słoiki z pokrywkami..
K-r,t17-50,smc-f50/1.7,P50-200,S10-20,tak135,dcr250,44m-4,w10, marumi cpl 67mm
Konkretniej?volender napisał/a:a kable HV sprawdzałeś?
Pentax K10d +takie tam różne DA, FA, M i o takich tam różnych światełkach i ogniskowych
Odczytując zimną ramkę wyraźnie wskazany był problem. Wiem co jest przyczyną, ale nie wiem, co to jest.Przemekbelch napisał/a:A może cewka zapłonowa?
Pentax K10d +takie tam różne DA, FA, M i o takich tam różnych światełkach i ogniskowych
Czyli to chyba to pod inną nazwą.Przemekbelch napisał/a:No ja się z takim czymś nie spotkałem i nie wiem czym to jest. Ale miałem identyczny problem jak Ty i u mnie rozwiązaniem była cewka zapłonowa niepodająca iskry na odpowiedni gar.
K5II + kit DA 18-55II, Helios 44-2, Jupiter 135/3.5, F 70-210/4-5.6
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
No nie ma wyjścia.matth napisał/a:Btw to ostatnio latałem taką C5 3.0 V6 zbiera się przyjemnie![]()
matth napisał/a:zobacz sobie jak wygląda kopułka rozdzielacza zapłonu
luhso napisał/a:PRZERYWACZEM ZAPŁONU NA CYLINDRZE 1
popo76 napisał/a:Problemem była jedna "walnięta" świeca
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Miłośnik pełnej klaty
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Miłośnik pełnej klaty
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
[size=10]Posiadam Super-Kasię + Kit. Próbuję posiąść ją w całości ale jeszcze mi się opiera. Ponadto: SMC DA 50-200, SMC PENTAX-M 1,7/50 ; Revuenon 1,7/55 ; Helios 44-5 MC 2/58. Takumar Bayonet 135mm/2,5 ./[size]