kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Cały kadr 7 jest moim zdaniem lepszy. Dopiero tutaj dostrzegłem odbicie w szybie :) Podoba mi się też 9. Bardzo dobre zdjęcia to 10 w wersji b&w. 14 też bardzo ładne. Uff. Dużo zdjęć.

mlmar  Dołączył: 03 Lip 2008
14 zdecydowanie udane, na prawde jest bardzo stare? (;

kasylwia  Dołączyła: 07 Lip 2008
W związku z przebywaniem na L4, zdjęcie domowe

Będę wdzięczna za opinie.

17

18

19

Koteki  Dołączył: 21 Paź 2007
18. Chyba nieco nietypowa kompozycja, ale ciekawe. 19 - przyjemna ta miękkość i kolorystyka.
Z wcześniej publikowanych zdjęć podoba mi się 9. 16 też przyjemna, ale nieco krzywa :-)

piotrek0001  Dołączył: 05 Sty 2009
Zanim zaczne pisać swoje zdanie na temat zdjęc przytoczę coś:
"Słomy w oku nie widzisz a igłę u człowieka zobaczysz ", wiem wiem to nie było tak ale nie pamiętam oryginału wiec stworzyłem swój. :)
"Najlepiej sie krytykuje innych "
Ok no to zaczynamy :D
1- Szczerze nie wiem co to ma przedstawiać, domyślam się że grę cieni ale nie wyszło
2- Kurde nie ma się do czego zbytnio przyczepić , może nieco kontrast
3- Mało żywe kolory oraz ucięty kwiatek
4- Centralny kadr i mało ostre
5- No ok może być
6- Podoba mi się
7- zły kadr, nie podobają mi sie kolory i wogóle wykonanie
8- Dał bym ostrość na twarz a nie na spodnie chłopaka
9- ,10,11 nie wypowiadam się
12- za ciemna maszkara
13- ok
14- 15, fajne ale bym lekko podniusł kontrast
16- jakoś mi umkneło to zdjęcie ?!
17- brzydkie, brzydkie i jeszcze raz brzydkie. coś upaćkane po lewej stronie i wyblakłe kolory
18- mało wyraźne i lekko ucięte włosy
19- jak dla mnie za mało wyraźne i za miekke .

seele  Dołączył: 07 Mar 2007
17 nazwał bym żartobliwym bo kadr w stylu "... Akuku ... jestem..." ale trochę jak przez zaparowaną szybę :)
18 dobry kadr - choć milimetr szerzej nie zawadziło by (czubek głowy) no i masz to w kolorze?
19 tu też można by trochę szerzej lub ... znacznie ciaśniej, kolorki mi się podobają ale obróbka ... wyszło bardziej mgliście niż miękko choć to sprawa gustu i monitora.

papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006
4 mi sie nie podoba.
A reszta jest bardzo ciekawa :-)

seele, tak, 17 robiona przez dwie szyby

to jeszcze z poprzedniej sesji, tylko kolor, bez softu, proszę nie gańcie mnie za kadrowanie ale na to raczej nie miałam dużego wpływu.

20.

21.

22.

23.

Znacznie lepiej i kadrowo i kolorowo - dla mnie najlepsze 22, a na 23 przeszkadza trochę tatuaż, a szkoda. Można by też lekko obniżyć aparat i porobić bardziej portretowo (ciaśniej) zdjęcia bo modelka wdzięczna :)

Lubie takie zdecydowane ale nie jaskrawe kolory.

P.S. Odpuść sobie te zmiękczenia tak jest lepiej

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
17 - lichutko wyszedł ptaszek. Zdjęcie przez szybę nie należą raczej do udanych.

18 - dobre bw i zdecydowanie najlepsze ze wszystkich portretów tej osoby (chyba autoportret?)

Następne zbyt podobne kadrowanie co stanowi ich minus.

kulten napisał/a:
(chyba autoportret?)

Co mnie zdradziło?

Za wysoko ustawiony ... statyw :evilsmile:

Tego nie wzięłam pod uwagę ;-)

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
kasylwia, a teraz nie patrz na komentarze i zapytaj siebie, które to z ostatnio prezentowanych zdjęć jest dobre w Twoim mniemaniu?
Mnie odpowiada nr. 19 - jej miękkość uwarunkowana jest urodą modelki, a modelką jest ładną.
MZ, pasi.

quasi, prawdę mówiąc 19. Na nim sama sobie się podobam. A pozostałe musiałabym przerabiać tak długo aż doszłabym do momentu "no, teraz to nawet ładna jestem"

Nie lubię obecnej pory roku ale... jakieś takie dwa zimowe udało mi się zrobić. Co sądzicie?

24.

25.

Spacerowe pstryki... ale na 25 fajnie znaleziony rytm po przkątnej kadru, a na 24 cienie choć tu ostrzył bym na początek i próbował zrobić z większej wysokości no i na obu trochę więcej kontrastu by się zdało.

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Na 25 wzorek łądnie wypatrzony.

Ale jak możesz mówić, że nie lubisz zimy. Patrz jakie daje szanse (zapożyczone z forum nikona)
link1
link2

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Podobają mi się 17 (ciekawe spojrzenie ptaszka i kolorystyka) i 24 i 25 (ciekawe cienie i ładne tropy). Portrety, w moim odczuciu, słabiej wypadły. Gdybym miał wybierać spośród nich to wybrałbym 18 - jest najbardziej ostre, postać wypełnia cały kadr i dobrze jej służy B&W. Generalnie w portretach brak mi dobrej ostrości i wszystkie robione z tego samego ujęcia, które nie bardzo mi się podoba.

kristofo  Dołączył: 28 Lut 2007
20-23 bardzo przyjemne zdjęcia.

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
hmmm tak szybko
na tak 18 za BW, 19 za kolor czy klimat
na nie 18, 22, 23 za spojrzenie jakby grozne
Innych nie komentuje bo nie znam sie na nich wiec nie bede nic pisal
to tak ode mnie :)

Skocz do: