heretyk
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
pozdrawiam,
dzerrry
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
http://www.flickr.com/photos/szejkjorbuti/
K-5 i reszta
PK napisał/a:Sepia.... zwłaszcza ta bezpośrednio z cyfrówki. Ochyda, nieopisane szkaradztwo*
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Winieta jest fajna - ja sobie dodałem ją poprzez założenie ... Skylighta na obiektyw. Choć przyznam się że ostatnio w kilku przypadkach lekko ją pogłębiałem na niektórych zdjęciach.jorge.martinez napisał/a:dodaniem winiety
Co to jest: leży w trawie i nie dycha? Kadycha
Samp napisał/a:A jeśli w fotografii dostrzegamy |fotografię + obróbkę| to już jest coś nie halo, nie jest to |fotografia|.
heretyk
Ale z drugiej strony to ciekawe jest z ta sepia. To jest chyba jednyna z tajemnych technik fotograficznych, swiadomosc ktorej przebila sie do ogolu. Co prawda powszechne pojecie ma niewiele wspolnego z faktycznym, ale jak powiesz sepia, to jednak 99% respondentow odpowie, ze slyszalo.jorge.martinez napisał/a:Ja również nie rozumiem zachwytu nad sepią. Albo kolor albo BW.
pozdrawiam,
dzerrry
Desmond napisał/a:Dobrze zrobiony HDR może być bardzo piękny
heretyk
Yashica Mat124, Canon 100d
Stachu napisał/a:
http://www.shannonrichardson.com/electrolite.html
Próbowałem nawet osiągnąć taki efekt na swoich skanach, ale nie bardzo mi to wyszło...
Po prostu sepia kojarzy się ze starymi zdjęciami i tyle. Ja jak zobaczyłam tonowanie (tradycyjne) na inne kolory, to też stwierdziłam, że jeśli tonowanie, to tylko sepia.dzerry napisał/a:To jest chyba jednyna z tajemnych technik fotograficznych, swiadomosc ktorej przebila sie do ogolu. Co prawda powszechne pojecie ma niewiele wspolnego z faktycznym, ale jak powiesz sepia, to jednak 99% respondentow odpowie, ze slyszalo.
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20