kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
8 od strony obróbki i koloru jestem za. Choć to nie mój styl więc więcej nie powiem :mrgreen: ,

9 Bardzo dobre zdjęcie. Duża poprawa w stos. do poprzednich dokonań.

10 Przesaturowałeś jednak trochę z tym niebem. Poza tym zdjęcie leci w prawo. Kadrując szkoda, że nie ująłeś idealnej symetrii niebo z dołem tak, by równa odległość do krawędzi dzieliła oba wierzchołki (mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi, późno już jest :mrgreen: ). Szkoda też, że wkradła się w kadr ta gałąź. Z dobrych stron muszę napisać, że poza tym tym niebieskim kolorystyka bardzo na plus. Gdyby chodziło o mnie lekko bym oziębił temp. barw.

Ale ogólnie dużo lepiej w stos. do poprzednich zdjęć.

sushe  Dołączył: 27 Mar 2008
dzięki za komentarze :-B
kulten napisał/a:
10 Przesaturowałeś jednak trochę z tym niebem.

zamierzone to było, wisi u mnie na ścianie 20x30 cm i każdy kto ją ogląda - zawiesza się na chwilę 8-)
gałąź zamyka mi lewą stronę :mrgreen: a poza tym nie chciało mi się jej wycinać ;-) :-B

sushe napisał/a:
kulten napisał/a:
10 Przesaturowałeś jednak trochę z tym niebem.

zamierzone to było, wisi u mnie na ścianie 20x30 cm i każdy kto ją ogląda - zawiesza się na chwilę 8-)
gałąź zamyka mi lewą stronę :mrgreen: a poza tym nie chciało mi się jej wycinać ;-) :-B

Jak Ci się podoba to super, to w końcu Twój odbiór zdjęcia finalnie liczy się najbardziej. Gałęzie wystarczyło wystemplować, to tylko kolka minut roboty.

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Dla mnie bardzo przyjemne zdjęcia z nowej serii 8,9,10. Fajnie się je ogląda. Wyraziste, ładne i ostre. Ciekawe kadry. Nie mam faworyta. Każde na swój sposób ciekawe, jak dla mnie.

dziękuję za dotychczasowe komentarze :-B
teraz trochę leśnych zdjęć

11

12

13

Nie wyostrzyłeś aby zanadto? :mrgreen:

trochę wyostrzane było :-D

za bardzo?

To pierwsza rzecz jaka mi się rzuciła w oczy więc chyba za bardzo. Ale ogólnie ładne widoczki.

seele  Dołączył: 07 Mar 2007
Z "Tynieckich" te sepiowe najlepsze i szkoda, że ostatnie zrobiłeś w trochę za mocnym kolorze myślę, że warto było zostawić w sepii lepiej by wyglądało i pasowało.
Z nastepnych fajne skałki ale na 12 odciął bym ten ciemny dół. Na 13 bohaterem zdjęcia jest dzieciak z lewej bo pokazał buzie - fajne zdjęcie z pomysłem choć ja kadrował bym w pionie bo ... główne "motywy" są też pionowe.

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
W nowej serii najbardziej podoba mi się 13 - dla mnie to świetny przykład na to jak wychwycić porządek w otoczeniu i wpleść coś od siebie. Mamy tutaj tylko dwa elementy tła - liście i prostopadłe drzewa. Dodatkowo przejście do B&W spowodowało zmniejszenie krzykliwości tła. Postacie, jako coś odmiennego od tła od razu zwracają uwagę. Świetna robota. Być może byłoby lepiej gdyby wszystkie twarze były widoczne. 11 i 12 to ładne widoczki, ale na 12 jest, moim zdaniem, lepsze światło (choć faktycznie ja też widzę efekt przestrzenia).

12-tkę mam też w wersji z odciętym dołem, na 13 wszystkie twarze miały być właśnie schowane za drzewami, ale AF za długo łapał ostrość :-> i młodemu się znudziło czekanie :lol:

White  Dołączył: 31 Paź 2008
13 podoba mi się, fajne zdjęcie albumowe, dobry pomysł.

pinus  Dołączył: 04 Sty 2009
10 bardzo fajne (żonce mojej też sie podoba)
skałki takie sobie zwykłe pstryk
a te w lesie dosyć pomysłowe

dziękuję za komentarze,
teraz coś nowego

14

15

przy okazji zapraszam również na mojego fotobloga :oops:

http://k10pentaxian.blogspot.com/

seele  Dołączył: 07 Mar 2007
14 fajnie zestawiona statyczność "modelki" z dynamicznym bałaganem tłumu w tle

Street i reporterka to nie mój styl. Więc nie mogę za bardzo skomentować tych ostatnich zdjęć. Ale chyba nie boicie się zimy az tak bardzo by nie wyjść w teren? :mrgreen:

kulten napisał/a:
Street i reporterka to nie mój styl. Więc nie mogę za bardzo skomentować tych ostatnich zdjęć. Ale chyba nie boicie się zimy az tak bardzo by nie wyjść w teren? :mrgreen:

mam sporo zdjęć zimowych ale jakoś brakuje czasu żeby je obrobić, może na wiosnę zdążę ;-)

anex  Dołączyła: 07 Sty 2009
14 - fajny portret, tylko szkoda ze z profilu
15 - jakoś mi nie leży, po prostu takie pstrykniecie, chociaz przy tym tłumie ciezko było zrobic cos lepszego

pinus  Dołączył: 04 Sty 2009
14-Ładny portret.
15-To z tym mimem to jakoś nie przemawia do mnie

andy68  Dołączył: 11 Wrz 2008
anex napisał/a:
14 - fajny portret, tylko szkoda ze z profilu

a mnie sie własnie podoba zwłaszcza GO odpowiednia wg mnie

Skocz do: