TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
  Jak Zarobić Online ?
a tak z nudów ... Wiecie może jak można zarobić trochę pln Legalnie przez internet lub wykonując jakieś usługi internetowe ?

Temat jak najbardziej wolny i skłaniający do wyrażania swoich opinii i zebrania doświadczeń.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Teraz kilka osób zdradzi swoje plany na ebiznes, jak zarobić kokosy. A następnie parę tysięcy uzytkowników powieli ich pomysł.

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
Hehe: statek z bananami sprzedać z zyskiem :)

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
to nie chodzi o kokosy ani wielkie biznesy przeca

Danin  Dołączył: 10 Gru 2007
Strona internetowa i reklamy na początek. 8-)

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
Niekoniecznie na początek. Można na tym zbić kokosa ;-) .

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
Pomijając patent z bananami, można sprzedawać zdjęcia na stockach. Albo własny serwis ze zdjęciami otworzyć (mam na myśli własną galeryjkę z możliwością kupna zdjęć, nie kolejny serwis wymiany zdjec dla 10000 mln ludzi).

Reklamy to tez pomysł, ale najpierw ludzie musza mieć powody by w nie klikać - mało z nich kliknie, tak więc musi być duży ruch by ten 0,01% odwiedzających przyniósl już sensowny dochód. Ale duży ruch = duze obciążenie i duży transfer. Więc więcej trzeba wydać na serwer ...

Albo jeszcze ... FOREX :)

Jeszcze SECOND LIVE - zwłaszcza że tamtejsza waluta jest wymienialna na (chyba) ewro :)

TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
a Propo Tych reklam skąd je brać i na jakiej zasadzie się to odbywa ?

TTomek  Dołączył: 02 Mar 2008
TomaSzSz, np od google: https://www.google.com/adsense/

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
Na przykład na takiej:
http://www.milliondollarhomepage.com/
;-)

Wito76  Dołączył: 10 Kwi 2008
Stachu, Makabrycznie to wyglada. Co to jest?

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Wito76, gosc zrobil strone 1 megapiksli i sprzedawal piksele po dolarze. Jak widac sprzedal wszystkie.

... i zarobił krocie.

MateuszG  Dołączył: 29 Paź 2008
YellowLabel napisał/a:
... i zarobił krocie.

dokładnie to 1 milion $ ;-)

Ja sam planuję zrobić "internetowy" interes ...

tutaj np. ludzie zarabiają całkiem niezłą kasę na kontach rapidshare.com

http://www.allegro.pl/ite..._1_sekunde.html

http://www.allegro.pl/ite...zed_wplata.html

jak widać sprzedawca spokojnie ma na czysto ponad 1000zł na 1 aukcji ! (patrzcie ile już sprzedał)

ja już osobiście mam plan zarobienia co najmniej 300-400zł na 1 aukcji ....
do tego "czynu" będzie mi potrzebna konsola PS2 (którą już zamówiłem) po prostu zwyczajnie dzięki konsoli będę wgrywał specjalnie oprogramowanie na kp.
jest to dosłownie 4 minuty roboty a za każde wgranie przewiduję należność w wysokości 9,99zł :->

na innych aukcjach sprzedają taką samą usługę wgrywania oprogramowania za 13zł a na jednej aukcji sprzedaje się po 60-70 sztuk !!! czyli to jest ponad 1000zł czystego zysku.

ja sprzedając parę zł taniej na pewno odbiorę paru klientów :mrgreen:
oczywiście wszystko 100% legalne ale na razie nie będę zdradzał szczegółów ... :lol:

o co chodzi z tym rapidshare? jak oni na tym zarabiają?

MateuszG  Dołączył: 29 Paź 2008
kiedyś jeden z tych sprzedających zdradził sekret polegającym na nabiciu tak dużej ilości kont rapidshare ...

otóż miał dostęp do pracowni komputerowej w szkole gdzie była neostrada ze zmiennym IP
na 1 kompie uploadował pliki a pozostałe 24/h ściągały owy plik z serwisu

wszystko polega na tym, że za każde ściągnięcie jest ileś tam PKT, jak się zdobędzie 1000pkt otrzymuje się darmowe 30 miesięcznie konto rapidshare i oto w taki sposób sprzedający mają "fabrykę" kont rapidshare

po zakończeniu aukcji podają tylko login i hasło do konta, co ciekawe podają jeszcze link do pliku na rapidshare w którym jest instrukcja obsługi do ściągnięcia i jak widać masa osób kupiło konto to i ściągnie ten plik czyli znowu pieniądze się kręcą i nowe konta się tworzą ;-)

sam osobiście myślałem nad czymś takim ale nie mam możliwości zainstalowania neostrady ze zmiennym IP :cry:

gdyby nie to sam bym sobie produkował choćby 20kont na miesiąc to i tak miałbym spory zysk.

PS. na usługach internetowych można zarobić krocie, większy zysk niż by się chodziło do pracy ... ale oczywiście nic nie jest stałe, ten co zarabia na usługach internetowych musi podążać z czasem i proponować coraz to bardziej nowe rzeczy, np. teraz ludzie zarabiają na przeróbkach PS2 a gdy PS2 już całkowicie odejdzie do lamusa to trzeba będzie się przerzucić na xboxa 360 i PS3 ...

choć trzeba się pośpieszyć bo kochany Mr Donald załatwi nam podatek od takich interesów ... no cóż ... cuda nie biorą się z niczego i ktoś musi na tym stracić.

Skocz do: