba jednak zbyt "nijakie" - nic mnie w tym zdjęciu nie przyciąga, nie zwraca uwagi...

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
Cytat
falling blue
9. Pomysł nie jest zły, ale przesunąłbym się z aparatem w lewo. Ładna modelka, ale nie widać jej, tylko wygięte w łuk ciało. Chyba, że to była taka koncepcja :-> , to nie dyskutuje.

dokładnie
taka była koncepcja ;)

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
Nusydnas napisał/a:
taka była koncepcja ;)
to nie dyskutuje ;-)

Orpheo  Dołączył: 21 Maj 2008
Nusydnas szanuję koncepcję, szanuję kolorystykę, szanuję wykonanie :-)
ALE - dlaczego szanowna modelka nie spojrzała "mniej-więcej" w stronę obiektywu ? Wybacz - przyjrzyj się dokładnie - wygląda jak oparty o ścianę manekin ze sklepu z ciuchami (nie ubliżając ABSOLUTNIE modelce!). I w takim przypadku moim skromnym zdaniem żadne "blue" nie pomoże ;-)

Orpheo, właśnie takie było moje zamierzenie, skupienie uwagi na łuku ciała a nie twarzy modelki. To na pewno nie jest nieprzemyślany kadr. I nie mam nic przeciwko skojarzeniom z manekinem ;)

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Chyba dobrze ci wyszło, bo ja zwróciłem uwagę najpierw na ułożenie ciała. I takie ujęcie mi sie podoba. Do tego kolorki ładnie odcinają panią od reszty.
A dopiero potem przeczytałem o reszcie. ;-)

mkdexter  Dołączył: 19 Lis 2006
9. Co do kadru, to dla mnie za ciasno na górze. Jeszcze modelka tak skosem, jakby ją kadr uciskał ;) Poza tym nie ma ryzyka, że modelka będzie patrzeć banalnie bo posturę ma osoby wyczekującej kogoś ;) albo taką katalogową, co by to płaszcz zareklamować. W każdym razie ważne, że efekt jest. Jedynie nie wiem, czy to mój CRT, czy ta kostka i tło na drugim planie jest takie mdłe, szare.

Mrówka  Dołączyła: 28 Lip 2008
6 - urocze ponad miarę - Mrów kocha
7 - nie, ta Pani dziwnie się ułożyła

A ten kot jest co najmniej fajny.

Cytat
Jedynie nie wiem, czy to mój CRT, czy ta kostka i tło na drugim planie jest takie mdłe, szare.

Czyli takie, jakie były w rzeczywistości ;) Ale, mówiąc serio, mogę mieć zasadniczy problem z kolorami, bo od jakiegoś czasu jestem zmuszona obrabiać swoje zdjęcia na laptopie.
Dziękuję wszystkim za komentarze :)

[ Dodano: 2009-02-16, 10:43 ]
Wczorajsza sesja na Kazimierzu:
10.

11.

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
Pokaż jeszcze kota :)

cardioceras  Dołączyła: 20 Cze 2008
Nusydnas, pokaż 11. w kolorze :->

carrie  Dołączyła: 30 Gru 2008
6. bardzo fajna. Kolorki super.

mkdexter  Dołączył: 19 Lis 2006
Nusydnas, 11 fajne, szkoda, że tylko głowa trochę ucięta odrobinę, dla mnie to albo więcej uciąć, albo pokazać całą ;-)

Cardioceras w kolorze to zdjęcie jest mało interesujące, naprawdę. I nie ratuje go nawet widoczny czubek głowy modelki, który wycięłam przy kadrowaniu (mkdexter, proszę, nie każ mi go poprawiać ;)
A teraz zdjęcie z kotem, zgodnie z życzeniem Ijona :)

12.

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Podoba mi się 11 - tak jak jest w B&W. 12 jakoś nie bardzo mi pasuje. Nie przekonuje mnie ziarno. Kot jak kot, ale bardzo podoba mi się znaczek kota w prawym górnym rogu i intrygująca maska. Całość kadru zmusza do zastanowienia, ale pozycja kota dla mnie trochę mało ciekawa.

Pozycja kota (o imieniu Bohun) jest mocno spontaniczna - chyba nie miał okazji ćwiczyć pozowania. Chociaż podobno tego samego dnia, w którym było zrobione zdjęcie, występował w telewizji. Trudno mi w to uwierzyć, bo był raczej camera shy, ale i tak mam dług wdzięczności wobec sympatycznych państwa z ulicy Józefa za użyczenie pupila do sesji :)

Skocz do: